Widome nie od dziś. Ale czego się spodziewać jak w sejmie krzyczą: ,,te pieniądze im się po prostu należały''....
|
|
Widome nie od dziś. Ale czego się spodziewać jak w sejmie krzyczą: ,,te pieniądze im się po prostu należały''....Ci, którzy tak krzyczą, powinni też krzyczeć: "Pracownicy, porządna zapłata wam się nie należy - dawać wysokie podatki!" Ogólnie - ludziom do głowy weszło, że inni mają prawny (bo niechby niedopłacali podatków!) OBOWIĄZEK opiekować się wszelkimi upośledzonymi. Tymczasem to zadanie nie władz i ogółu, tylko "instytucji charytatywnych" z chwalącymi się swą dobroczynnością "pobożnymi" i "duchownymi" na czele! Niechby zbierali środki wśród ludzi bogatych i chętnych do pomocy! Oni jednak wolą nawoływać do wysokich podatków (od wszystkich) i potem do wydawania środków na nich samych i ich "dobroczynność". |
|
I tu z Panem Radnym się zgadzam. W dobie gospodarki rynkowej czas skończyć z " socjalistycznym podziałem dóbr" .
Przyjąć należy zasadę : " NIE pracujesz To NIE JESZ i mieszkasz pod Mostem"
|
|
Należy natychmiast zlikwidować wszelkie zasiłki, dotacje na kopulacje i głodem zmusić bydło rozpłodowe do podjęcia pracy. Ja nie mam zamiaru ich utrzymywać! Mają zdrowie do picia ,ale nie do pracy .Szlag mnie trafia jak widzę wielodzietnych nygusów prezentujących roszczeniową postawę. To pasożyty z pokolenia na pokolenie, z genetyczną niechęcią do pracy. Ich jedynym osiągnięciem w życiu jest spłodzenie bachora. Bezzębne matki-alkoholiczki kryte przez swoich zmieniających się konkubentów żyją z moich podatków! Od rana wiszą na klamce opieki społecznej. Mieszkają w mieszkaniach socjalnych opłacanych przez państwo, czyli nas. Ich dzieci jeżdżą na darmowe kolonie z MOPS-u, jedzą bezpłatne obiady w szkole, dostają za darmo paczki świąteczne, stypendia ,podręczniki, bilety do kina, korzystają z wszelkich ulg, dofinansowania, zapomogi, pielęgnacyjnego ,rodzinnego, zasiłków, becikowego, dodatków itp. Ich podstawowym zajęciem w życiu jest picie, palenie i prokreacja. To wszystko finansowane jest z naszych podatków. Sami niech zarabiają na swoją "wesołą gromadkę". Wara od moich składek! Nie życzę sobie utrzymywania z moich pieniędzy patologii. Gdzie dużo dzieci tam bieda i bandytyzm. Z tych dzieci nie będzie podatników i nie będą pracować na moją emeryturę. Chwasty społeczne zaczną się rozmnażać w wieku kilkunastu lat nie kończąc szkół i nie zdobywając zawodu. Wyrośnie kolejne pokolenie bezrobotnych leni na zasiłkach . Prawo pomocy społecznej mają w małym palcu. Wiedzą jakie dokumenty złożyć ,gdzie i do kiedy. Te dzieci od kołyski nauczone są żebractwa. Prowadzą pasożytniczy tryb życia i mają wrodzone skłonności do nieróbstwa. Będą żyć z funduszu alimentacyjnego i MOPS-u. Będą kulą u nogi dla społeczeństwa. Mamy już ponad trzynaście procent bezrobotnych. Nie potrzebujemy więcej dzieci. Jest nas za dużo. Jest obecnie więcej ludzi niż miejsc pracy. Nie ma nawet wolnych miejsc w przedszkolach. Nie róbmy z Polski drugiego Bangladeszu. Nie mam zamiaru utrzymywać ze swoich podatków cudzych bachorów i płacić za czyjeś fantazje rozrodcze! Pomoc patologii to pieniądze wyrzucone w błoto, bo tylko ich rozleniwia i zabija chęć podejmowania pracy. Wszystko co dostaną i tak wydadzą na papieroski i alkohol. Niech rozmnażają się ludzie inteligentni, na poziomie i z kasą, a nie margines społeczny i wielodzietna hołota. Nie potrzebujemy bubli genetycznych po prymitywach. Całe życie musimy do czegoś dokładać. Jak nie do górników, hutników, rolników, stoczniowców, PKP, to do rodzin z gromadą bachorów! Mam tego dość! Sami niech utrzymują swoje fermy rozrodcze! Zasiłki tylko demoralizują i są szkodliwe społecznie. Nic tak nie wspiera kreatywnego myślenia jak pusty żołądek. Nie można się zgadzać na dawanie pieniędzy komuś tylko za to, że jest płodny! Tylko trzy rodziny wielodzietne na dziesięć dają sobie rade ,a pozostałe można określić jednym słowem-patologia. Tak wychwalana polityka prorodzinna, promująca bierność zawodową i wielodzietność, polegająca na rozdawaniu kasy za robienie dzieci jest bezsensowna . Korzystać będą na niej w większości rodziny ,które wychowają następne pokolenia nierobów i ludzi potrafiących tylko brać .Tracą natomiast na tym wartościowi ,uczciwie pracujący obywatele karani na każdym kroku jakimś podatkiem. Dość Pasożytów.
