![]() |
Dwójka nastolatków 800 tys strat = 400 tys na lenka niech rodzice zaplacą to następnym razem może lepiej przypilnują swoich bachorów a jak dorosną wtedy im oddadzą
|
![]() |
Nie jestem zdziwiona, że uczniów szkoły w Mirczu stać na taki akt bezmyślności i wandalizmu. Od pewnego czasu ta szkoła jest fatalnie zarządzana przez bliską koleżankę wójciny gm. Mircze M.Małyszek a właściwie przez nią samą.Bo ona osobiście decyduje o tym co w tej szkole się dzieje.A dzieje się bardzo źle. W szkole preferowane jest donosicielstwo, bałagan, brak dyscypliny i bylejakość. To fatalnie odbija się na podopiecznych uczniach. Różne występki są zamiatane natychmiast pod dywan bez konsekwencji. Dobra kadra została zniszczona i zastraszona. Prym wiodą ludzie, którzy mają marne pojęcie o nauczaniu i wychowaniu. Szkoła, która była jedną z najlepszych w regionie stoczyła się w dół. @Widzą to rodzice, niektórzy nauczyciele i uczniowie. Nie widzi tego bo nie chce niedolna dyrekcja i taka sama władza gminna.
|
![]() |
a co ma zarządzanie szkołą do pożaru? To był dzień wolny od nauki (niedziela). Wynika z tego, że to rodzice w dniach wolnych od nauki powinni zapewnić dzieciom jakąś opiekę/zorganizować czas. Co więcej, mniej było takich przypadków, kradzieży itp kiedy w Mirczu był posterunek policji. Wystarczy zobaczyć co młodzież robi po lekcjach jeśli nie jedzie do domu: dorośli kupują im alkohol lub papierosy w zamian za drobną opłatę, potem ci młodzi idą na stadion i tam robią co chcą. Sama byłam świadkiem jak młodzież z plecakami biła butelki na stadionie (którym opiekują się chyba sami zawodnicy, nie jestem pewna), Zgłosiłam to na policję, która przyjechała....po dwóch godzinach złapać wandali :) ...których oczywiście nie zastała. Domyślam się, że stadion to będzie teraz ich stałę miejsce pobytu w wolnym czasie bo pod budynkiem GOKu działa już monitoring i miejsca do takich czynów tam już nie ma...
|
![]() |
Bezkompromisowa to raczej nie jesteś. Prawda w oczy kole?
|
![]() |
Uczeń podpalacz otrzymał ocenę wzorową z zachowania a rodzice otrzymali list gratulacyjny od dyraktorki szkoły! Nie wierzycie? Sprawdzcie ! Tak jest w szkole w Mirczu!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|