Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Pierwsza miłość? Nie chcę wyjść na nudziarza. Moja żona Magdalena. Poznaliśmy się w liceum, była rok niżej. Od liceum pchamy ten nasz wózek życiowy razem. Żadnej innej kobiety nie kochałem w życiu. Pierwsza, szczęśliwa i mam nadzieję ostatnia. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem z kabaretu Ani Mru-Mru.
Nic tak nie smakuje jesienią, jak ziemniaki wyciągnięte z ogniska. A co jeszcze dobrego można zrobić z ziemniakiem?
Po raz pierwszy od wielu lat w kraśnickich lasach pojawiły się rydze. W wielkiej obfitości. Takiego wysypu nie pamiętają najstarsi mieszkańcy Zaklikowa. Innych grzybów też jest w bród. Jest z czego zrobić zapasy na zimę.
Co Gdzie Kiedy. W sobotę, 23 września, na scenie Teatru Starego Natalia Kukulska zaśpiewa kołysanki Włodzimierza Wysockiego, adwokata, byłego prezydenta Lublina odpowiedzialnego za kulturę, autora tekstów dla Jana Kondraka i Lubelskiej Federacji Bardów.
Dwa komplety widowni sprzedane. W piątek i niedzielę w Centrum Spotkania Kultur opera „Umarłe miasto” w reżyserii Mariusza Trelińskiego i scenografii Borisa Kudlički. Kolejne spektakle w Brukseli i Oslo.
Tomasz Mielniczuk z restauracji Eco w hotelu Agit wygrał 2 edycję konkursu Good Chef 2017. Zdobył także tytuł Szefa Kuchni Regionalnej. Drugie miejsce zajął Wojciech Truk z Chapter One, a trzecie: Piotr Huszcz z restauracji Hotelu Piano.
Ossobuco, saltimbocca, trippa alla milanese, vitello tonato, saltimbocca. To tylko niektóre z włoskich smakołyków, jakie będzie można spróbować na Europejskim Festiwalu Smaku.
Jest kolorowo. Na targu można kupić pomidory w kolorze czerwonym, malinowym, pomarańczowym, brązowym, żółtym, pomarańczowym, brązowym, a nawet białym. Oto 10 pysznych dań z pomidorów
Sierpień pachnie borówką i wiśnią. Dojrzewają jabłka i gruszki. Są jeszcze ostatnie brzoskwinie. To najlepszy czas na owocowe zupy, pierogi z jagodami, borówki ze śmietaną. Owocowa kuchnia jest słodka, pełna witamin i bardzo soczysta.
Zanim Karol Okrasa złamie na XV jubileuszowym festiwalu kaszy Gryczaki przepis na troć spaloną sianem z sałatką z kaszy gryczanej oraz krem ziemniaczany z popcornem gryczanym i wędzoną papryką podpowiadamy, co warto spróbować na stoiskach, zagrodach smaku i pokazach kulinarnych w Janowie Lubelskim