|
|
Nie tak dawno, przygotowaliście projekt podwyżki pensji prezydenta o 100 %, ostatecznie skończyło się, że zarabia ponad 20 tyś brutto, teraz też przygotowujecieprojekt podwyżki o prawie 100% tyle, że czynszu.....
|
|
Do Yogi-bu. Przeczytałem całość, w punkt! Dokładnie tak to wygląda jak opisałeś.
|
|
Nie tak dawno, przygotowaliście projekt podwyżki pensji prezydenta o 100 %, ostatecznie skończyło się, że zarabia ponad 20 tyś brutto, teraz też przygotowujecieprojekt podwyżki o prawie 100% tyle, że czynszu.....Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że radni musieli przegłosować podwyżkę dla prezydenta, bo nakazywała im to uchwalona przez PiS ustawa? |
|
Do Yogi-bu. Przeczytałem całość, w punkt! Dokładnie tak to wygląda jak opisałeś.Ja też, ale prawie. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że "gdzie dużo dzieci tam bieda i bandytyzm". Znam przypadki rodzin wielodzietnych, w których ludzie żyją uczciwie, dzieci nawet kończą studia i "wychodzą na ludzi", jak to się kiedyś mawiało. |
|
Panie radny Siemakowicz, proszę zapoznać się z komentarzami, ich popularnością i uświadomić sobie, że reprezentuje pan takich wyborców jak Yogi-bu, którzy ludzi określają mianem bydła rozpłodowego. Jak na razie 53 łapki w górę. Nieźle.
|
|
Radny się nakręcił, nie zapoznał się z obowiązującymi ustawami o pomocy państwa przy spłacie kredytu hipotecznego. W Polsce działa fundusz, który wspiera osoby mające problem z spłatą kredytu,można skorzystać z bezzwrotnej pomocy przez trzy lata. I co? Też ich nazwiecie darmozjadami, żyjącymi na czyjś koszt? To taka sama pomoc jak ta z
opieki społecznej z której rzekomo korzystają lokatorzy. Panie radny czasy, gdy ludzie popełnili samobójstwa z powodu kredytu minęły i były to czasy rządów Pana partii.A dramat dwóch osób o najniższych pensjach mających problem z spłatą kredytu nie istnieje, bo nie mają zdolności kredytowej i wcale go nie dostaną,prędzej zostaną lokatorami w słynnej spółce miejskiej.Chce się Pan wykreować na obrońcę kredytobiorców, to raczej do sejmu, tam tworzone jest prawo ogólnokrajowe. Sprawa lokatorów rozgrywa się na miejscowym podwórku,gdzie ma być przestrzegana zasada sprawiedliwości społecznej to ludziom gwarantuje artykuł 2konstytucji. Nie jest normalnym żądanie zapłaty czynszu w warunkach urągających XXI w na równi z warunkami do życia w o wiele lepszych lokalach. W opiece społecznej wypłacanych jest dużo dodatków mieszkaniowych i świadczeń rodzinnych do domów jednorodzinnych. Niech Pan nie obraża ludzi, opieka społeczna ma wiele środków do kontroli świadczeń, nie korzysta nikt komu nie przysługują. Niech Pan postawi na uczciwość.
|
|
Szanowna @olakomar jeżeli pisze Pani o pomocy rządu w ramach Polskiego Ładu polegającej na pomocy w spłacie części rat kredytu, to polecam zapoznać się bliżej z warunkami tej pomocy. Nie jest to prezent od rządu, a jedynie pożyczka z odroczoną spłatą, jedynym ułatwieniem jest możliwość umorzenia około 1/4 należności, pod warunkiem, że pozostałe raty były spłacane bez opóźnień. Natomiast w wielu przypadkach dodatki mieszkaniowe otrzymują osoby które tego nie potrzebują, ale za to wiedzą jak spełnić warunki aby je dostać. Natomiast dwie osoby z najniższym wynagrodzeniem mają szansę dostać kredyt, jeżeli dodatkowo są do niego dopisani rodzice obojga. Oczywiście pod warunkiem, że nie kupują willi a normalne nieduże mieszkanie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|