![]() |
bury niech ...
|
![]() |
Z zaproszenia nie raczyła skorzystać elyta pisowska z Sasinem do którego teść nie chce się przyznać na czele. O Pawłowskiej nie warto wspominać bo rzecz dotyczy spraw ważnych dla mieszkańców regionu a nie funkcjonowania przybytku uciech dla panów. Głosujcie nadal na PiS i przystawki.
|
![]() |
rzeczywiscie p.Senator ma racje w koncu bylo nie bylo moglby Chelmianom wiecej opowiedziec jak sie w Chelmie robi
intersy : ***s://***nowytydzien.pl/radny-rozlicza-senatora/ cyt z art. Radny Eugeniusz Wilkowski (PiS) drąży temat sprzedaży przez PWSZ w Chełmie działek podarowanych jej przez miasto. Kupił je ówczesny rektor uczelni Józef Zając – senator PiS (kiedyś PSL). Radny Wilkowski atakuje coraz śmielej. Na ostatniej sesji inni rajcy gratulowali mu odwagi. (...) Radny nie omieszkał poruszyć sprawy działek bezpłatnie przekazanych uczelni w 2001 roku przez miasto. Chodzi o teren nieopodal parku osiedlowego na XXX-leciu, na którym znajdował się niedokończony domek gospodarza parku. O tej sprawie również mówił na majowej sesji. Sugerował wówczas, że nieruchomości zostały sprzedane ówczesnemu rektorowi Józefowi Zającowi, po bardzo atrakcyjnej cenie, co okazało się prawdą. Z odpowiedzi rektora Tofila wynika, że ówczesny rektor uczelni Józef Zając za trzy działki, w tym jedną ze znajdującym się w trakcie prac budowlanych budynkiem, w marcu 2004 r. zapłacił 28 024 zł!
Co ciekawe, w czerwcu 2003 roku Konwent PWSZ wyraził zgodę na sprzedaż nieruchomości, których wartość, zgodnie z aktami notarialnymi z grudnia 2001 r. i listopada 2002 r., podpisanymi przez ówczesne władze miasta i uczelni, została oszacowana na ponad 76 tys. zł., p.Wojt moze opisze kto i na jakich zasadach dzierzawi dzialki przy zbiorniku na Zoltancac i czy czasem nie sa to znajomi krolika z UG -Gmina mowi mowi o rozmowach ale z zastrzezenim -gra nic nie ruszmamy 8Sic!), a najchegtnie to zeby miasto znalazlo dla gminy inwestora-mowiac inaczej Gmina w dalszym ciagu chce zerowac na miescie Chelm
|
![]() |
– Jeżeli chce się dokonać jakichś zmian, proszę mi wybaczyć takie uproszczenie, to pan prezydent powinien wziąć w jedną kieszeń dobry alkohol; umówić się z panami wójtami; grzecznie, ładnie porozmawiać; poprosić. Wydaje mi się, że wtedy wszystko udałoby się zrobić – mówił senator Józef Zając. – Tak czyni się w świecie cywilizowanym- a to jest jawne zaproszenie do korupcji- czyzby p.Senator z autopsji znal takie dzialania -owszem za PRL-u flaszka bylo waluta obiegowa ( w dorbnych sprawach) -ale by tak jawnie namawiac do korupcji i przekupstwa to jednak w , a moze i Wojt Gminy Chelm ma w tym zakresie doswiadczenia i podzieli sie z mieszkancami nie tylko regionu chelmskiego ale lubleskiego -ot chcialoby sie rzec: odnalezli sie jak dwa ziarnka w korcu maku (patologii?)
|
![]() |
Panie senatorze zając, też chcę dokonać dobrych zmian w życiu. Wezmę dobry alkohol i przyjadę do pana. Mam dużą rodzinę, a spółki skarbu państwa też są duże... porozmawiamy. Ludzie, obudźcie się !! Tak właśnie obecna władza podejmuje decyzje !!
|
![]() |
Nie chcę generalizować, ale mieszkańcy podjęli decyzję dotyczącą losów swoich rodzin, jak i własnych przy urnie wyborczej i chociażby dlatego pełen empatii życzę im wszelkich plag PiS-owskich! Wasz prezydent w pozycji niewygodnego przysiadu składał hołd Trumpowi, a Wy zostaniecie sprowadzeni do jeszcze głębszego parteru!
|
![]() |
Senator Józef Zająć mentalnie w komunie tkwi i z rozżewnieniem wspomina czasy jak za flaszkę wszystko załatwiał z pierwszym sekretarzem .
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|