Tak właśnie dbają o swoje interesy tutejsi mieszkańcy włącznie z Tobą na czele bałwanie.głupie pytania napisał:Zgadnijcie kto to komentuje ? Kto tak dba o swoje interesy ? A interes gminy ? Też "głupio" pytam.............................
![]() |
|
![]() |
Poznać bałwana ( głupiego) po czynach jego - "Forest Gamp" |
![]() |
to pewnie z tego powodu będzie zadowolony również CHŁOPSKI poseł FRANCISZEK J. STEFANIUK? lud będzie teraz walił drzwiami i oknami żeby głosować na chłopską partię reprezentującą wieś, nasz kochany PSL! GŁOSUJ NA PSL!!! dlaczego nie zapytać o zdanie na temat likwidacji wiejskich szkół na terenie gminy naszych przedstawicieli z PSL: - radnego Filipiuka - radnego Kostkę - przewodniczącego rady powiatu Litwiniuka - radnego wojewódzkiego Stolarczyka i na koniec posła Stefaniuka... CZY CI PANOWIE Z PSL-u SĄ ZA LIKWIDACJĄ WIEJSKICH SZKÓŁ??? NIECH ODPOWIEDZĄ!!! |
![]() |
najlepiej lamentowac |
![]() |
Toś se przypomniał artykuł na czasie. Ale moherom wszystko co stare to się podoba |
![]() |
Tak to wygląda jak się zaprosi trutniów do ula! Niedługo ich miejsce będzie pod ulem, a wszystko zgodnie z prawem natury. |
![]() |
UWAGA, LUDZISKA ,
JESZCZE WAM PO CICHU ZLIKWIDUJE SZKOŁĘ /w tym temacie jest akurat na topie/, PRZY POMOCY WASZEGO sławnego "JASIA ZĄBKA"?
|
![]() |
Czy ten etatowy radny i sołtys "Jasio Ząbek" skończył podstawówkę??? Bo nie wygląda na takiego, a rządzi wsią już tyle lat.
|
![]() |
jaka wieś -taki sołtys i radny |
![]() |
PRZECIEŻ W TEJ WSI MIESZKAJA MĄDRZY LUDZIE. DLACZEGO WYBIERAJA TAKIEGO KOGOŚ?? TO JEST ZASTANAWIAJĄCE!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
SPOKOJNIE ZĄBEK MNIE POPRZE I ZLIKWIDUJEMY NASTĘPNA SZKOŁE W JELNICY. JUŻNIEDŁUGO.
|
![]() |
|
![]() |
ludu ziemi międzyrzeckiej!!!!!
apelujemy do Państwa: NIE GŁOSUJCIE na posła FRANCISZKA J. STEFANIUKA
ludu ludu ziemi międzyrzeckiej!!!!!
daj Mu odpocząć po 20 latach pracy, ON JUŻ SIĘ NABYŁ
ludu ludu ziemi międzyrzeckiej!!!!!
NIE GŁOSUJ w dniu 7 czerwca NA żadnego innego PSL-owca
ludu ziemi międzyrzeckiej!!!!!
już nigdy w swojej gminie NIE GŁOSUJ NA PSL-owców
|
![]() |
NIC NIE PISZECIE?
CZYZBY ZACZĄŁ SIE SEZON URLOPOWY ???????
|
![]() |
Wykoszą wójta?
Krzysztof Katka
2009-07-23
Prokuratura sprawdza, czy szef PSL na Pomorzu Krzysztof Trawicki wykorzystuje gminnych pracowników do porządkowania swojej posesji.
O podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez wójta Zblewa Krzysztofa Trawickiego (prezesa PSL na Pomorzu) zawiadomił śledczych Tadeusz Pepliński ze stowarzyszenia "Bezprawiu i korupcji STOP". Pepliński twierdzi, że 8 maja 2009 r. czterech pracowników zatrudnionych przez gminę do prac interwencyjnych montowało reklamę sklepu zoologicznego i usług weterynaryjnych państwa Trawickich.
