... podsumujmy. Bieda w Polsce aż piszczy... miliony poniżej minimum socjalnego.
Ukraińcy (patrząc po tablicach rejestracyjnych), z rejonów nie będących w obszarze walk, mieszkają w darmowych polskich mieszkaniach, hotelach, pałacykach. W prasie czytamy o Polce z dzieckiem w namiocie, zamarzających bezdomnych... Ukraińcy dostają pesele, socjal, pieniądze od rządu, który zabiera je nam z podatków. Jakaś refleksja?
|
|
... podsumujmy. Bieda w Polsce aż piszczy... miliony poniżej minimum socjalnego. Ukraińcy (patrząc po tablicach rejestracyjnych), z rejonów nie będących w obszarze walk, mieszkają w darmowych polskich mieszkaniach, hotelach, pałacykach. W prasie czytamy o Polce z dzieckiem w namiocie, zamarzających bezdomnych... Ukraińcy dostają pesele, socjal, pieniądze od rządu, który zabiera je nam z podatków. Jakaś refleksja?A kto im broni pójść do pracy? Przecież nie dalej jak 2-3 lata temu piss trąbił jaki dobrobyt, darmowe leki dla seniorów, dzieci nie chodza głodne itp. Polka mieszkająca w namiocie z dzieckiem? Nie tylko ona - ale już nie mieszka, bo jej pomogli. Bezdomni - mogą iść do ogrzewalni, ale jest jeden warunek muszą być trzeźwi... Tylko że nie żyją w kraju w którym nie wiesz czy rano się obudzisz. Nadawnie numeru pesel było i jest konieczne aby w jaki kolwiek sposób kontrolować napływ uchodźców. Pomagać trzeba, ale uważam też że jest ta pomoc zbyt nadmuchana i powinna być bardziej ograniczona. A z samochodami zazdrościsz? Też mi się nie podobał wyścig lawet na wiosnę czy to co teraz śmiga po ekspresówkach, ale to przed wojną był normalny rozwijający się kraj, a nie kacapska rosja gdzie ludzie w zimnych domach załatwiają swoje potrzeby do wiaderek... Dziś uchodźcy wyglądają inaczej niż znani mnie (i pewnie nie tylko mnie) ze zdjęć z drugiej wojny światowej... |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|