Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Kosztowne skutki okazyjnej umowy

Utworzony przez TP to złodzieje, 5 lutego 2010 r. o 09:14
Bzdura ... 40,98 to jest abonament TP w którym jest godzina za darmo wiec niech nie pleci bzdur ze płaci dwa rachunki w Netii... Przeszedłem do Netii i jest bardzooo zadowolona. Mniej płacę i za abonamant i za połączenia. O TP takich przypadków jest codziennie wiele, a jak jakas babcia nie rozumie za co ma rachunki to po co sie wypowiada ze to z Netii? skoro to abonament TP ...
Odpowiedz
TP to złodzieje napisał:
Bzdura ... 40,98 to jest abonament TP w którym jest godzina za darmo wiec niech nie pleci bzdur ze płaci dwa rachunki w Netii... Przeszedłem do Netii i jest bardzooo zadowolona. Mniej płacę i za abonamant i za połączenia. O TP takich przypadków jest codziennie wiele, a jak jakas babcia nie rozumie za co ma rachunki to po co sie wypowiada ze to z Netii? skoro to abonament TP ...
Po pierwsze, po co jakieś skończone łachy z netii chodzą po starych, schorowanych ludziach i naciągają ich na oszustwo. Nazywajmy rzeczy po imieniu - to jest oszustwo. Po drugie g.ówno mnie obchodzi twoje zadowolenie z tych złodzieji a porównanie wysokość abonamentu TPSA i NEtii to sprowadzenie sprawy na boczny tor - w artykule wyraźnie jest napisane, że w Netii płaci więcej niż płaciła w TPSA. Naucz się czytać ze zrozumieniem tępy idioto. A najlepiej to olać i TPSA i Netie, oboje warci siebie.
Odpowiedz
Ludzie z NETII nie są przygotowani do świadczenia usług telekomunikacyjnych-do takiego wniosku doszedłem po tym co zrobili u mojej żony w pracy.Tam do tej pory trudno się dodzwonić nie mówiąc już o przełączeniach między pokojami.Serwisańci tego operatora uciekają przed swoimi klientami .Warto się zastanowić przed podjęciem decyzji .Inną sprawą jest że i TP. sa jest niewiele lepsza a z pozycjami na fakturze to jedynie energetycy ich prześcigają
Odpowiedz
To jest właśnie specyfika RP. Pracy nie ma, co najwyżej akwizycja polegająca na naciąganiu jak największej liczby ludzi na "promocje", "produkty" czy "okazje". Im więcej kitu wciśniesz, tym wyższą masz prowizję. A najłatwiej oszukać starszych ludzi, bo oni nie do końca orientują się w tych wszystkich dziesiejszych draństwach. Pytanie tylko - skąd akwizytorzy mają bazy danych osobowych i doskonale wiedzą do których drzwi zapukać, a które lepiej szerokim łukiem omijać?
Odpowiedz
Pawel napisał:
Po pierwsze, po co jakieś skończone łachy z netii chodzą po starych, schorowanych ludziach i naciągają ich na oszustwo. Nazywajmy rzeczy po imieniu - to jest oszustwo. Po drugie g.ówno mnie obchodzi twoje zadowolenie z tych złodzieji a porównanie wysokość abonamentu TPSA i NEtii to sprowadzenie sprawy na boczny tor - w artykule wyraźnie jest napisane, że w Netii płaci więcej niż płaciła w TPSA. Naucz się czytać ze zrozumieniem tępy idioto. A najlepiej to olać i TPSA i Netie, oboje warci siebie.
Panie Pawle, stwierdzenie "skonczone lachy" jest bardzo ryzykownym posunieciem z Pana strony, ani nie zna Pan tych ludzi ani nie zna Pan okolicznosci podpisania umowy z Netia. Forum jest miejscem gdzie kazdy moze wypowiedzec sie na dany temat i jezeli Pana nie interesuje zadowolenie innej osoby z uslug Netii..... po co tu zagladac i popisywac sie sprawna polszczyzna ? Po trzecie widze ze jest Pan mocno zaangazowany w temat umowy z Netia? Czyzby Pan podpisal kiedys umowe nie czytajac jej ? a moze kobieta o ktorej mowa w artykule po zmianie operatora pozwolila sobie na wykonanie wiekszej liczby polaczen ? stad wysokosc faktury ?
Odpowiedz
maf napisał:
Panie Pawle, stwierdzenie "skonczone lachy" jest bardzo ryzykownym posunieciem z Pana strony, ani nie zna Pan tych ludzi ani nie zna Pan okolicznosci podpisania umowy z Netia. Forum jest miejscem gdzie kazdy moze wypowiedzec sie na dany temat i jezeli Pana nie interesuje zadowolenie innej osoby z uslug Netii..... po co tu zagladac i popisywac sie sprawna polszczyzna ? Po trzecie widze ze jest Pan mocno zaangazowany w temat umowy z Netia? Czyzby Pan podpisal kiedys umowe nie czytajac jej ? a moze kobieta o ktorej mowa w artykule po zmianie operatora pozwolila sobie na wykonanie wiekszej liczby polaczen ? stad wysokosc faktury ?
