Bardzo dobrze, że takie lekcje się odbedą. Trzeba uczulać ludzi na krzywdę innych. Ja sam w latach 1990tych byłem obiektu hejtu. Dwa razy miałem próby samobójcze. Nawet nauczyciele nie reagowali mimo, że prosiłem o pomoc. Mam nadzieję, że to się zmieni. Nienawiść do innych z obojętnie jakich powodów będzie marginalna.
|
|
co to jest tzw."mowa nienawiści"?czy jest obiektywnie zdefiniowana?czy też jest to tekst tak nazwany przez jakiegoś pomyleńca, np. dziennikarza? Nawet w wikipedii nie można doszukać się precyzyjnego jej określenia. Tak polska konstytucja jak i inne ustawy nie ustalają co to jest tzw."mowa nienawiści". Kodeks karny nie penalizuje owej mowy nienawiści. Nienawidzieć kogoś lub czegoś można , zatem, legalnie i nie grozi za to żadna kara.To jest wytlumaczenie - powod do dzialania(do zycia?) |
|
Nienawiś miłość żal itp. To są uczucia a nie mowa to wymysł lewaków na swoje potrzeby
|
|
Nienawiś miłość żal itp. To są uczucia a nie mowa to wymysł lewaków na swoje potrzebyJeszcze jest takie pojęcie jak "myślozbrodnia", ale to pewnie nastepny etap będzie. Każda aktywność będzi rejestrowana, słowa zapisane, a my będziemy niewolnikami kredytów i przedmiotów. Zacznie się od semantyki zamiast pedała, murzyna , żyda, złodzieja, komucha, Polaka będzie odpowiednio: Gej, Afro-amerykanin, Izraelita, Prywatyzator, Człowiek z sercem po lewej stronie, faszysta. Blokersi będą mówić językiem miłości: urwał, kocham cię brachu i tak cię popieszczę że ruski miesiąc popamietasz ( oczywiście nie ruski tylko Rosyjski). Co bedzie potem to wolę już nie dożyć. Biała Podlaska będzie Czerwoną Podlaską. |
|
Media, pod każdą postacią, to najgorsza ku....a, sieją zament, ferment i mowę nienawiści! Mącą nam tak w głowach, że przestajemy ufać komukolwiek albo łykamy wszystko jak młody pelikan, że ten jest zły mimo że jest dobry a tamten cudowny, chociaż to najgorsze zło.
|
|
Każdy rodzic ma prawo odmówić udziału swojego dziecka wystarczy wypełnić oświadczenie rodzicielskie i przekazać dyrekcji ***s://ordoiuris.pl/rodzina-i-malzenstwo/oswiadczenie-rodzicielskie-w-sprawie-zajec-dotyczacych-tzw-mowy-nienawisci
|
|
Nie ma czegoś takiego jak mowa nienawiści w polskim słowniku i konstytucji
|
|
Nie ma czegoś takiego jak mowa nienawiści w polskim słowniku i konstytucjiJakie to szczęście że mamy KOD , on obroni Konstytucję i nie pozwoli na wprowadzenie czegoś takiego jak "mowa nienawiści". Kodowcy śpicie a tam łamią konstytucję i w Rosji minus 63 stopnie, jeszcze trochę a spirytus zamarznie , a jak tam zabraknie alkoholu to w wiadomo będzie rewolucja. |
|
przydałyby się podobne lekcje prezydentowi Litwiniukowi, jego zastępcy i ich otoczeniu..
|
|
Ta cała walka z mową nienawiści jest skierowana przeciwko osobom o innych poglądach. W ten sposób ideologia lewicowa będzie miała monopol na mowę miłości. Każdy inny pogląd niż lewacki będzie oskarżany o mowę nienawiści. Dlatego mowa i działania Owsiaka będą mową miłości, Michnika, Jandy, Schetyny, Sikorskiego, a prawicowcy będą się posługiwali mową nienawiści, będą moherami, faszystami, ciemnogrodem. Dlatego ja będę zawsze miał łapki w dół przy moich komentarzach bo mam swoje poglądy, a nie TVN czy GieWu.Młody umysł jest chłonny, dlatego świetnie wykorzystuje to Owsiak. Wie co robi. Nie zawsze używa języka miłości.to czemu katechety czy księdza nie słuchają tylko Owsiaka ? bo religię i kościół mają gdzieś a chodzą pod przymusem |
|
panie Litwiniuk niejest pan ministrem szkolnictwa nie wlaz pan w czyjesc kompetencje odwal sie od naszych dzieci i nie mieszaj im w glowie oni maja duzo nauki
|
|
Niech ludzie pałający miłością i tolerancją spuszczą łomot ludziom nienawistnym i nietolerancyjnym.
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|