Droga Mileno czy ty w ogóle czytasz to co sama napiszesz ??? Wątpię. Tak naprawdę to nawet nie rozumiem twojego postu. Podejrzewam, że nikt nie jest w stanie go zrozumieć. Po pierwsze, skąd wniosek, że jestem pracownikiem Gminy Milanow ? Nie tylko urzędnicy gminy znają prawo. Znają je wszyscy ci, którzy to prawo stosują, a więc prawnicy, urzędnicy (róznych urzędów - nie tylko gminy ), policjanci, celnicy. Ja troszeczkę znam prawo, bo je studiuję. Po drugie, nie rozumiem dlaczego piszesz o statucie gminy ? Przecież napisałam wyraźnie, że kwestie zatrudniania urzędników samorządowych reguluje ustawa o pracownikach samorzadąwych, a nie statut gminy. Statut gminy to prawo miejscowe, które tak naprawdę niewiele znaczy, bo nie może wprowadzać żadnych przepisów sprzecznych z aktami wyższego rzędu. Czyżbyś była tak mało rozgarnięta i wyobrażasz sobie, że to radni gminni tworzą prawo w RP ??? Po trzecie, to nie ja wymyśliłam taki przepis, że osoby skazane prawomocnym wyrokiem za przestępstwo popełnione z winy umyślnej nie mogą być urzędnikami samorządowymi. Taki przepis wymyślili posłowie. Jeśli więc nie zgadzasz się z nim, to miej pretensje do posłów, a nie do mnie. Po czwarte, jesteś chyba naprawdę mało inteligentna sądząc, że w tej chwili ktoś korzysta z Dzienników Ustaw. Tak może było 20 lat temu. W dobie internetu wszystkie urzędy mają dostęp do LEX-a. Przywatne osoby chcąc zapoznać się z przepisami prawa mogą korzystać, np. ze strony www.sejm.gov.pl. gdzie znajduje się wyszukiwarka aktów prawnych uchwalanych przez sejm. Jeśli natomiast chcesz zapoznać się ze statutem Gminy Milanów, który - jak widzę - jest dla ciebie nieomal jak biblia, to wystarczy wejść na stronę: www.bip.milanow.iap.pl/723,724/724/. Masz internet, ale nie potrafisz z niego korzystać - szkoda. Pamiętaj nieznajomość prawa szkodzi. Musisz znać prawo aby inni nie wykorzystywali cię. I to by było na tylemilena napisał:Ktos madry powiedzialbylejakie prawo ale prawo ,jak widac pisze to ktos z urzednikow gminy kto czyta dzienniki ustaw i ma dostepdo statutu .to dlatego ta gmina stoi ponad prawem już rozumie.kazdy sie boi o swojo cieplo posadke co?bo [pewnie kazy ktos na kazdego ma
![]() |
|
![]() |
A co tak wszyscy ucichli pozdrawiam
|
![]() |
Po pierwsze:
Sołtys dobrze zrobił, że opieprzył tą gówniarę - skoro nie potrafili jej wychować ani rodzice ani szkoła. Jako urzędnik państwowy wziął na siebie ciężar wychowania tej niewydarzonej smarkuli, więc jej rodzice powinni być mu wdzięczni. Nie widzę w jego działaniu znamion przestępstwa - bo to co zrobił - zrobił dla dobra tej smarkuli i dla jej wychowania.
Po drugie:
Nikt nie zaprzeczy, że jest złą głową rodziny - pracuje, stara się - nie pije (jak większość alkoholików z milanowa) więc nie wszystkim to pasuje. Pisanie, że jego żona chodzi z plastrami na twarzy jest co najmniej śmieszne, bo od maltretowania to są raczej siniaki i okulary a ja jej nigdy z siniakami nie widziałem. Nie macie dowodów więc plotkujecie i kłamiecie.
Po trzecie:
Jaki żonaty facet i jaka czarna audica? Żonatych w milanowie i okolicach jest dużo i audic czarnych też pare jeździ. Skoro używacie nazwiska sołtysa i jego córki przedstawcie sie sami (tchórze) i poprzyjcie swoje wypociny nazwiskiem tego niby żonatego. Jeśli nie to wszystko co piszecie to wyssane z palca (albo z czego innego na parkingu pod remizą) nic nie warte plotki.
|
![]() |
...nadpobudliwy , to za delikatne określenie dla takiego psychopaty.Znam przypadki , kiedy atakował dzieci wracające ze szkoły za różne niby to "przewinienia" ich rodziców. Taki ktoś powinien byc dokładnie przebadany.Chyba że woda sodowa z powodu pełnionej funkcji społecznej uderzyła mu do głowy, a to niestety jest nieuleczalne.Z takim przejęciem pełni swoją funkcję,że nawet małe dzieci sikają przed nim ze strachu / znam osobiście taki przypadek/. Można go okreslić jednym wyrazem "psychol"
|
![]() |
To jakiś dyktator tam u was rządzi ! Łola Boga ! |
![]() |
Masz rację aster. Nikt nie zaprzeczy, że sołtys Milanowa jest złą głową rodziny. Jest to fakt powszechnie znany. Być może jest osobą zaradną i nie pije alkoholu, ale ma zaburzoną osobowość. Nie potrafi nawiązywać relacji z ludźmi. Jest zły i agresywny. Powinien sie leczyć |
![]() |
Popieram sołtysa, a tą chołtę nierobów i dzieci pijaków oraz te młode kurewki, co dają dupy w okolicznych dyskotekach trzeba nauczyć trochę rozumu.
|
![]() |
Jacy z was są mężczyźni. Mówicie jakbyście mieli szparki między nogami, albo nawet nic.
Nie każdy Ojciec weźmie w obronę swoje dziecka, nawet ryzykując stanowisko.
To pochwała. Biedni będą jej rodzice na starość, bo to nie jest człowiek. Nie wiem jak była uchowana w domu, ale to ich zmartwienie.
Wypieprzy ich na starość do chlewa, bo napewno jej będą śmierdzieli.
|
![]() |
Nie, ta porwana dostanie wpier*** tylko, że tym razem taki porządny za to, że kablowała. |
![]() |
Popieram sołtysa!
|
Strona 8 z 8
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|