Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Jest bardzo aromatyczna, idealnie nadaje się do herbaty. Herbatka z nalewką limonkową łagodnie koi jesienne przeziębienia.
Ma od cytryny więcej witaminy C i na głowę bije ją aromatem. Złoci się na krzakach i straganach. Robimy pigwę na zimę. Gdy przyjdzie zima, obok herbaty podanej w szklankach, na talerzyku podamy konfiturę z pigwy. W całej kuchni zapachnie słonecznym latem.
Tak jak nie mogę się dyni nafotografować, tak nie mogę się jej najeść. Oto intrygujący przepis na dip, który pochodzi z książki Marleny Spieler \"Kuchnia żydowska - 75 potraw na różne okazje\", wyd. Siedmioróg, 2005. Muszę spróbować...
W piątek, 9 października od 9 do 12 w audycji \"Gotuj z Suliszem\": Gdzie w weekend będą grzyby? Jak mrozić grzyby? Kurki w sosie. Rydze z patelni. Podgrzybki z cukinią. Zapraszamy. Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz
Każdego roku mrozi grzyby. Po to, żeby pachniały w kuchni całą zimę. Marek Niedźwiecki mówi, że za grzyby odda prawie wszystko. Nie jest wyjątkiem. Dziś podpowiadamy, jak zamrozić grzyby. I co można z nich zrobić pysznego.
Z kolekcji przypraw wybiera sól. Zasypuje nią schab. Piecze. I schab jest soczysty. Rozpływa się w ustach. I wcale nie jest słony. Kto tak piecze schab? Lech Cwalina.
Rozmowa z Bogusławem Wróblewskim, redaktorem naczelny kwartalnika \"Akcent”
Kruche ciasto z jabłkami nazywane jest w Polsce szarlotką. Czy szarlotka musi być z jabłkami? Spróbujcie szarlotki z gruszek. Oto stary przepis. Ponieważ w ciastach istotne są proporcje, dokładnie podaję składniki.
Przepada za nią cała moja rodzina. Jest łagodna w smaku, ale z charakterem. Jest bardzo zdrowa. I tania. Za każdym razem robię ją trochę inaczej.
Czeburieki to tatarskie pierogi nadziewane baraniną. Większe od naszych i smażone. Warto spróbować.