Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Karczma Biesiada w Wojciechowie (recenzja)

Karczma Biesiada w Wojciechowie (recenzja)

Cztery gwiazdki za lokalny koloryt i klimat, piękne położenie, kwiaty na skarpie, karkówkę w borowikach i opiekaną golonkę.

Restauracja Gęsia Szyja w Chełmie

Restauracja Gęsia Szyja w Chełmie (recenzja)

Słabo i drogo. Tylko dwie gwiazdki, bo słone ceny zobowiązują.

Warzywne kanapki

Warzywne kanapki. Menu na upały

W upalne dni nabierają znaczenia. Podstawą są grube plasterki ogórka, cukinii, pomidora, kalarepki czy awokado. Taką zieloną kromeczkę warto posolić i doprawić odrobiną pieprzu.

Upalny smak kwasu chlebowego (przepisy)

Upalny smak kwasu chlebowego (przepisy)

Pachnie zbożem, rodzynkami i miodem. Najlepszy pochodzi z Kodnia i można go sobie zrobić w domu. Na bazie kwasu chlebowego powstaje rosyjski chłodnik i mołdawska czorba. Oto niezwykła historia sfermentowanego napoju z chleba, który w upalne dni skutecznie gasi pragnienie.

AKTYWNE ROZTOCZE- ATRAKCJE NA KAŻDY DZIEŃ TYGODNIA (Materiały organizatora)

24 turystyczne hity naszego województwa

5 sierpnia na stronie www.lrot.pl zaczyna się głosowanie internautów na najciekawszy produkt turystyczny naszego województwa.

Jako jedno z nielicznych warzyw cukinia nie kumuluje metali ciężkich. Wystarczy skropić ją oliwą, po

Co można zrobić z cukinii? Przepisy

W ogródkach właśnie kwitną jej kwiaty. Napełnione ryżem z kurkami i zapieczone pod parmezanem są wykwintnym daniem. Z cukinii można przyrządzić pyszne carpaccio, ugotować zupę, upiec tartę, pasztet i usmażyć placuszki do mięsa.

Gospoda w Podedwórzu (recenzja)

Gospoda w Podedwórzu (recenzja)

To chyba jedyna restauracja w regionie, gdzie w karcie widnieje informacja: Ryba smażona (co złapią wędkarze). A ponieważ w Zielawie i kanale Wieprz-Krzna wędkarze wyciągają okazałe sumy, szczupaki, pstrągi i liny, to na ryby właśnie tu warto zajrzeć.

Zajazd Stolnik w Wilkołazie (recenzja)

Zajazd Stolnik w Wilkołazie (recenzja)

\"Zapraszamy do uczty w Zajeździe Stolnik w Wilkołazie. Na gości czeka stylowy wystrój, klimatyczne wnętrza oraz przede wszystkim bogate menu” – takiemu zaproszeniu na stronie internetowej się nie odmawia. Tym bardziej że zajazd wspiera się autorytem. – Król Stanisław August Poniatowski stał się w latach 1755-1764 stolnikiem wielkim litewskim – czytamy w genezie nazwy restauracji.

 (Maciej Kaczanowski)

Czy Lublin jest stolicą tatara? Wszystko wskazuje na to, że tak

Choć jada się go na całym świecie, to w naszym regionie jest traktowany jak potrawa regionalna. Na Podlasiu wywodzą go z kuchni tatarskiej, nad Bugiem podają z sarniny. W Lublinie tatar ma w restauracji Hades-Szeroka nieustający festiwal. – Niech mięsożercy ostrzą zęby – twierdzi Piotr Bikont, reżyser i krytyk kulinarny.

Michał Zgiet (Waldemar Sulisz, Bartek Kożuchowski)

Jestem ze wsi. Rozmowa z Michałem Zgietem

Jestem szczęśliwy. Żyjemy, robimy teatr, pielęgnujemy ogród. I miłość, bo jest wymagająca i potrzebuje tolerancji, wybaczania, szacunku do drugiej osoby. W każdej chwili życia. Chyba mi się udało z tą miłością, choć odpukać, to dopiero 30 lat - rozmowa z Michałem Zgietem, aktorem Kompanii Teatr, założycielem Teatru w Remizie we wsi Łączki-Pawłówek.