@maf - zgadzam się z Tobą, uniosłem się, fakt. Ale krew mnie zalewa, jak czytam o oszustach żerujących na starszych ludziach. Nie jestem zaangażowany w żaden sposób z Netią ani TPSA ...
Odpowiedz
TP SA jest nic nie warta. Netia miała stworzyć korzystną alternatywę dla TePsy, ale niestety, jak zawsze skończyło się na chęciach. zarówno na płaszczyźnie prywatnej jak i zawodowej. Prywatnie 3 lata temu była akcja przenoszenia internetu z Neostrady do Netii. wielka akcja propomcyjna, przyszła Pani, podpisała umowę, powiedziała, że 2 tygodnie i będziemy mieli super szybki net z netii. po 3 tygodniach okazało się, że to nie takie proste. po kolejnych 3 tygodniach okazało się że papiery jeszcze nie wróciły z TP SA a Netia nic w tej sprawie nie robi choc miła Pani mówiła, że klient po podpisaniu umowy, nic nie robi, bo sztab konsultantów z netii wszystko załatwia. po 3 miesiącach rozwiązaliśmy umowę która nie doszła do skutki, miła Pani sprzedawczyni straszyła nawet karą umowną za rozwiązanie, ale człowiek średnio inteligentny wie, że jeśli jedna ze stron nie wywiąże się z warunków umowy to ta sama umowa przestaje obowiązywać drugą ze stron-więc wyśmiałem panią i na tym się skończyła współpraca! na stopie zawodowej, firma w której pracuje, założyła internet w netii. umowa podpisana na początku września, instalatorzy przyszli pod koniec paździenrika. od tamtej pory 3 razy traciliśmy połączenie, x razy dzwoniliśmy na infolinię techniczną i za każdym razem że szybko roziążą problem! do dupy z taką firmą, już nigdy Netii
Odpowiedz
ja dałem się jakiś czas temu skusić na atrakcyjną ofertę netii , najpierw na internet , potem na telefon , cały pakiet , efekt jest taki że internet ledwo zipie , ciagłe interwencje nic nie dają -olewa sie klienta , z telefonu prawie nie korzystam , bo wystarczy wykonać kilka telefonów a rachunek cudownie rośnie , podjąłem już decyzje -wracam do TPSA , firma tez ciągle krytykowana aler z usługami o wiele lepsza niż netia
Odpowiedz
W NETII OSZUSTWO TO STANDARD DLA NICH TO WIDZĘ OD DŁUŻSZEGO CZASU PODSTAWA SPRZEDAŻY ,SAM PADŁEM ICH OFIARĄ ,ALE 2 LAT SZYBKO MIJA A KAŻDEMU POWIEM ŻE TO BANDA KRĘTACZY I BROŃ CIĘ BOŻE ALE WSZĘDZIE TYLKO NIE DO TEJ FIRMY .OD TAKICH TO TO SIĘ TRZEBA TRZYMAĆ Z DALEKA .
Odpowiedz
Netia przecież sprzedaje swoje usługi na kablach TPSA więc nie dziwne, że z tego będą tylko problemu. TPSA jednak ma ten plan socjalny dla osób co mało dzwonią a i Neostradę po linii TP lepiej taniej założyć jako Orange Freedom (ta sam grupa kapitałowa co TPSA). Orange Freedom to to samo co Nesotrada (technicznei wszystko identyczne, tylko logo na umowie i routerze inne) ale inaczej się nazywa i jest tańsza bo oferowana jako konkurencja właśnie dla Netii i innych tanich lączy internetowych. Oczywiście jest jeszcze do opłacenia abonament telefoniczny przy internecie, ale tutaj można skorzystać z tzw. zawieszenia numeru - kosztuje to ok. 20zł na miesiąc - nie można dzwonić na zwykłe numery, jedynie na techniczne TPSA, alarmowe, itd. 0800 chyba tez się da... Strzał w kolano to kupić Netię na kablach TPSA jeżeli różnica w cenie jest tak niewielka. Jakby było 3x taniej to można się zastanawiać, ale 5-20zł? przecież jak się coś spartoli to kto będzie usterkę naprawiał? Netia nie ma swoich monterów, informacja idzie do TPSA a oni dla klientów Netii to mają czas miesiąc albo dwa.
Odpowiedz
W Netii opłaca sie jedynie osobom które mają linie Netii podłączoną a nie TP, oraz osobom dzwoniącym do różnych sieci, a nie tylko wewnątrz TP. Jeszcze kiedy istniała kiedyś Tele2, to Netia była bardzo sensowną alternatywą, i do tego rynek z cenami dynamicznie schodził w dół. Obecnie, po tym gdy Netia wchłonęła Tele2, to rynek z cenami się zatrzymał, a sama Netia chyba jeszcze nie jest w stanie przetrawić zakupu.... Obecnie alternatywą dla TP, Netii jest Dialog, słyszałem pochlebne opinie o nich. Ogólnie sam nigdy w życiu nie posiadałem telefonu stacjonarnego i nie będę posiadać, to jest relikt dawnych czasów.
