Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

 (stock. xchng)

Jak zrobić skrzydełka z KFC. Albo udka?

Tajemnica panierki z KFC to patent pułkownika Sandersa. Ma składać się z dwudziestu jeden składników. Skrzydełka najpierw się gotuje ze słodką i ostrą papryką, następnie obtacza w panierce. I smaży w głębokim tłuszczu. W domu najlepiej zrobić to we frytkownicy.

 (W. Sulisz)

Nalewki. Anielska ze śliwek

Na targu zatrzęsienie węgierek. Teraz są na nalewki najlepsze. Polecam przepis na nalewkę ze śliwek suszonych i świeżych. Oraz przypraw. Jest bardzo aromatyczna. I nie za ostra.

 (Waldemar Sulisz)

Czarny makaron, biały sos, czarny sezam

Makaron barwiony atramentem mątwy podany z owocami morza to największy hit włoskich restauracji. Moda dotarła już do Warszawy i Lublina. Skąd ta popularność? To najsilniejszy afrodyzjak, jaki znamy w kuchni – mówi Magda Drążkiewicz z lubelskiej restauracji \"Frascati”.

 (Waldemar Sulisz)

Coś dla fanów herbaty. Masala Chai

Zdobyła nieprawdopodobną popularność na świecie. Do imbryka z gotującą wodą wrzuca się najpierw liście czarnej herbaty, potem imbir, cynamon, kardamon, gałkę muszkatołową i goździki.

 (Waldemar Sulisz)

Hity polskiej kuchni: Holiszki z Biłgoraja

Żydowskie gołąbki musiały smakować Singerowi. W restauracji Sitarskiej odtworzył je Grzegorz Borowy. Na zdjęciu w akcji Emilia, żona Grzegorza i Magda Fijałkowska z Radia Lublin. Zrobiliśmy je razem. Do biłgorajskiej receptury dodaję przepis Mantu.

 (stock. xchng)

Przegląd diet: Dieta Agnieszki Kręglickiej

Jesz i chudniesz? Jak? Jesz wyłącznie warzywa ubogie w energię. Doprawiasz nieczyszczoną solą, ziołami, kminkiem, chrzanem, sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Czy to jest dobre? Pyszne, pod warunkiem, że znasz parę sztuczek.

 (Archiwum)

Skandal rybny: Tilapia na alergię, maślana na biegunkę

Chory jak ryba? Tak. Naukowcy ostrzegają przed tilapią i rybą maślaną. Pierwsza może być groźna dla sercowców i astmatyków. Zjedzenie drugiej może skończyć się biegunką!

Urszula Dudziak (Dorota Awiorko-Klimek)

Urszula Dudziak: Z tego się nie tyje

Nie mogę się nim nasycić. Jest słodki. Najlepszy na świecie. Tak bardzo w zgodzie z ciałem kobiety. Wielka gwiazda zdradza tajemnicę doskonałej figury.

 (W. Sulisz)

Gotuj z Suliszem. Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Ryba z kolendrą

W piątek, 30 października od dziewiątej do dwunastej. Jak smakuje kergulena? Dlaczego labraks jest modny? Skandal z pangą. Porady dla dorady. Sensacyjne odkrycie w sprawie kurkumy. I kuchnia Urszuli Dudziak. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz

Marek Niedźwiecki (Dorota Awiorko)

Marek Niedźwiecki: Uwielbiam grzyby

Marek Niedźwiecki zbiera grzyby, mrozi je na zimę, uwielbia zupę grzybową. Siostra piecze mu mięso, a od dodaje je do grzybów. W rozmowie z Dziennikiem opowiada o smakach dzieciństwa. I rydzach w Australii.