Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Nowy Passini, Aporia\'43 i Niewinni Czarodzieje to najważniejsze punkty dzisiejszego programu. Jeszcze są bilety!
Już po raz 10 nasza redakcja wręczy najlepszej restauracji w regionie \"Złotą Łyżkę”. Przedstawiamy restauracje nominowane do nagrody Dziennika Wschodniego.
Wciąż mamy problem z gościnnością, o której na festiwalu opowie Cezary Wodziński. Swój wykład zatytułował \"Zagadka gościnności”. Słowo gościnność dzieli na dwa słowa: Gość i Inność. W słowie Gościnność pojawia się Inny, który jest gościem. Jeśli jesteśmy gospodarzem, musimy innego ugościć, przyjąć. Umieć z problemem innego żyć. To jest palący problem w Europie. I w Lublinie.
W najbliższy weekend w Teatrze Osterwy zobaczycie \"Sen nocy letniej” Szekspira w reżyserii Artura Tyszkiewicza, nowego dyrektora lubelskiej sceny. W czwartek o 19 – premiera studencka. Jeszcze są bilety.
Organizatorzy powiększyli widownię najbardziej obleganych spektakli, dzięki temu jeszcze można kupić bilety na wybrane przedstawienia.
Do wizyty w \"Kardamonie” skłoniło mnie zdanie ze strony internetowej restauracji: \"By spełnić wszelkie Państwa oczekiwania w restauracji Kardamon gotują tylko najlepsi kucharze, którzy łączą w sobie najwyższe umiejętności sztuki kucharskiej z niezwykłą pasją i miłością do tego, co tworzą”.
Ogłaszamy kolejny konkurs kulinarny. W puli nagród mamy 3 zestawy od Hiszpańskich Oliwek (po 3 słoiczki oliwek + zestaw do przystawek). Czekamy na przepisy z oliwkami w roli głównej.
Za 44 zł możesz jeść tyle, ile dasz radę. Płacisz raz i jesz ile chcesz
Są jeszcze bilety na Konfrontacje Teatralne. I to na te najciekawsze spektakle, jak \"Magnificat” Chóru Kobiet czy \"I Ifigenia” Teatru Nowego.
Mają dobre piwo, które warzą na miejscu. W tym piwie marynują żeberka i golonki. Czy kuchnia jest tak dobra jak piwo? W \"Browarze” mam dwa ulubione dania. Jedno to golonka, podawana na marynowanych buraczkach, drugie to pizza śródziemnomorska z karczochami i świeżą rukolą.