Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Międzyrzec Podlaski: Były ordynator oskarżony o łapówki

Utworzony przez Gość, 20 lipca 2011 r. o 16:08
Może ktoś w końcu zrobi porządek z tymi lekarzami. Oddział wewnętrzny, ginekologiczny, chirurgii... panie dyrektorze, trzeba posłuchać co ludzie mówią. Nikt nie chce się przyznawać, nikt nie chce zeznawać, ale pan może się bliżej przyjrzeć temu co się tam dzieje.
Odpowiedz
Gość napisał:
Może ktoś w końcu zrobi porządek z tymi lekarzami. Oddział wewnętrzny, ginekologiczny, chirurgii... panie dyrektorze, trzeba posłuchać co ludzie mówią. Nikt nie chce się przyznawać, nikt nie chce zeznawać, ale pan może się bliżej przyjrzeć temu co się tam dzieje.
następna życzliwa osoba co ludzie mówią śmieszny jesteś hehe
Odpowiedz
goscc napisał:
następna życzliwa osoba co ludzie mówią śmieszny jesteś hehe
śmieszy cię to? też miałeś jakieś profity?
Odpowiedz
A myślicie że w szpitalu wojewódzkim Biała Podlaska jest inaczej? Ginekologia, neurologia , interna, urologia....
Odpowiedz
Artykuł z głównej strony onet.pl Lubelski ordynator oskarżony o łapówkarstwo 16 zarzutów przyjmowania łapówek od pacjentów usłyszał 54-letni Ryszard D., ordynator ze szpitala w Międzyrzecu Podlaskim (Lubelskie); został on także zawieszony w obowiązkach. Wręczający łapówki pacjenci unikną odpowiedzialności karnej. - Akt oskarżenia przeciwko Ryszardowi D. został skierowany do Sądu Rejonowego w Radzyniu Podlaskim. Prokurator zastosował wobec niego poręczenie majątkowe w kwocie 30 tys. zł i zawiesił go w pełnieniu funkcji ordynatora - poinformował dziś Andrzej Fijołek z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie. Zarzuty korupcyjne postawione Ryszardowi D. dotyczą lat 1998 - 2008. Według ustaleń śledczych, lekarz, który przez kilkanaście lat był ordynatorem na jednym z oddziałów szpitala w Międzyrzecu Podlaskim, wykorzystując swoją pozycję, przyjmował od pacjentów łapówki w zamian za obietnice prawidłowego leczenia i opieki medycznej. - Lekarz przyjmował różne sumy pieniędzy, także w walucie obcej. W grę wchodziły kwoty od 100 do kilkuset złotych. Niektórzy pacjenci płacili lekarzowi po kilka razy, nawet pięciokrotnie - powiedział Fijołek. Jak dodał, wszystkie osoby, które wręczały łapówki lekarzowi, przyznały się do tego, współpracowały w tej sprawie z organami ścigania i prokurator zdecydował o umorzeniu wobec nich postępowania karnego. Pozwala na to przepis, który umożliwia uniknięcie odpowiedzialności karnej przez osobę wręczającą łapówkę, jeśli wyjawi ona wszelkie okoliczności związane z jej wręczeniem, zanim organy ścigania same tego nie ustalą. Śledztwo w tej sprawie prowadzili policjanci z wydziału do walki z korupcją KWP w Lublinie. Na podstawie ich ustaleń Ryszard D. został zatrzymany w maju ub. roku na terenie szpitala. Lekarzowi grozi do 10 lat więzienia. Czy nadal w Międzyrzecu jest ktoś, kto twierdzi, że w tym szpitalu wszystko jest ok??
Odpowiedz
ok to tylko w Leśnej Górze
Odpowiedz
ok napisał:
ok to tylko w Leśnej Górze
nikt nikogo ne zmusza do leczenia sie w tutejszym oddziale a ja wiem ze takiego fachowca nigdy przed doktorem D nie bylo i pewnie dlugo po nim nie bedzie badzcie obiektywni a nie tylko zawistni
Odpowiedz
Gość napisał:
Artykuł z głównej strony onet.pl Czy nadal w Międzyrzecu jest ktoś, kto twierdzi, że w tym szpitalu wszystko jest ok??
Tak - Irek, Franek i cała międzyrzecka sitwa. Jak przyjeżdżają wielcy od polityki, to sztandarowym zakładem który jest wizytowany, to właśnie szpital - najlepsza jednostka w regionie. Na salony pałacowe nie zapraszają!
Odpowiedz
pacjrnt napisał:
nikt nikogo ne zmusza do leczenia sie w tutejszym oddziale a ja wiem ze takiego fachowca nigdy przed doktorem D nie bylo i pewnie dlugo po nim nie bedzie badzcie obiektywni a nie tylko zawistni
Jak to nikt nie zmusza? Zadzwoń z międzyrzeca po karetkę, to cię przywiezie na staromiejską. Ja się do tego szpitala nie pchałem, chciałem żeby mnie zawieziono do radzynia lub białej, ale dowiedzialem sie, ze nie da rady. Połowa międzyrzeca na oddział wewnętrzny w międzyrzecu mówi "wykańczalnia".
Odpowiedz
Gość napisał:
Jak to nikt nie zmusza? Zadzwoń z międzyrzeca po karetkę, to cię przywiezie na staromiejską. Ja się do tego szpitala nie pchałem, chciałem żeby mnie zawieziono do radzynia lub białej, ale dowiedzialem sie, ze nie da rady. Połowa międzyrzeca na oddział wewnętrzny w międzyrzecu mówi "wykańczalnia".
Nie tylko w szpitalu wykańczają. Coś się mówi o łysym tadeuszku, że jest na celowniku. Myślę, że dobrze bo co niektórzy uważają, że są bezkarni i robią ludzi w bambuko jakby byli idiotami. Czym więcej będzie wizyt CBA w Międzyrzecu, tym miasto będzie zdrowsze, a sitwa zostane odesłana do zamkniętych zakładów resocjalizacji społecznej.
Odpowiedz
pacjrnt napisał:
W artykule nie piszą że ordynatora oskarżono o brak fachowości tylko postawiono mu inne zarzuty. Ale nasuwa się pytanie dlaczego tylko jeden fachowiec jest na oddziale? Nikt fachowcem się nie rodzi. To od szefa - ordynatora zależy jaki stworzy zespół. Wybitność znanych i cenionych lekarzy w Polsce i na świecie mierzy się m.in. tym ilu wybitnych następców ucząc i wychowując po sobie zostawiają.
Odpowiedz
,,wielki,, ordynator powraca
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...