![]() |
Wielkie mi halo: pies pozostawiony na torach. Kogo to obchodzi jakiś pies. Jest setki bezdomnych osób które nie mają co jeść anie gdzie spać a gazeta zajmuje się takimi błahostkami. Pies nie jest nieśmiertelny , właściciel ma pełne prawo zlikwidować go ze względów sanitarnych lub bezpieczeństwa. Kilkanaście lat temu nikt nie zajmował się takimi duperelami. W Polsce w samych schroniskach przebywa ponad 100tys psów a drugie tyle biega po osiedlach i polach. A tu o jednego burka wielkie halo. Ten kraj jest chory.
|
![]() |
Mietek w jakim Ty świecie żyjesz. Masz psa to sie licz z konsekwencjami że to nie buty, zpaocisz , zużyjesz, wyrzucisz. To definitywnie malo humanitarne `pozbywać` się zwierzaka pod pociągiem.... Są weterynarze i jeśli naprawdę zwierze Ci przeszkadza czy z różnych względów nie możesz go mieć idziesz tam usypiasz i po problemie. Po to jest ten weterynarz też. A problem bezpańskich psów istnieje, ale to nie usprawiedliwia takiego zachowania.. to może ja swojego przez balkon wyrzuce bo 100 tysięcy psów nadwyżki jeden nie zbawi nikogo ..
|
![]() |
ludzie teżě są niesmiertelni, a że są bezdomni to w wiekszosci ich wybor, bo pracowac sie nie chce, tylko po zapomogi chodzic do opieki spolecznej. ludzie są o wiele gorsi od zwierząt.
|
![]() |
Tak i potrafią lizać własny zadek i lać podnosząc noge, o tak ludz im nigdy nie dorówna. |
![]() |
MIETEK deb***U ZLIKWIDUJ SIEBIE , PEWNIE JESTEŚ PASOŻYTEM I ŚMIECIEM . ZA KRATY ŁACHUDRE , BYŁ TAK NAĆPANY ŻE SKOJARZYŁ ŻE TO POCIĄG W JEDNEJ CHWILI OTRZEŹWIAŁ ??? TERAZ TO TY POWINIENEŚ BYĆ CIĄGANY ZA ŁEB ZA SAMOCHODEM ...
|
![]() |
[quote name='HempSoldier' timestamp='1307358310' post='486198']
Mietek w jakim Ty świecie żyjesz. Masz psa to sie licz z konsekwencjami że to nie buty, zpaocisz , zużyjesz, wyrzucisz. To definitywnie malo humanitarne `pozbywać` się zwierzaka pod pociągiem.... Są weterynarze.....
Tak masz rację tak było by najlepiej. Ale weterynarz za taką usługę bierze 80-100 zł. A człowiek biedny był i co miał zrobić. Są większe problemy w tym kraju. Atakuje nas bakteria cola, tysiące a może nawet setki tysięcy jest zarażonych. Chińczycy nie chcą nam wybudować autostrady za miskę ryżu. To jest problem.
Schody na stadionie mogą się zawalić. Grozi katastrofa. A co to jest jeden pies. Dać człowiekowi spokój, nie zrobił nic aż tak złego.
|
![]() |
Trochę nie rozumiem Twojego toku myślenia. Ja bardziej bym się martwił w ludziach taką znieczulicą bo tak czy siak dało się to załatwić w łagodniejszy sposób chociaż żadnego bym nie poparł. A nie problemami ekonomicznymi jakie tu porównałeś. Taki człowiek powinien zostać ukarany chociaż cała sprawa za mocno rozdmuchana wszak zabił psa pod pociągiem ( co jest okrutne a mogło nie być nawet bez kosztów weterynarza) i dalej idąc ten człowiek w przyszłości może stanowić zagrożenie co należało by sprawdzić .. A problemy schodów stadionowych czy pracowników z Chin bezpośrednią nas nie dotyczą ktoś spieprzył robote i ktoś wyłoży kase na poprawke, bakteria coli ? .. tego wogole nie chce komentować bo przeżyłem już chorobe wściekłych krów, ptasią grype , świńska grype i t p i t d wiesz ze jak coś jest do końca nie jasne to chodzi o pieniądze w przypadkach które wymieniłeś podejrzewał bym właśnie ten czynnik. bzdurne jest porównywać zabicie zwierzęta ( podkreślam okrutnie i świadomie) do pieniędzy które są moim zdaniem niczym w hierarchii wartości chociaż do życia niezbędne ..
|
![]() |
Za zabicie zwierzęcia jeszcze nikt w Polsce nie poszedł do więzienia na bezwzględna karę pozbawienia wolności.
