Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Z wokalistą, kompozytorem i muzykiem Czesławem Mozilem rozmawia Waldemar Sulisz.
W książce skarg i wniosków restauracji \"Polanka” w Sadurkach zachował się wpis, że tutejsza kuchnia jest jedną z najlepszych w Polsce. Tak napisał turysta z Budapesztu, którego zachwyciły zrazy po węgiersku. \"Polankę” prowadziła pani Todzia Franczak, która wprowadzała do karty kulinarne cuda.
Od piątku (11.11) do niedzieli (13.11) w Teatrze Osterwy świetna komedia Michała Bałuckiego.
Jeśli chcesz zobaczyć głośny teatr Wierszalin i mistyczny koncert Eliezer Mizrachi, już dziś zarezerwuj sobie bilet. W poniedziałek (14.11) startuje w Lublinie Bruno4ever 2011.
Nalewki to alkoholowe wyciągi z owoców, korzeni, kwiatów i ziół. Sporządzone przez zalanie owoców świeżych lub suszonych, albo ziół alkoholem i osłodzonych syropem. Nalewki podaje się w małych kieliszkach (50 ml).
Przeczytaj o tym, jak można zrobić smaczną nalewkę z kaliny.
Bardzo pyszna, aromatyczna nalewka.
Wiejski chleb razowy z Niedrzwicy Dużej to kolejny produkt zgłoszony w naszym plebiscycie. Smakuje jak prawdziwy chleb. A nie jak wyrób chlebopodobny.
Bigos to najbardziej znana polska potrawa na świecie. Ma coś z polskiej duszy. Na Lubelszczyznę trafił z Litwy za sprawą króla Władysława Jagiełły. Bigos doczekał się nawet bigośnicy. Nasz region słynie z bigosu myśliwskiego, w którym czuć aromat litewskiej kuchni.
Jest lekko słodka, dobrze przyprawiona i rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. Musztarda kremska z Parczewa dojrzewa jak koniak. Jej smaku nie da się podrobić.