Odpowiedz
Obecnie najtańszy abonament w TP.SA to 50 zł brutto (w tym 60 minut na telefony stacjonarne). Abonament 42,70 zł brutto (w tym ZERO minut) mają klienci, którzy od lat mają stacjonarny w TP.SA. Abonamentu socjalnego w TP.SA już NIE MA. Posiadają go tylko ci, którzy wzięli go dawno temu. Wyjaśnione ? Ja mam kablówkę i olewam każdego stacjonarnego operatora.
Odpowiedz
~ange~ czy kablówkę masz w Vectrze? Czy jesteś zadowolony z telefonu?
Odpowiedz
Jak mogę mieć kablówkę w VECTRZE, skoro mieszkam tutaj. Nie chcę reklamować żadnego konkretnego operatora kablówkowego (mamy ich dwóch w Lublinie), ale płacę tak : TV chyba 32 programy w promocji za około 14 zł na 18 m-cy, potem 6 miesięcy za około 19 zł. Telefon stacjonarny za 44 zł (1500 minut po całej Polsce w abonamencie - wystarcza na fulla), internet 6 MB za 54 zł na 12 miesięcy. Razem około 114 zł. Praktycznie zero awarii. Żaden operator telekomunikacyjny (Tepsa, Netia) nie dałby mi takich 3 identycznych usług za tę cenę.
Odpowiedz
czytam tak czytam i nie wiedziałam że netia stosuje takie praktyki, nieźle ja się właśnie zastanawiam nad wyborem operatora, znalazłam info że można wziąć teraz neo na próbę, jakby co zrezygnować bez ponoszenia konsekwencji w ciągu 3 miesięcy? jestem ciekawa czy rzeczywiście tak jest, czy nie będę miała żadnych problemów? godne przemyślenia tez jest opcja z kablówką
Odpowiedz
karola, po co Ci NEOZDRADA, skoro to najdroższy internet w Polsce. Do tego zmuszają Cię do opłacania abonamentu telefonicznego 42,70 zł brutto lub 50 zł brutto. Nie możesz wziąć NEOZDRADY nie opłacając abonamentu telefonicznego. Ewentualnie zmuszą Cię do opłacania "utrzymania łącza", czyli 36,60 zł miesięcznie. Razem internet wyniesie Cię minimum 100 zł miesięcznie. Gdzie tu sens i logika ?
Odpowiedz
z tego co się orientuje MOŻNA wziąć neostradę BEZ abonamentu telefonicznego bo właśnie taka oferta by mnie interesowała. Co by nie mówić neo ma największy możliwości techniczne, infrastrukturę i na jej łącza wielu inny operatorów próbuje zaistnieć na rynku, więc to chyba o czymś świadczy ? A gdzie tu sens i logika? jeżeli ktoś mieszka w domu i nie ma możliwość skorzystania z usług kablówka+intenret to szuka tradycyjnego dostawcy i to mam do wyboru netię, tpsa, dzierżawców łącza itpsa lub operatorów komórkowych np bluconet. I w tym zestawieniu tpsa wychodzi chyba najkorzystniej ? Zwłaszcza że ciągle dają jakieś promocje.
Odpowiedz
karola , jeśli nie masz innych możliwości (kablówka) to weź internet od operatora telekomunikacyjnego, oczywista. Ale NEOZDRADA wymusza opłatę za "utrzymanie łącza" w wysokości 36,60 zł. Nie znam cennika NETII, ale poczytaj o ich nowych promocjach (na pewno jest taniej niż w TP.SA). Patrz co podpisujesz i pytaj o wszystko przed podpisaniem umowy. Jeśli weźmiesz od NETII telefon stacjonarny + internet to na pewno będzie taniej niż te same 2 usługi w TP.SA. Nie cierpię monopolistów, ale wiem na pewno, że NETIA jest tańsza od TP.SA. Mieszkam w Lublinie (2 operatorów kablówek), ale gdybym mieszkał w miejscu bez kablówek, to wziąłbym NETIĘ. Jest tańsza, to pewne. Spokojnie porównaj oferty TP.SA i NETII (na ich stronach internetowych). W przypadku opcji "telefon stacjonarny + internet" to NETIA jest tańsza od TP.SA. Olej operatorów komórkowych (Orange, Era, Plus, Play) ..... oni dają internet wolny i z ograniczeniem ruchu w sieci (limity ściągania danych).
Odpowiedz
Przyznam szczerze, ze podobnie jak Karola zastanawiam się wybraniem neta. Wlasciwie nie wiem jakie ma ceny zarówno Netia jak i neostrada, ale zalezy mi na sprawności zarówno jeśli chodzi o net jak i obsługę. Może Netia ma taniej, ale maja troche negatywnych opinii i przyznam szczerze , ze się obawiam. Nie wiedziałam ze można wziac neostrade na próbe, ale skoro jest taka możliwość to dlaczego nie?
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...