Kilka miesięcy temu zapadł dopiero pierwszy w historii wyrok skazujący na bezwzględną karę więzienia, ale sprawca jeszcze nie siedzi (wyrok nie jest prawomocny).
Wszystkie inne wyroki kończą się zawiasami.
|
![]() |
20 godzin miesięcznie prac społecznych na rzecz schroniska dla zwierząt.
|
![]() |
super praca
|
![]() |
Sam ledwie widział, co dzieje się dookoła niego. A miał martwić się, że pies za nim przyszedł. Co miał zrobić, psa odganiac, jak sam o smierci myślał. Chore to. Zastanówcie się obrońcy psa. Nie przywiązał psa do torów, nie ciągnął psa na smyczy. Pies poszedł za nim, a że właściciel zrezygnował z popełnienia śmierci, to co miał zginąć razem z psem. Pies stał się przypadkową ofiarą zdarzenia. Nie widzę tu winy właściciela psa. Pies to pies, zawsze pójdzie za właścicielem. A że ten akurat, chciał popełnić samobujstwo, to co , zaraz go karać. Facet miał czym innym głowę zajętą, a nie myśleniem o psie. Chora ta polska sprawiedliwość i jej sądy. Jestem za niewinny. Właściciel psa.
|
![]() |
No to co nikt niewinny a pies w takim razie za co dostał karę śmierci ? Hę... |
![]() |
Hahaha, ale wyrok
20 godzin MIESIĘCZNIE ?
To ile dziennie, 40minut ? Śmiech...
500zł kary ? hahaha, nie mogę.... nie dobrze się robi od tych pajaców w sądzie
|
![]() |
Tak jak i ty chory na mózg pajacu ty |
![]() |
Nie wiem, czy ten człowiek zabił swojego psa celów, czy chciał sam popełnić samobójstwo. Wiem za to, że większość z tych, którzy piszą potępieńcze posty, nie ma moralnego prawa osądzać tego człowieka. Codziennie zjadacie ciała zwierząt mordowanych w rzeźniach w dużo bardziej nieludzki i okrutny sposób niż ten pies. Odżywiacie się mięśniami, sercami, nerkami i wątrobami zamordowanych zwierząt, z których każde było kiedyś żywą, czującą istotą. Każde z tych zwierząt ktoś kiedyś zaprowadził na tory i zostawił na pewną śmierć, abyś ty mógł – mogła zjeść jego ciało. I tylko mi nie mówcie, że macie prawo decydować, które zwierzęta zasługują na życie, a które zasługują na śmierć. Zanim ktokolwiek zacznie protestować, proszę, niech najpierw wydłubie sobie spomiędzy zębów resztki zamordowanego zwierzęcia. Obłudnicy!
|
![]() |
Bo Sąd, proszę ja Was - przede wszystkim powinien być mądry i nie pozwolić z siebie drwić co miało miejsce w tym przypadku.
|
![]() |
Dzisiejszy wyrok Sądu w Białej Podlaskiej to h a ń b a i żenada dla Wymiaru Sprawiedliwości!!!.Wydany wyrok daje przyzwolenie na bestialskie traktowanie zwierząt.Widocznie bestialstwo zwierząt jest dla Sądu obojętne i nie jest przyjacielem zwierząt.Nie ma żadnego tłumaczenia dla bestialstwa i to,że zrobił to pod wpływem alkoholu.Ten wyrok również jest akceptacją pijaństwa.Bandzior bo tak należy jego określić zrobił to zwierzęciu a następny będzie człowiek.Ciekawe jaki by wyrok wydał sędzia gdyby to zrobił jego psu???..Te pies bezgranicznie kochał i zaufał właścicielowi a On potraktował go w sposób bardzo okrutny...
|
![]() |
oko za oko , ogon za ogon |
![]() |
Z Twojego toku rozumowania jasno wynika,że to Ty jesteś chory i polska sprawiedliwość również,wydając taki wyrok za bestialstwo i jesteś takim samym idiota jak ten co doprowadził do śmierci psa.Również z ortografią u Ciebie bardzo kiepsko.Zamiast wypisywać takie brednie to lepiej poucz się ortografii.Milej lektury..... |
![]() |
mietek podaj mi swoje namiary cwaniaczku. inaczej pogadamy deb***u
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|