Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Robert Makłowicz zaprasza mieszkańców Lubelszczyzny na Europejski Festiwal Smaku. (Archiwum)

Makłowicz: smakowanie, to coś więcej niż gastronomia

Z Robertem Makłowiczem, gwiazdą Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, rozmawiał Waldemar Sulisz.

Koncert Stanisława Soyki uświetni Jarmark św. Jacka (Archiwum domowe artysty)

Zapraszamy na Europejski Festiwal Smaku

Jarmark św. Jacka, pokazy kuchni tatarskiej, konkurs \"Smaki Lubelszczyzny”, koncert Stanisława Soyki na Placu Po farze, wystawa Franciszka Starowieyskiego – to największe atrakcje nowego festiwalu w Lublinie. W ciągu trzech dni zobaczymy trzydzieści wydarzeń, które łączy dobry smak.

Lublin: Soyka na Europejskim Festiwalu Smaku

Lublin: Soyka na Europejskim Festiwalu Smaku

W sobotę 12 września o 20 na Placu Po farze Stanisław Soyka zagra wybrane utwory z nowej płyty \"Studio Wąchock”. W ciągu trzech dni najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły zobaczycie koncerty, wystawy a nawet misterium palenia kawy.

 (Archiwum)

Skandal z pangą

Te ryby hoduje się w potwornym ścisku. Żeby zmusić je do rozmnażania, podaje im się zastrzyk z hormonu, znajdującego się w moczu ciężarnych kobiet. A potem karmi granulkami.

 (W. Sulisz)

Gotuj z Suliszem w Radiu Lublin: mostek cielęcy po staropolsku

Słynne danie odtworzyliśmy w lubelskiej restauracji Old Pub. Dziś w piątek, 4 września od 9 do 12 w Radiu Lublin o kuchni renesansowej, mostku i festiwalu smaku

Robert Makłowicz (Maciej Kaczanowski / archiwum)

Europejski Festiwal Smaku: Makłowicz zaostrzy apetyt

Piotr Bikont, Robert Makłowicz i Stanisław Soyka to gwiazdy najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły. W ciągu trzech dni w Lublinie odbędą się wystawy, koncerty i pokazy kulinarne.

 (Archiwum)

Patelnia nie do zdarcia

Od trzech lat jestem szczęśliwym posiadaczem patelni Fiskars. Piekę w niej, duszę i gotuję – na niezwykle odpornej powłoce nie ma nawet ryski.

 (Maciej Kaczanowski)

Lublin: Dobra nalewko, zgłoś się

W sobotę 12 września w restauracji Old Pub na Starym Mieście rozpocznie się I Międzynarodowy Turniej Nalewek Polski i Krajów Ościennych. Nalewki zgłasza się mailem: turniejnalewek@gmail.com

Zespół pałacowo-parkowy w Klemensowie

Wybierzmy Magiczne Miejsca Lubelszczyzny

To nasz pomysł na prezentację zdumiewających miejsc na Lubelszczyźnie, o których powinni dowiedzieć się wszyscy.

 (W. Sulisz)

Szaszłyk z cegielni, golonka z chmielu

Aż się wierzyć nie chce, że w kraśnickich cegielniach piecze się pyszne szaszłyki. O ciekawym patencie już głośno wśród polskich smakoszy. Tak jak o golonce marynowanej w szyszkach chmielu, która może stać się krasnostawską specjalnością.