No jakie niewiniątko z dyrektora. Mógł powołać Hajdara na p.o.
|
|
Chodziński, walnij setę do śniadania- jak wtedy gdy byłeś w PO i jeździłeś odważnie po mieście- to może rozum Ci wróci.
|
|
100 dni wolnego. Nikt tak nie ma. To skandal. To, kiedy ten lekarz/poseł pracował? Chyba zdalnie lub prywatnie. Chce być posłem, nie przeszkadzać. Niech pokaże co potrafi w większej skali, niż powiatowy lekarz.
|
|
Zawód ordynator?
|
|
Po co był ten show z demonstracją ???????????
|
|
Jak ktoś nie jest z pisu to do zwolnienia, zniszczenia ... decyzje polityczne
|
|
Czy można być ordynatorem np. na 1/4 czy 1/8 etatu?
|
|
Przecież PiS wycofał konieczność ogłaszania konkursów na różne stanowiska bo tylko dzięki temu mógł osadzić armią misiewiczów tysiące stołków ! A teraz pan dyrektor zasłania się konkursem ! Kto mu w to uwierzy !
|
|
Dobre - 100 dni wolnych to trzy miesiące. doliczając święta, weekendy etc. wychodzi, że pan Haidar chciał być ordynatorem na pół etatu. A obraził się na umowę, która śmiała się skończyć bez jego zgody.
|
|
Adam Chodziński z zawodu dyrektor...
|
|
Chodziński absolwent brzeskiej i zaocznej turystyki na AWF zwalnia ordynatora!!!???
|
|
Normalnie konkurs powinno ogłosić się jeszcze w 2019 tak aby była ciągłość.
|
|
Nie wspieram pisu ale wydaje mi się że cała ta burza jest trochę rozdmuchana. Skoro ordynatorowi skończyła się umowa to staje do konkursu i wygrywa. Proste. Chyba że ktoś tu ściemnia ale jestem zwykłem człowiekiem bez zaplecza politycznego i nie wiem jakie smaczki wchodzą w grę.
|
|
Co to za ordynator, co ma 100 dni urlopu. Jak przypilnuje oddziału. POrażka
|
|
Przecież PiS wycofał konieczność ogłaszania konkursów na różne stanowiska bo tylko dzięki temu mógł osadzić armią misiewiczów tysiące stołków ! A teraz pan dyrektor zasłania się konkursem ! Kto mu w to uwierzy !Wycofał? Napisz skąd masz te informacje (wybjurcza to nie jest wiarygodne źródło). Albo kłamiesz, albo jesteś ignorantem, bo ustawa o działalności leczniczej - szczególnie artykuł 49 - w dalszym ciągu zawiera przepis, że w podmiocie leczniczym niebędącym przedsiębiorcą przeprowadza się konkurs na stanowisko m. in. ordynatora. |
|
Chodziński absolwent brzeskiej i zaocznej turystyki na AWF zwalnia ordynatora!!!???Widzę, że czytanie ze zrozumieniem dla niektórych to sztuka zdecydowanie ich przerastająca. Nie odróżniają pojęcia "zwalnia" od pojęcia "umowa dobiegła końca". |
|
Przecież PiS wycofał konieczność ogłaszania konkursów na różne stanowiska bo tylko dzięki temu mógł osadzić armią misiewiczów tysiące stołków ! A teraz pan dyrektor zasłania się konkursem ! Kto mu w to uwierzy !uwierzą normalni ludzie, nie zmanipulowani przez lewackich krętaczy pod znaku KOD-u i PO. Wszystkich obowiązuje prawo i wolne sądy oczywiście ;-) |
|
Przecież PiS wycofał konieczność ogłaszania konkursów na różne stanowiska bo tylko dzięki temu mógł osadzić armią misiewiczów tysiące stołków ! A teraz pan dyrektor zasłania się konkursem ! Kto mu w to uwierzy !Ja myślę, że uwierzy mu ten, kto zna przepisy i na nich się opiera, zamiast na sztucznie wywołanej medialnej burzy. Bo przepisy (polecam wpis ~abc) wyraźnie mówią, że na stanowisko ordynatora w szpitalu takim jak ten bialski, organizuje się konkurs. Dyrektor zapewne mógł aneksować umowę, ale jeśli Haidar miał już zawarte w niej 100 dni wolnego, to uznał, że nie należy tego ciągnąć w dalszym ciągu, do czego miał jak nabardziej prawo. Przecież po wliczeniu dni wolnych takich jak weekendy i święta Haidar mógł być ordynatorem raptem przez jakieś pół roku. A reszta na wolnym. Krzyczycie o przepisach, o praworządności, a teraz nagle domagacie się, żeby dyrektor albo naruszył ustawę, albo w nieskończoność ciągnął tę historię z ordynatorem na pół etatu. Haidar przecież może w konkursie wystartować. Ale nie chce, bo nawet jesli by wygrał, to mu nikt już pół roku wolnego nie da. |
|
Jak ma być jednocześnie posłem i ordynatorem to możliwe? Nie jest normalne fizycznie dzielić stanowisko ordynatora i posła, bo była to fikcja, przecież pensje ma tą samą i jest lekarzem specjalistą dalej, zwolniony nie został. Ma już 68 lat jest na emeryturze.
|
|
HEHE piękna riposta. Już Ci polewam. Swoją drogą za dużo takich "inteligentów" nosi bialska ziemia.Chodziński absolwent brzeskiej i zaocznej turystyki na AWF zwalnia ordynatora!!!???Widzę, że czytanie ze zrozumieniem dla niektórych to sztuka zdecydowanie ich przerastająca. Nie odróżniają pojęcia "zwalnia" od pojęcia "umowa dobiegła końca". |
Strona 1 z 9
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|