Ja pierdo.le sensacja w Polsce trzeba sie tym pochwali na dzienniku! Zaczelibyscie wkoncu pisać o normalnych sprawach! Jutro tu wejdę i sie dowiem ze pani Krysia nie dosmazyla kotleta mężowi dajcie spokój
|
|
ach te Wieśniaki Rolnicy Jeden gotów zabić drugiego za parę groszy
|
|
Ten wartościowy artykuł powinien być płatny w systemie PIANO!!!!!
|
|
jak mieszczuchowi komórke zawiną za 100zł też afera. ziemia teraz w cenie więc spór zasadny
|
|
Wiejskim knurom zawsze mało ziemi.Choć to się nie opłaca to taki czub trzyma świnki,krówki,kurki.Czop dokłada do interesu,nie liczy swojej pracy ale dalej brnie w te gówno i się zadłuża.Policzyć to co zje prosiak plus różnego rodzaju odżywki plus własna praca....wychodzi,że taniej będzie kupić kabana....ale wiejskie tumany tego nie rozumieją.
|
|
Gowno zjadzie to dlaczego szukasz kabana na wsi jesli tskie mniemanie masz o chlopach a propo takich jak ty to powinno sie wyzocac z 4 pietra w kondonie zeby taka gnida niestapala po polskiej ziemi i nie zatrowala powietrza |
|
30cm szerokości pomnożyć przez dlugość i przez cenę,to są jakieś pieniądze. Ciekawe jakby wam ,ktoś rąbnął kasę lub zabrał kawałek podwórka, czy siedzielibyście bezczynnie ?
|
|
też tak sądzę |
|
Wydłub gnój zza paznokci. Już ci policzę czy się opłaca czopie czy nie. Przeciętnie kaban do rozmiarów ponad 100 kg. rośnie ok 1 roku. Każdego dnia trzeba mu poświęcić ok 1 godziny.Reasumując 365 dni (rok) razy najniższa stawka jaką się zarabia ok 5zł = 1825 zł. tyle kosztuje własna praca.....a gdzie karma a gdzie odżywki?????Naprawdę nie kumam jak można być tak ograniczonym i nie umieć liczyć.Sama praca nad jednym kabanem kosztuje ok.1800zł a taki czop sprzeda prosiaka później za 600zł......gdzie tu logika gdzie sens.Także sołtysie zastanów się lub naucz się liczyć. Pozdrawiam. |
|
kaban jak go tak doglądasz codziennie przez godzinę to do 100 kg urośnie w 7 m-cy!
-a jak tak umiesz liczyć to przy 25 sztukach kabanów jak bedziesz chodził przy każdym godzinę to ci doby zbraknie. Baranie
|
|
a jeszcze jak mu dajesz odżywki to w 3 miechy wagę złapie !
i naucz się liczyć capie!
|
|
a chociaz ciąg dalszy nastąpi? co za bieda...
|
|
Patrz tatuś Ty tą sprawę przez 15 lat ciągnąłeś a ja ją wygrałem przy pierwszym podejściu. Synu ale ja za tą jedną sprawę ciebie wykształciłem.
|
|
Wieś tańczy
|
|
Ja pier***ę na wieś dotarł internet i wieśniaki kłócą się z biedotą z miejskich blokowisk ile miesięcy rośnie świniak. Co za ludzie co za kraj!!!Jedni i drudzy poje***i.Ha ha ha ha
|
|
Wstawcie zdjecie autora tego artykulu.....chcialem zobaczyc co to za poje....b tak pisze.....ale dno...gorzej niz brukowiec....ale to tylko znajdziecie w DWschodnim...
|
|
no to prawie jak w Sami Swoi, tylko że tam Kargul zaorał na "three fingers". Buahhahaha
|
|
Większość wypowiadających się piętnuje, a to rolnika, któremu zaorano jego pole, a to autora artykułu. jakie to polskie przecie.
Tak - powiadają jak Kargule, ale weź się ciołku jeden z drągiem postaw w sytuacji, że tobie świnia w grzędy lezie, pewnie będziesz jej bił brawo ciulu je...ny.
A to Polska właśnie, obśmiać dopominającego się o sprawiedliwość, banda wiejskich mundrusiów lepiej wie, co to prawo własności. Dlatego w Polsce takie bezhołowie na każdym kroku. Jedź do Niemiec, to się dowiesz co to prawo własności, albo jeszcze lepiej do Ameryki, to ci w zadek soli zadadzą za darmo.
To woła o pomstę do nieba. Wypowiadający się w tym temacie to w większości potomkowie bosonogich, mnących czapkę w sieniach u dziedzica, wyrobników. W miastach niszczą przystanki i klatki schodowe, bo za nie nie płacili.
|
|
Podobno kosy widły brony i orczyki poszły w ruch.Chłop żywemu nie przepuści.
|
|
Roman Polański ma o tym nakręcić film, już szukają statystów,może i nominacja do Oscara będzie:)
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|