![]() |
pierd-olone wiesniaki...
|
![]() |
Cóż... obywatele podróżują czym mogą i jak mogą. Gdyby właściciela pola z truskawkami było stać na dostawczego Mercedesa Sprintera z dodatkową liczba miejsc to pewnie by nim jeździł, a nie 30-letnim starym, rozwalającym sie Żukiem. Skądinąd zapewne gdyby był to nowy Mercedes, to nie zostałby zatrzymany do kontroli. Przecież w takim starym Żuku na pewno coś się znajdzie i "statystykę" się nabije...
|
![]() |
Powinni jeszcze sprawdzić czy pracują legalnie czy na czarno.
|
![]() |
Też tak jeździłem. Nieraz podróżowałem na pace żuka czy nyski. A siedzenia z pasami wcale nie dają 100% pewności, ze przeżyję. ten człowiek chciał zrobić dobry uczynek - po pierwsze zatrudnił ludzi po drugie na własny koszt przewoził ich do pracy. Uważam, że został niesłusznie ukarany, a policja i inne służby państwowe zamiast gnębic obywateli powinni wspierać takich drobnych przedsiębiorców.
|
![]() |
Też tak jeździłem. Nieraz podróżowałem na pace żuka czy nyski. A siedzenia z pasami wcale nie dają 100% pewności, ze przeżyję. ten człowiek chciał zrobić dobry uczynek - po pierwsze zatrudnił ludzi po drugie na własny koszt przewoził ich do pracy. Uważam, że został niesłusznie ukarany, a policja i inne służby państwowe zamiast gnębic obywateli powinni wspierać takich drobnych przedsiębiorców.Komuniści, upier.dolili stocznie,kopalnie,cały polski przemysł,to teraz wzięli się za drobnych producentów rolnych i za tych co cokolwiek chcą zarobić aby przeżyć w tym dzikim kraju !!! |
![]() |
Niech tych nie napiszę jakich Bułgarów co na targi sprawdzą bo w 30 w 3 osobowym busie popier...ją.
|
![]() |
Niech tych nie napiszę jakich Bułgarów co na targi sprawdzą bo w 30 w 3 osobowym busie popier...ją.Może to ktoś przetłumaczyć? :P |
![]() |
Skur*ysyna jeb*nego zamknąć na parę lat.Niech dziadyga sam zapiernicza na tych truskawkach a nie szuka jeleni.Pewnie płaci grosze,nie ubezpieczył pracowników.A później jakby coś się stało do by czubek się tłumaczył,że on chciał pomóc.
|
![]() |
Też tak jeździłem. Nieraz podróżowałem na pace żuka czy nyski. A siedzenia z pasami wcale nie dają 100% pewności, ze przeżyję. ten człowiek chciał zrobić dobry uczynek - po pierwsze zatrudnił ludzi po drugie na własny koszt przewoził ich do pracy. Uważam, że został niesłusznie ukarany, a policja i inne służby państwowe zamiast gnębic obywateli powinni wspierać takich drobnych przedsiębiorców.Ale Ty durniem jesteś!!! Napisałeś że ten dzban zatrudniał ludzi!!! Już ci głąbie odpowiadam,że aby kogoś zatrudnić trzeba z nim podpisać umowę odprowadzić składki,ubezpieczyć.Znam dzbana i wiem że tego nie zrobił.Więc ten dzban nikogo nie zatrudniał on co najwyżej to znalazł sobie parobków do pracy za damski h.. |
![]() |
Mniej ważne jest to na jaką umowę pracowali ci ludzie.Niech tym zajmują się odpowiednie służby pracy i niech go karają. Ważniejsze jest to ze ten człowiek naraził zdrowie i życie tych ludzi.Za to powinien mieć odebrana prawo jazdy a także sprawę w sądzie.Ileż takich wypadków już się wydarzyło ile ludzi zgięło......i nic nie uczymy się na błędach.Jak to mówią Polak mądry po szkodzie. Nikt o zdrowych zmysłach nie przyjechał by do tego pana własnym autem i pracował za takie małe pieniądze wiec gość z chytrości jeździł i zbierał ludzi w desperacji ( może drobnych pijaczków) i żerował na ich nieszczęściu.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|