Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Podczas swojego pobytu w Lublinie w 1924 roku Józef Piłsudski zatrzymał się w luksusowym hotelu Victoria, słynnym z pierwszorzędnej kuchni i menażerii, w której można było podziwiać mrówkojady, krokodyle i żółwie. Hotelu już nie ma, została legenda o międzywojennych daniach.
Sok z buraków do picia, kiszone buraki na barszcz, buraki z pieca zamiast mięsa, mielony z buraka. Co jeszcze? Oto 7 bardzo zdrowych dań, które przydadzą się przy zimnej jesieni.
O spotkaniu ze Stevenem Spielbergiem, zaproszeniu od Petera Gabriela, graniu z Nigelem Kennedym, filmie Davida Lyncha i koncercie w Lublinie. Rozmowa z Jerzym Bawołem z zespołu Kroke, który w sobotę zagra jubileuszowy koncert w Filharmonii Lubelskiej.
Za wielkim przebojem kuchni PRL stoi polska i światowa tradycja. W Polsce zajadał się nimi król Władysław Jagiełło. W Europie Wilhelm Zdobywca. Flaki triumfują w kuchni austriackiej, czeskiej, francuskiej, niemieckiej i włoskiej
Nie można go limitować, nakładać restrykcji zewnętrznych i jakichkolwiek cenzur. Ale to jest też przestrzeń do protestu. Jeśli widz czuje się obrażony, może protestować. Ale nie może limitować artystów. Nie można tej wolności limitować z poziomów urzędniczych. Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, nowym dyrektorem Teatru Andersena.
Tomasz Mielniczuk urodził się w Krasnymstawie. Korzenie rodzinne to okolice Chełma. Dzieciństwo spędził w domu rodzinnym, domu po dziadkach i pradziadkach.
Świetna rola Mateusza Nowaka, trochę dłużyzn i nudy, za wiele grzybów w barszczu, ale projekt bezcenny. Brawo dr Jarosław Cymerman, brawo Fundacja Teatrikon za cud odnalezienia scenariusza Stanisława Krzesińskiego.
Ser na cebularz, do pieca i jest zapiekanka po lubelsku. Zapiekać można prawie wszystko. Zapiekanki to dobry patent na jesienny obiad
Festiwal odbywa się w 13 polskich miastach. Każde z nich prezentuje unikatową kulturę restauracyjną. Wasz czas w restauracji to 90 minut. Do wyboru jest menu mięsne i wege. W piątek 20 października startuje Lublin Restaurant Week.
Golonka czy żeberko na kapuście? Kapuśniak czy kwaśnica? A może pierogi z kapustą i grzybami na dokładkę? Oto 7 smacznych potraw z kapustą w roli głównej.