Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

 (Maciej Kaczanowski/ Archiwum)

Europejski Festiwal Smaku 2013: 150 golonek na dobry początek

Dziś w południe na Starym Mieście w Lublinie startuje Jarmark św. Jacka. Smakami i zapachami będzie kusić ponad setka wystawców z Polski i Europy. Jednocześnie na Błoniach pod Zamkiem rusza Zielony Targ z pokazami, warsztatami i ekologiczną żywnością. A wieczorem do wzięcia będzie 150 golonek.

Sobota należy do Roberta Makłowicza

Wielkie święto smakoszy w Lublinie. Przed nami Europejski Festiwal Smaku

W czwartek, 5 września, zaczyna się w Lublinie największy festiwal smaku w Polsce. W tym roku dedykowany Robertowi Makłowiczowi, który będzie obchodził w naszym mieście swój benefis. Ponad 100 wydarzeń w ciągu czterech dni z koncertami, wystawami, pokazami kulinarnymi i Jarmarkiem św. Jacka to najlepszy sposób, żeby smakować życie

Buddha Indian Restaurant w Lublinie - recenzja

Buddha Indian Restaurant w Lublinie - recenzja

Mocne 4 gwiazdki za aromatyczną kuchnię pełną zmysłowych smaków i zapachów.

Ivo Violante ( Dorota Awiorko-Klimek)

Jagnięcina z Lubelszczyzny według Ivo Violante

To delikatne mięso ma w Polsce coraz więcej zwolenników. – Dlaczego eksportujecie je do Europy, zamiast podawać w lubelskich restauracjach? – dziwi się włoski kucharz Ivo Violante, od którego mamy dla was superprzepis na jagnięcinę z pesto pistacjowo-miętowym.

 (Maciej Kaczanowski)

Benefis Roberta Makłowicza odbędzie się w Lublinie

Pochodzi z rodziny o korzeniach polskich, ukraińskich, ormiańskich, węgierskich i austriackich. Odkrywca wielokulturowych smaków Polski i Europy przyjął zaproszenie od Europejskiego Festiwalu Smaku i będzie świętował benefis w Lublinie.

Oceniamy lubelskie restauracje: Zajazd przy Kominku w Pikulach

Oceniamy lubelskie restauracje: Zajazd przy Kominku w Pikulach

To chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie na golonkę może za jednym razem przyjechać 12 tirów z Budapesztu.

 (Jacek Świerczyński)

Król kabrioletów spod Lublina

Jego BMW 315 Sport z 1934 roku to prawdopodobnie najbardziej znany kabriolet w Polsce. Po filmach \"Vabank” i \"Lata dwudzieste, lata trzydzieste”, kiedy w beemce Jana Milczka zasiadły Elżbieta Zającówna i Grażyna Szapołowska – bezcenne auto jeszcze nabrało wartości. Zresztą trzeba dbać o niego jak o piękną kobietę. Z miłością.

Regina Żyła, nestorka polskich wytwórców nalewek. Jej malinóweczka to obok żurawinówki biłgorajskiej

Lubelskie niebo w gębie: 111 pozycji na Liście Produktów Tradycyjnych

Dziczyzna z Kodnia, szynka z Baranowa nad Wieprzem, fantastyczna kiełbasa z Krzczonowa, zupa cebulowa z Goraja, francuski piróg z Nasutowa, a na deser malinóweczka z Kraśnika. Na Liście Produktów Tradycyjnych mamy już 111 pozycji.

Gryczaki 2013: Wielkie grillowanie na Święcie Kaszy

Gryczaki 2013: Wielkie grillowanie na Święcie Kaszy

W sobotę i niedzielę 10-11 sierpnia 2013 Janów Lubelski będzie kulinarną stolicą Polski. Tegoroczna edycja najsłynniejszego festiwalu kaszy będzie poświęcona grillowaniu.

 (Archiwum)

Festiwal Kaszy Gryczaki 2013. Co warto zobaczyć?

Święto Kaszy w Janowie Lubelskim startuje w Parku Misztalec w sobotę 10 sierpnia o 13.