Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Nie zawsze musi być rosół. Co zrobić na niedzielny obiad?

Nie zawsze musi być rosół. Co zrobić na niedzielny obiad?

Można klasycznie: rosół z makaronem, a na drugie schabowy z ziemniakami. Ale niedzielny obiad nie musi zawsze sprowadzać się do dań tradycyjnych. Mamy dla was dzisiaj propozycję na mniej standardowy zestaw.

Mała galeria to esencja tego co robimy w pigułce - mówi Małgorzata Zielińska z Galerii Sztuki Wirydarz
Magazyn

Jestem pewna, że życie to jest „więcej, jeszcze więcej”…

Wszystko było dla nas do przejścia. Jesteśmy silnymi ludźmi. Oboje nauczyliśmy się zarządzać kryzysem, praca w totalnie skrajnych trudnościach nam wychodzi. Dziś wiemy, że we dwoje poradzimy sobie wszędzie - ROZMOWA z Małgorzatą Zielińską z Galerii Sztuki Wirydarz.

Zupa rybna
przepisy

Trochę pikanterii na niedzielny obiad. Zupa, a na drugie juki ułańskie

Nie macie pomysłu na niedzielny obiad? A może pikantna zupa rybna i juki ułańskie. Sprawdźcie nasze przepisy.

Największe wzięcie mają w Lublinie żeberka u Sławomira Wołoszyna w Grill Barze przy Witosa, gdzie do perfekcji opanowano sposób na ich dobroć.

Jak przyrządzić super żeberka z grilla?

Żeberka to nie taka prosta sprawa - mówi Sławomir Wołoszyn z Grill Baru przy Witosa. A my mamy dla was jego autorski przepis na żeberka, które rozpływają się w ustach. Są soczyste, aromatyczne i tak dobre, że zjecie dwie porcje.

Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Dla ochłody, porada Jana Szyttlera z Wilna z XIX wieku.

Lato z owocami jest pyszne. Kilka ciekawych przepisów

Lato z owocami jest pyszne. Kilka ciekawych przepisów

Nie tylko na słodko: w cieście, galaretce czy dżemie. Letnie owoce nadają się świetnie do przygotowania mnóstwa ciekawych dań. Dzisiaj podrzucamy Wam kilka przepisów z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego.

Oryginalne przepisy na niedzielny obiad
MAGAZYN

Przepisy: pierogi srokate, z marchewką i przekozackie

Na rozpoczynającym się wczoraj (21 czerwca) w Gardzienicach Festiwalu Drzewo Życia odbyła się premiera gardzienickich pierogów srokatych. A my mamy dla was sprawdzone przepisy regionalne na inne pierogi

Falochron

Gardzienice zapraszają na Drzewo Życia. Wstęp bezpłatny

Już dziś, 21 czerwca, rozpoczyna się w Ośrodku Praktyk Teatralnych Gardzienice festiwal Drzewo Życia. Na scenie zagrają: Dorota Kuziela, Falochron i Przedwieczór. Co jeszcze?

Tak się teraz niepotrzebnie zacząłem oglądać do tyłu, bo jeszcze nie mam zamiaru rozstawać się z tym co robię – mówi Leszek Mądzik
WYWIAD

Leszek Mądzik: Ręce, które nie chcą rozstać się z tym światem

Często powtarzam, że scenariuszem moich spektakli są moje zauważenia, kadry zapisane pod powiekami i na kliszy aparatu. – rozmowa z Leszkiem Mądzikiem, który 20 czerwca otworzy w Centrum Scenografii Muzeum Śląskiego w Katowicach wielką wystawę „Światło i mrok”

Kuchnia sezonowa. Czas na agrest

Kuchnia sezonowa. Czas na agrest

Staropolski agrest będzie kulinarnym bohaterem nowego Festiwalu Drzewo Życia, który w dniach od 21-23 czerwca odbędzie się w Zespole Pałacowo-Parkowym w Gardzienicach. Dlaczego agrest i co można z agrestu przyrządzić?