Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Czesław Mozil. (Bartłomiej Żurawski)

Rozmowa z Czesławem Mozilem: Jak ty możesz być samotny?

Z wokalistą, kompozytorem i muzykiem Czesławem Mozilem rozmawia Waldemar Sulisz.

Janina Wójcik: Z boku sklepu chcemy otworzyć mały bar, w którym będą dania z restauracji "Polanka”

Cud (gastronomiczny) w Sadurkach

W książce skarg i wniosków restauracji \"Polanka” w Sadurkach zachował się wpis, że tutejsza kuchnia jest jedną z najlepszych w Polsce. Tak napisał turysta z Budapesztu, którego zachwyciły zrazy po węgiersku. \"Polankę” prowadziła pani Todzia Franczak, która wprowadzała do karty kulinarne cuda.

W spektaklu zobaczymy popis gry aktorskiej Włodzimierza Wiszniewskiego (MATERIAŁY ORGANIZATORA)

Niewolnice z Pipidówki

Od piątku (11.11) do niedzieli (13.11) w Teatrze Osterwy świetna komedia Michała Bałuckiego.

Podczas Dni Brunona Schulza zobaczymy aż osiem wystaw, m.in. autorstwa Jakuba Grzywaka i Mariusza Ku

Cztery dni z Brunonem Schulzem

Jeśli chcesz zobaczyć głośny teatr Wierszalin i mistyczny koncert Eliezer Mizrachi, już dziś zarezerwuj sobie bilet. W poniedziałek (14.11) startuje w Lublinie Bruno4ever 2011.

Krzysztof Cugowski wokalista Budki Suflera podczas pracy w jury I Ogólnopolskiego Turnieju Nalewek K

Nalewki. Praktyczne porady

Nalewki to alkoholowe wyciągi z owoców, korzeni, kwiatów i ziół. Sporządzone przez zalanie owoców świeżych lub suszonych, albo ziół alkoholem i osłodzonych syropem. Nalewki podaje się w małych kieliszkach (50 ml).

 (sxc.hu)

Przepis na nalewkę z kaliny

Przeczytaj o tym, jak można zrobić smaczną nalewkę z kaliny.

Jak zrobić pyszny likier gruszkowy

Przepis na likier gruszkowy

Bardzo pyszna, aromatyczna nalewka.

Nasze Dobre Lubelskie: Smak prawdziwego chleba

Nasze Dobre Lubelskie: Smak prawdziwego chleba

Wiejski chleb razowy z Niedrzwicy Dużej to kolejny produkt zgłoszony w naszym plebiscycie. Smakuje jak prawdziwy chleb. A nie jak wyrób chlebopodobny.

Nasze babcie miały na bigos sposoby. Potrafiły zakisić kapustę, a wcześniej zbierały się na obrzędac

Bigos: Jak się go gotuje i je na Lubelszczyźnie

Bigos to najbardziej znana polska potrawa na świecie. Ma coś z polskiej duszy. Na Lubelszczyznę trafił z Litwy za sprawą króla Władysława Jagiełły. Bigos doczekał się nawet bigośnicy. Nasz region słynie z bigosu myśliwskiego, w którym czuć aromat litewskiej kuchni.

W parczewskiej Wytwórni Octu i Musztardy ocet służący do wyrobu musztardy dojrzewa w drewnianych kad

Takiej musztardy zazdrości nam cała Polska

Jest lekko słodka, dobrze przyprawiona i rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. Musztarda kremska z Parczewa dojrzewa jak koniak. Jej smaku nie da się podrobić.