Wszyscy tylko o zaparcviach. A co za biergunkami ??
|
|
Jeżeli chodzi o dzieci to one oczywiście też cierpią na zaparcia i takie zaparcia naprawdę potrafią utrudnić życie, dlatego warto stosować profilaktykę, aby było okej. Co do doraźnej pomocy to ja stosuję u syna czopki eva qu bambini i to jest naprawdę fajne i przede wszystkim skuteczne rozwiązanie. Polecam je mieć w domowej apteczce
|
|
p. Bożeno faktycznie zawsze warto mieć coś pod ręką w apteczce, aby doraźnie ulżyć dziecku, niemniej jednak podstawą jest dbanie o to, aby tych zaparć nie było. Mam dwóch synów, wiem że to trudne, ale do wykonania. Pozdrawiam serdecznie
|
|
dla mnie ratunkiem okazała się dobra dieta i do tego kapsułki Debutir wspomagające pracę jelit. teraz wszystko działa jak należy i nie mam już problemów z zaparciami albo z biegunkami.
|
|
od zawsze cierpiałam na zaparcia i wzdęcia. Teraz już jest znacznie lepiej, bo regularnie biorę kapsułki herbaya z wyciągiem z senesu, które wyregulowały mi pracę jelit i wszystko już funkcjonuje normalnie
|
|
Pouczający artykuł, ale człowiek jest tylko człowiekiem i niestety popełnia błędy. Ja mam rzadko zaparcia, ale jak je mam to używam czopków Eva/qu, bo działają bardzo szybko, już 10 minut po aplikacji pozbywam się problemu. |
|
No na perystaltyke to wiadomo, ze maslan sodu fajnie wplywa, ale przy odpowiedniej kuracji nim. Ja robilam 3miesieczna intesta, bo te kapsulki sie latwo lyka, a nie sa drogie i faktycznie jest roznica :)
|
|
też mi pomaga debutir. świetnie pilnuje pracy moich jelit.
|
|
u mnie z wiekiem jelita coraz wolniej zaczęły pracować. Oczywiście od razu odbiło się to na mojej wadze, ale ostatnio znalazłam w aptece suplement herbaya z senesem i teraz jak go biorę, to widzę, że perystaltyka jelit się bardzo poprawiła, nie mam już uczucia ciężkości i zaczynam tracić zbędne kilogramy
|
|
U mnie problemy z jelitami związane są z IBSem, dlatego muszę bardzo dbać o dietę. Wszelkie produkty mleczne, kapusta głowiasta, fasole bardzo mi nie służą. Ale jest też dużo dobrych i neutralnych dla mnie produktów. Do tego zaczęłam jeszcze niedawno łykać debutir z maślanem sodu i czuję się o wiele lepiej.
|
|
no wszystko to opiera sie jednak na maslanie sodu. ja wole inteste z tych srodkow, bo jest u mnie ogolnodostepna i cena nie jest wysoka, a do tego kapsulki naprawde super sie wchlaniaja
|
|
Najważniejsze jest odpowiednie nawodnienie organizmu, obecność bakteri probiotycznych i błonnika. Można również stosować suplementy, jak chociażby wspomniany herbaya, poprawiający działanie jelit.
|
|
U mnie na zaparcia pomogło dopiero wprowadzenie Goko, a problemy miałem naprawdę mocne, było ciężko, odechciewało się wszystkiego. Teraz mam już święty spokój, ale muszę tego używać przy każdym wypróżnianiu. To nie problem, nie jest problemem nawet zabranie tego w drogę. Ktoś, kto nie musiał się zmagać z zaparciami, ten nawet nie rozumie, jak bardzo to może zmasakrować życie i wykonywanie prostych rzeczy.
|
|
Trzeba znaleźć przyczynę zaparcia, zmienić dietę, więcej jeść warzyw i owoców. Można pić sok z marchewki, jabłka i kapusty. Taki przepis znalazłem na terapiasokami.pl/jelita-soki. Muszę przyznać, że sok jest skuteczny. Dobry jest też sok warzywny na bazie buraka, najlepiej własnej roboty.
|
|
U mnie też tak działają :) Trzymam je w apteczce.Pouczający artykuł, ale człowiek jest tylko człowiekiem i niestety popełnia błędy. Ja mam rzadko zaparcia, ale jak je mam to używam czopków Eva/qu, bo działają bardzo szybko, już 10 minut po aplikacji pozbywam się problemu. |
|
U mnie nic nie dawało rady. Żadne diety, zwiększenie aktywności czy coś. Efekt dało dopiero wprowadzenie Goko. Wtedy zrobiło się lepiej, wygodniej, bez problemów. Dziwne, że akurat ja muszę w pozycji w kucki, ale z tego co widzę w sieci, to ogólnie jest polecane. Mnie tak o wiele lepiej. Kiedy po długim czasie z zaparciami człowiek może się normalnie wypróżnić, to jest naprawdę szok. Dla mnie to był trudny czas.
|
|
Warto zadbać o dietę bogatą w błonnik.
|
|
Też używam Goko i faktycznie pomaga. Jako chyba pierwsza metoda z tych, jakie testowałam. Mam normalność, a uzyskanie tego wcale nie było takie proste. Wiem, przez ile metod przechodziłam, żeby to uzyskać. Teraz już wszystko jest Ok, a u was?
|
|
Przy zaparciach polecam Goko. To jak dotąd jedyne, co mi pomogło. Wcześniej same problemy. Testowałam wiele metod, dużo mnie to kosztowało, a w praktyce nie przyniosło żadnych korzyści. A jakie są wasze doświadczenia? U mnie żadne modyfikacje w diecie czy zwiększona aktywność nie poprawiły sytuacji. To był naprawdę trudny czas.
|
|
Probiotyki najlepsze to te w naturalnej postaci jakie u nas występują. Stosuję się do porad wg. ***s://***terapiasokami.pl/Probiotyki-naturalne-panaceum-na-wszelkie-dolegliwosci i zdrowie mi dopisuje przez cały rok. Myślę, że najlepiej stosować to co jest w naszej szerokości geograficznej. Przecież mamy cudowną kiszoną kapustę, zakwas buraczany, maślankę itp. Kiedyś miałem problemy z jelitami, ale teraz te dolegliwości przeszły.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|