Projektowany rezerwat. Wytnie się więc ile da i teren straci swoje walory, przestanie się nadawać na rezerwat i się go nie zrobi. Ochrona przyrody by lasy państwowe. Tatrak i tyle
|
|
"zdziwił kiedy zobaczył" w jakim to języku?
|
|
po h.. to wycinac chca ?!?
|
|
Pani Agnieszko redaktorko ZDZIWIŁ SIĘ
|
|
Pisowski gang wytnie wszystko żeby żaden podatnik im się nie mógł schować. Drugą przyczyną jest to, żeby czołgi obcych armii mogły swobodnie przejechać.
|
|
Tak jak już pisałem leśnicy dewastują polskie lasy. PiS dał im zielone światło i wycinają na potęgę bo kasy potrzeba na nagrody i premie. Ktoś nie wierzy, niech pójdzie na wycieczkę do Starego Gaju. Z roku na rok postępująca dewastacja. Szkoda!
|
|
Dziękuje Panie Piotrze. Dzięki takim ludziom jak Pan świat jest piękniejszy.
|
|
GDZIE są rzekomi EKOLODZY ,w dniu wczorajszym spalane były odpady we wszystkich ogródkach działkowych.na posesjach cała okolica zadymiona,Wszędzie dym i smród o tym SMOGU nikt nie pisze i nic nie mówi środki masowego przekazu MILCZĄ ,Ekolodzy rzekomi także ????????????????????
|
|
A gdzie ,,dzielna straż leśna,,utrzymywana za tak potężne pieniądze nic n ie robią tylko smrodzą w gacie i procenta niszczą nie za swoje.A może pilnują swoich czy równo się podzielili między sobą.
|
|
Sie zgadza, w Starym Gaju nakropkowane co niemiara, ogrom idzie pod topór. |
|
Rwa mać!! Wytną już wszytko. Mało to cenniejszego drzewa niż to co widać na filmie? Czy takie drzewo rosnące w wodzi naprawdę jest łakomym kąskiem? Prawdziwych lasów juz prawie nie ma. Zostawcie te małe enklawy i tnijcie sobie w hodowlach leśnych.
|
|
ze co ze jeden człowiek powstrzymał wycinkę? kpina kto mu dal takie uprawnienia, wyciąć posadzić nowe a nie żeby tam korniki się mnożyły
|
|
Przerażające jest to że w nadleśnictwie nie ma ludzi którzy potrafią ocenić wartość lasu pod względem cennych walorów przyrodniczych. Jedyne kryterium oceny to PLN-y. Z drugiej strony może wiadomo było w nadleśnictwie o zamiarze utworzenia rezerwatu i stąd decyzja o wycince drzew, a teraz granie głupa, że nikt nic nie wiedział. Na rezerwacie wiadomo nie da się zarobić, dla nadleśnictwa to tylko kłopot i ograniczenia, a tak wytniemy drzewa przed decyzją i żadnego rezerwatu nie będzie.Problem z głowy.
|
|
Co najmniej gada jak Cesarz rzymski ł:" Przyszedłem zobaczyłem, żwyciężyłem". POkrakom i Kmiotom wszystkie chwyty dozwolone. Nawet na błahe sprawy ( natura nie POtrzebuje POkracznych faktorów) urastają w nasi czy szkopskiej prasie do monstrualnych rozmiarów.
|
|
A z wykształcenia ten oszołomek to kto?
|
|
Przepraszam, ale czy ten rezerwat nie powstaje tylko w wyobraźni tego ekologa? Niech wskaże jakiekolwiek materiały że takie prace są prowadzone bo ja nigdzie nic nie mogę znaleźć. A co do cenności tych drzew... Widać tę cenności na zdjęciach. Myślcie trochę samodzielnie a nie łykajcie "objawionych prawd" pseudo ekologów. Patrząc na tego pana zastanawiam się ile on w swoim życiu posadził drzew. Ile żab przeniósł własnoręcznie przez jezdnię (chylę czoła przed bohaterami sąsiedniego artykułu) a wy na forum ogarnijcie się trochę. Samodzielne myślenie nie boli.
|
|
Człowiek jest największym szkodnikiem. Wiadomo, że rozwój wymaga wycinki, ale bez przesady. Aktualnie wszystko jest wycinane bez większego zastanowienia. A przecież drzewa to osłona od słońca, od kurzu, zmniejszają hałas, są domem dla ptaków, które przecież żywią się robakami, kleszczami (inaczej by nas te robaki zeżarły) i upiększają krajobraz.
|
|
Czytając komentarze poniżej zastanawiam się co niektórzy mają w głowach. Im więcej zieleni tym lepiej dla wszystkich, a co wam przeszkadzają drzewa rosnące na mokrych terenach? Jak ktoś wytnie drzewo w mieście piszecie - przeprowadź się na wieś, jak rosną na mokradłach - oszołom broni drzew. A czy jeden geniusz z drugim zastanowił się jakie znaczenie ma takie drzewo na mokrym terenie?
|
|
Szkoda naszej Polski..... Ten szaleńczy taniec w pogoni za pieniędzmi jest powodem dewastacji i niszczenia wszystkiego, co w zamyśle polityków może przynieść konkretny zysk finansowy chociażby na krotką metę.
|
|
W mieście wycinają poza miastem też, ja się pytam to gdzie te ptaki mają wreszcie żyć? Do Anio-a czy ty myślisz samodzielnie?szczerze wątpię :(
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|