Tak się dzieje jak się słucha propagandy w TVPis. Powiedzą prawdę jak się pomylą. Morawiecki zapewnia że pandemia jest opanowana, więc ciemny lud w to wierzy i nie zachowuje żadnych zasad bezpieczeństwa. W sklepach a zwłaszcza w kościele tłumnie, bez maseczek czy dystansu. Zamiast ostrzegać, uspokajają że wszystko mają pod kontrolą. A może chodzi o to by po wyborach, ci starsi i obłożnie chorzy będący ciężarem dla budżetu i Zusu po prostu odeszli? Albo są głupi albo perfidni innej opcji nie ma. Tylko dlaczego kosztem innych. Ja też mam straszą Mamę i chorą siostrę.
|
|
Nie wiem gdzie Ty chodzisz do sklepu/Kościoła. U mnie wszyscy w maskach. Tak swoją drogą jakoś nie słyszałem żeby ognisko zachorowań było w sklepie/Kościele więc nie ma co generalizować. U nas jak na razie ogniska tylko w zakładach pracy i u osób z zagranicy. Nie bardzo wiem co mogli by politycy lepiej zrobić. Wszystko zamknąć wg Ciebie?
|
|
Do Pablo 57- Nie wiem, gdzie ty chodzisz do kościoła. U mnie praktycznie wszyscy w maseczkach. W sklepach też
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|