Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Lasy Janowskie: Poszedł do lasu, zdziwił kiedy zobaczył te oznaczenia na drzewach

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 6 kwietnia 2018 r. o 08:06 Powrót do artykułu
Projektowany rezerwat. Wytnie się więc ile da i teren straci swoje walory, przestanie się nadawać na rezerwat i się go nie zrobi. Ochrona przyrody by lasy państwowe. Tatrak i tyle
Odpowiedz
"zdziwił kiedy zobaczył" w jakim to języku?
Odpowiedz
po h.. to wycinac chca ?!?
Odpowiedz
Pani Agnieszko redaktorko ZDZIWIŁ SIĘ
Odpowiedz
Pisowski gang wytnie wszystko żeby żaden podatnik im się nie mógł schować. Drugą przyczyną jest to, żeby czołgi obcych armii mogły swobodnie przejechać.
Odpowiedz
Tak jak już pisałem leśnicy dewastują polskie lasy. PiS dał im zielone światło i wycinają na potęgę bo kasy potrzeba na nagrody i premie. Ktoś nie wierzy, niech pójdzie na wycieczkę do Starego Gaju. Z roku na rok postępująca dewastacja. Szkoda!
Odpowiedz
Dziękuje Panie Piotrze. Dzięki takim ludziom jak Pan świat jest piękniejszy.
Odpowiedz
GDZIE są rzekomi EKOLODZY ,w dniu wczorajszym spalane były odpady we wszystkich ogródkach działkowych.na posesjach cała okolica zadymiona,Wszędzie dym i smród o tym SMOGU nikt nie pisze i nic nie mówi środki masowego przekazu MILCZĄ ,Ekolodzy rzekomi także ????????????????????
Odpowiedz
A gdzie ,,dzielna straż leśna,,utrzymywana za tak potężne pieniądze nic n ie robią tylko smrodzą w gacie i procenta niszczą nie za swoje.A może pilnują swoich czy równo się podzielili między sobą.
Odpowiedz
undefined napisał:
Tak jak już pisałem leśnicy dewastują polskie lasy. PiS dał im zielone światło i wycinają na potęgę bo kasy potrzeba na nagrody i premie. Ktoś nie wierzy, niech pójdzie na wycieczkę do Starego Gaju. Z roku na rok postępująca dewastacja. Szkoda!
  Sie zgadza, w Starym Gaju nakropkowane co niemiara, ogrom idzie pod topór.
Odpowiedz
Rwa mać!! Wytną już wszytko. Mało to cenniejszego drzewa niż to co widać na filmie? Czy takie drzewo rosnące w wodzi naprawdę jest łakomym kąskiem? Prawdziwych lasów juz prawie nie ma. Zostawcie te małe enklawy i tnijcie sobie w hodowlach leśnych.
Odpowiedz
ze co ze jeden człowiek powstrzymał wycinkę? kpina kto mu dal takie uprawnienia, wyciąć posadzić nowe a nie żeby tam korniki się mnożyły
Odpowiedz
Przerażające jest to że w nadleśnictwie nie ma ludzi którzy potrafią ocenić wartość lasu pod względem cennych walorów przyrodniczych. Jedyne kryterium oceny to PLN-y. Z drugiej strony może wiadomo było w nadleśnictwie o zamiarze utworzenia rezerwatu i stąd decyzja o wycince drzew, a teraz granie głupa, że nikt nic nie wiedział. Na rezerwacie wiadomo nie da się zarobić, dla nadleśnictwa to tylko kłopot i ograniczenia, a tak wytniemy drzewa przed decyzją i żadnego rezerwatu nie będzie.Problem z głowy.
Odpowiedz
Co najmniej gada jak Cesarz rzymski ł:" Przyszedłem zobaczyłem, żwyciężyłem". POkrakom i Kmiotom wszystkie chwyty dozwolone. Nawet na błahe sprawy ( natura nie POtrzebuje POkracznych faktorów) urastają w nasi czy szkopskiej prasie do monstrualnych rozmiarów.
Odpowiedz
A z wykształcenia ten oszołomek to kto?
Odpowiedz
Przepraszam, ale czy ten rezerwat nie powstaje tylko w wyobraźni tego ekologa? Niech wskaże jakiekolwiek materiały że takie prace są prowadzone bo ja nigdzie nic nie mogę znaleźć. A co do cenności tych drzew... Widać tę cenności na zdjęciach. Myślcie trochę samodzielnie a nie łykajcie "objawionych prawd" pseudo ekologów. Patrząc na tego pana zastanawiam się ile on w swoim życiu posadził drzew. Ile żab przeniósł własnoręcznie przez jezdnię (chylę czoła przed bohaterami sąsiedniego artykułu) a wy na forum ogarnijcie się trochę. Samodzielne myślenie nie boli. 
Odpowiedz
Człowiek jest największym szkodnikiem. Wiadomo, że rozwój wymaga wycinki, ale bez przesady. Aktualnie wszystko jest wycinane bez większego zastanowienia. A przecież drzewa to osłona od słońca, od kurzu, zmniejszają hałas, są domem dla ptaków, które przecież żywią się robakami, kleszczami (inaczej by nas te robaki zeżarły) i upiększają krajobraz.
Odpowiedz
Czytając komentarze poniżej zastanawiam się co niektórzy mają w głowach. Im więcej zieleni tym lepiej dla wszystkich, a co wam przeszkadzają drzewa rosnące na mokrych terenach? Jak ktoś wytnie drzewo w mieście piszecie - przeprowadź się na wieś, jak rosną na mokradłach - oszołom broni drzew. A czy jeden geniusz z drugim zastanowił się jakie znaczenie ma takie drzewo na mokrym terenie?
Odpowiedz
Szkoda naszej Polski..... Ten szaleńczy taniec w pogoni za pieniędzmi jest powodem dewastacji i niszczenia wszystkiego, co w zamyśle polityków może przynieść konkretny zysk finansowy chociażby na krotką metę.
Odpowiedz
W mieście wycinają poza miastem też, ja się pytam to gdzie te ptaki mają wreszcie żyć? Do Anio-a czy ty myślisz samodzielnie?szczerze wątpię :(
Odpowiedz
Strona 1 z 3

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...