Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

 (stock. xchng)

Przepisy naszych dziennikarzy. Ryszard Szymański: Ryba w imbirze

W dziennikowej kuchni będziemy publikować przepisy naszych dziennikarzy. Na pierwszy ogień bardzo ciekawy przepis Ryśka Szymańskiego na rybę w imbirze.

 (W. Sulisz)

Z dawnych książek kucharskich. Konfitury z róży

Na prośbę Internautów będę zamieszczał zapomniane przepisy. Oto recepta na konfitury z róży. Według Marii Śleżańskiej, autorki Kucharza Polskiego z 1932 roku.

 (stock. xchng)

Wasze przepisy. Ela Cwalinowa: Śliwki z kminkiem

Kto raz spróbuje śliwek z kminkiem, które robi Ela Cwalinowa i zrobi je potem samemu w domu, będzie je robił co jesień. Na straganach węgierek zatrzęsienie, więc do dzieła.

 (stock.xchng)

Jabłka pieczone z konfiturami

Do sporządzenia tego przysmaku potrzeba dobrego nastroju, kilku winnych jabłek, ulubionych konfitur, przypraw i calvadosu lub koniaku. Na deser mam dla was jabłuszka w cieście

 (Stock xchng)

Konfitury z zielonych pomidorów

Kończą się czerwone pomidory. A co z zielonymi, które nie chcą dojrzeć? Konfitura z zielonych pomidorów pięknie w szkle wygląda, można nią smarować tosty, krakersy, znakomicie smakuje z mięsem.

 (W. Sulisz)

Piekielna kuchnia

Chcesz mieć jedną z najbardziej bezkompromisowych książek kucharskich na świecie? Wyślij ciekawy przepis na adres: sulisz@dziennikwschodni.pl - wśród autorów najbardziej praktycznych przepisów rozlosujemy \"Piekielną kuchnię\" wydaną przez Wydawnictwo Pascal.

 (W. Sulisz)

Pyszne racuszki z dyni. Według Michała Tombaka

Po raz pierwszy zrobiliśmy je razem w Łodzi. W mieszkaniu prof. Michała Tombaka. Minęło kilka lat, przepis powędrował do przyjaciół. Wszyscy są zgodni: Racuszki, że palce lizać.

 (W. Sulisz)

Biała herbata Irving z aromatem dojrzałych śliwek i melona

Z ciekawością obserwuję ekspansję herbat marki Irving na polskim rynku. A ponieważ lubię białą herbatę, sięgnąłem po melonowo - śliwkową.

 (W. Sulisz)

Pierekaczewnik, bielusz i cybulniki

W piątek 2 października od 9 do 12 w Radiu Lublin, w audycji \"Gotuj z Suliszem\" sekrety tatarskiej kuchni. Zapraszam. I podaję przepis na cybulniki.

 (W. Sulisz)

Tak się robi pierekaczewnik

Pierekaczewnik. Zapomniany tatarski przysmak. Czyli ciasto w kształcie półksiężyca wypełnione siekaną wołowiną, cebulą. Aż się wierzyć nie chce, że tatarska kuchnia przetrwała na Lubelszczyźnie. Także w Krępcu. Wituś i Igor Bielakowie (na zdjęciu) są wielkimi fanami pierekaczewnika