Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

 (Maciej Rukasz)

"Bracia Karamazow". Ostatni raz

To już ostatnia w tym sezonie okazja, żeby wybrać się na „Braci Karamazow” z wielką rolą Adama Woronowicza. Spektakl Janusza Opryńskiego to nowe, ekscytujące odczytanie powieści Dostojewskiego w polskim teatrze.

Magdalena Jędra, pierwsza rezydentka lubelskiego Domu Tańca
 (MATERIAŁ ORGANIZATORA/ P. PŁANIK)

Dom Tańca zamiast festiwalu

Do Lublina przyjedzie dziesięciu wybitnych artystów. Zatańczą w miejscach, w których nikt do tej pory tego nie robił. Na początek, już w sobotę, na dachu hotelu Victoria

Irish Pub U Szewca w Lublinie (Maciej Kaczanowski)

Irish Pub U Szewca w Lublinie (recenzja)

Do tej wizyty sądziłem, że najgorzej jada się w Niedrzwicy (Siedlisko Folkloru Marzanna). Teraz wiem, że jeszcze gorzej jedzą Anglicy i Irlandczycy w Pubie U Szewca.

Restauracja japońska Zipang w Lublinie

Restauracja japońska Zipang w Lublinie (recenzja)

Jeśli chcesz zjeść polską sałatkę ziemniaczaną, kotlet wieprzowy po japońsku, szaszłyk wieprzowy po japońsku, mielony po japońsku i stek po japońsku, możesz odwiedzić japońską restaurację na Starym Mieście.

Jak zrobić żeberka? Przepisy na żeberka (Jacek Świerczyński)

Jak zrobić żeberka? Przepisy na ostatnie podrygi zimy

Najlepsze są z zasmażaną kapustą. Potem z Sadurek. Makłowicz robi je na ruszcie, Bikont wyjada wędzone z kwaśnicy. Do zrobienia dobrych żeberek przyda nam się miód, sos sojowy, tabasco i majeranek. Zatem do dzieła.

 (SZ)

Pizzeria il Rifiugio w Lublinie (recenzja)

Cieniutkie ciasto, bajeczne oliwy, piec opalany drewnem, klimat rodem z Sardynii i zabawne rozmowy z Włochem. Pięć gwiazdek za wyjątkową pizzę, dobre wina w karafce i atmosferę, która latem w ogrodzie sprawia, że kto raz zjadł pizzę u Włocha, gnieciucha na grubym cieście już nie zje.

Smaki Lubelszczyzny w parlamencie

Smaki Lubelszczyzny w parlamencie

Pod koniec marca, w parlamencie największe polskie festiwale smaku zaprezentowały stół wielkanocny.

 (Waldemar Sulisz)

Jajko symbolem Wielkanocy

Dzielimy się jajkiem, posypanym święconą solą, wierząc, że jest początkiem życiowych zmian. Jeżeli spojrzymy na nie z tej perspektywy, to nabierze nowego smaku. A jeśli będzie to jajko od zielononóżki, to nawet bez soli będzie pyszne.

 (Wojciech Nieśpiałowski)

Andrzej Seweryn: "Lubię trud, przeciwności i jak coś się mi nie udaje"

Rozmowa z Andrzejem Sewerynem, aktorem Comédie-Française, dyrektorem naczelnym Teatru Polskiego w Warszawie.

Restauracja Austeria Kazimierska (Waldemar Sulisz)

Restauracja Austeria Kazimierska (recenzja)

Tylko trzy gwiazdki, a mogło być pięć, bo takiego sandacza jeszcze nie jedliśmy.