- Mam zdjęcia, jak pracują na rusztowaniu, i świadków - mówi Pepliński. - Sprawa druga: 30 czerwca na posesji wójta dwóch pracowników w godzinach pracy kosiło trawę. Przywiózł ich tam samochód gminy, kosiarka też była samorządowa. Wszystko sfotografowałem i nagrałem na dyktafon.
Prokuratura Rejonowa w Starogardzie Gdańskim zakończyła już postępowanie sprawdzające i wszczęła śledztwo w sprawie przekroczenia uprawnień przez wójta gminy Zblewo z art. 231, par. 1 "funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3".
- Nie budziło naszych wątpliwości, że osoby wykonujące prace interwencyjne w gminie pracowały na rzecz wójta - mówi Jarosław Kembłowski, prokurator rejonowy w Starogardzie Gdańskim. - Na razie nie możemy jednak wykluczyć, że wójt mógł zatrudnić te osoby po godzinach, czy załatwić to w jakiś inny sposób. Wątpliwości rozstrzygniemy w śledztwie.
- Nie byłoby żadnych wątpliwości, ale jak zawezwałem policję ze Zblewa do tych koszących, to nie mieli ochoty na interwencję, gdy tylko dowiedzieli się, że chodzi o wójta - dodaje Pepliński.
Kembłowski: - Aby uniknąć zarzutu stronniczości, teraz sprawą zajmuje się policja w Starogardzie.
Krzysztof Trawicki zaprzecza zarzutom Peplińskiego.
- Ten pan nie jest dla mnie wiarygodny. Żadni pracownicy interwencyjni nic u mnie nie robili - zapewnia wójt. - Na temat reklamy nic nie wiem, bo to przecież nie jest mój sklep i gabinet weterynaryjny.
W oświadczeniu majątkowym wójta czytamy jednak, że sklep i gabinet należą do żony wójta, a on pomaga w prowadzeniu interesu. Trawiccy mają też wspólnotę majątkową.
- Ale to nie znaczy, że muszę wiedzieć o wszystkim, co ma związek ze sklepem. Reklamę chyba zamontowała firma, która mi ją wykonała - wyjaśnia Trawicki. - Podobnie jest z koszeniem trawy - nie wiem o tym, byłem wtedy na urlopie i nie mam pojęcia, co się działo na mojej posesji.
Przed miesiącem sąd skazał czterech urzędników starostwa kościerskiego za nieprawidłowości przy zatrudnianiu osób przy pracach interwencyjnych. Oficjalnie zajmowali się remontem urzędu, a zdaniem sądu pracowali na posesji starosty Wiesława Baryły i dla zastępcy Grzegorza Cyrzana, zaś skarbnikowi powiatu Jerzemu G. remontowali kuchnię. Czwarty skazany to Jacek K., szef wydziału organizacyjnego. Oskarżeni dostali grzywny oraz trzy i czteroletnie zakazy zajmowania stanowisk związanych z odpowiedzialnością materialną. Straciliby już pracę w starostwie, ale uratowało ich złożenie apelacji.
Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612...sza_wojta_.html
to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! - NA NICH NIGDY NIE GŁOSUJ
to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! to PSL!!! - NA NICH NIGDY NIE GŁOSUJ
|
![]() |
Mam pytanie,
dlaczego ostatnio ostatnio oskażony Roman M. zmienił "technologię" budowy "michałówek". Zamiast tzw. stabilizowania cementem, stosuje tłuczeń spod szyn kolejowych????????
kto wie niech odpowie.
|
![]() |
APEL DO WSZYSTKICH UCZCIWYCH !!!
Zachęcaj WSZYSTKICH, kogo tylko możesz,
aby w jesiennych wyborach samorządowych,
KAŻDY Z NAS zagłosował PRZECIWKO PSL-owcom !!!
NASZ GŁOS - "PRZECIWKO IM" - DLA DOBRA NASZEJ PODLASKIE ZIEMI !!!
|
Strona 6 z 6
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|