Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Idealny do kotletów schabowych i steków. Bitki nim przyrządzone nie mają sobie równych.
Jest tania, bardzo smaczna i można się nią najeść. Przepis pochodzi z Burgundii.
Za kotletami rybnymi nigdy nie przepadałem. Ale przy okazji krótkiego urlopu w Kołobrzegu miałem przyjemność uczestniczyć w robieniu kotletów z dorsza. Są wyśmienite.
Wygląda jak stwór z obrazów Hieronima Boscha, mieni się kolorami i ma zielone ości. Pływa w Bałtyku, można ją kupić w sklepach, jest niedroga i ma smaczne mięso.
Oto sprawdzony przepis prosto z Burgundii. I oryginalne, sprawdzone proporcje.
Pieczona z tymiankiem i rozmarynem, podana z zieloną fasolką, frytkami i sałatką z buraczków ćwikłowych. Autorem przepisu jest Bogumił Andrzejczak z Kołobrzegu, zwany Boguniem.
Na Scenie Smaku Robert Makłowicz najpierw ugotował zupę rydzową na gęsinie. Następnie gołąbki z kaszy gryczanej i grzybami. Piotr Bikont był zachwycony poziomem dań, przygotowanych przez szkoły gastronomiczne. Stanisław Soyka chce w przyszłym roku zasiąść w Kapitule Smaku. Tu Polska smakuje najlepiej
Pokaz pieczenia pierekaczewnika w wykonaniu potomków Tatarów ze Studzianki był największą atrakcją pierwszego dnia Europejskiego Festiwalu Smaku, który wczoraj rozpoczął się na Starym Mieście w Lublinie.
Zmiana w programie Europejskiego Festiwalu Smaku: Spotkanie z Robertem Makłowiczem odbędzie się w piątek 11 września o godz. 17 w kaplicy Św. Trójcy na Zamku Lubelskim.
To zapomniana zupa z okolic Nałęczowa. W sobotę o 16 na Starym Mieście w Lublinie będzie gotował ją Robert Makłowicz, który jest gościem specjalnym rozpoczynającego się w piątek Europejskiego Festiwalu Smaku.