Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

45 tys. zł kary za ścięcie dębu w Kraśniku

Utworzony przez Gość, 19 stycznia 2013 r. o 21:36 Powrót do artykułu
Typowa ustawka !!! Chłopcy z urzędu już boją się wyborów za dwa lata. Hehe Czyżby Iwan był zagrożeniem i teraz Miasto robi mu czarny marketing??? Idę o wszystko, że i tak spoldzielnia tego nie zaplaci i okaże się w kolejnym art, że Miasto standardowo jak od dwoch lat sie pomylilo...
Odpowiedz
leoncio napisał:
w USA gdzie istnieje realne zagrożenie tornadami, i gdzie drzewa wyrywane są z korzeniami, nikomu do głowy nie przychodzi durny pomysł ZAGROŻENIA i wycinania wszystkiego co rośnie.
MY nie USA tylko Polska . Mamy swoje realia i swoje rozumy, a nie to żeby po innych wszystko małpować. A ty jak masz ochotę , to mozesz sobie drzewko posadzic i pielęgnowac go, żeby ci wyrastało ze środka chałupy, ale od innych ci wara, gdyby nawet takie drzewo rosło im obok chałupy.
Ostatnio edytowany 20 stycznia 2013 r. o 11:25
Odpowiedz
Jasne, pewnie chłopina mówił preziowi, że jest drzewo a ten mu wyjechał z tekstem, że "nikt nie zauważy" więc się człowiek podk^%wił
Odpowiedz
A najszybciej przez zawiść podkablował, że nie dostał tego wykarczowanego drzewa dla siebie na opał.
Odpowiedz
Niezadowolony napisał:
Oto jest właśnie "rozumowanie" człowieka, którego mądrość nie wystaje więcej niż poza czubek własnego nosa. Tak trudno pojąć, że drzewo, które rośnie wiele lat jest dobrem tak cennym, że jest szczególnie chronione przez państwo za pomącą takiego rygorystycznego prawa?.
no to kużwa nie będzie teraz żadnego cennego dobra bo nie posadzę, po cholerę gdzie za dajmy 10-20 lat zechce na swojej działce moje dziecko postawić np. garaż i stop, bo rośnie drzewo, i trzeba będzie pisać podanie, robić opłatę i prosić o pozwolenie na swojej .... swojej .... działce. To jest normalne, że każdy chce aby jego działka ładnie wyglądała i sadzi różne drzewa, ale jak trzeba wyciąć to winien mieć możliwość sam decydować, a nie moja działka i byle .... rządowy będzie rozporządzać moją działką. Także teraz żadnych drzewek, niech będzie pustynia. I co, fajnie jak goło będzie jak na "niemowlęcej pupie".Czyżby ta ustawa miała związek z Tobą, bo chwalisz ją. Nie, moja działka i wuj komu do niej, moja i już, odpieprzcie się ode niej. To własnie za komuny tego nie było, pier***ona solidarność do czego doprowadziła.
Odpowiedz
leoncio napisał:
w USA gdzie istnieje realne zagrożenie tornadami, i gdzie drzewa wyrywane są z korzeniami, nikomu do głowy nie przychodzi durny pomysł ZAGROŻENIA i wycinania wszystkiego co rośnie.
to wypieprzaj do USA jak tak chwalisz, kiedyś ruskich chwalili teraz .... amerykę, tak jakbyśmy my nie umieli mądrze sami sobą rządzić.
Odpowiedz
U mojej mamy, na przydomowej działce w Lublinie rósł orzech włoski. Stare, zagrzbiałe już drzewo pochyliło się i groziło upadkiem na budynek. W związku z tym postanowiła usunąć to drzewo zlecając wycinkę wyspecjalizowanej firmie. Firma podjęła się wykonania prac pod warunkiem uzyskania stosownej zgody z wydziału ochrony środowiska władz miasta. Na miejsce wycinki przybyły panie, którym nie wystarczyły oględziny starego drzewa lecz jeszcze wymagały oświadczenia czy drzewo w ogródku pełniło funkcję ozdobną czy też było wykorzystywane jako drzewo owocowe. Od tego była zależna zgoda na dokonanie wycinki. Co o tym sądzicie?
Odpowiedz
jura napisał:
U mojej mamy, na przydomowej działce w Lublinie rósł orzech włoski. Stare, zagrzbiałe już drzewo pochyliło się i groziło upadkiem na budynek. W związku z tym postanowiła usunąć to drzewo zlecając wycinkę wyspecjalizowanej firmie. Firma podjęła się wykonania prac pod warunkiem uzyskania stosownej zgody z wydziału ochrony środowiska władz miasta. Na miejsce wycinki przybyły panie, którym nie wystarczyły oględziny starego drzewa lecz jeszcze wymagały oświadczenia czy drzewo w ogródku pełniło funkcję ozdobną czy też było wykorzystywane jako drzewo owocowe. Od tego była zależna zgoda na dokonanie wycinki. Co o tym sądzicie?
Nie mieliście tam pistoletu pod ręką czy chociażby granatu ????
Odpowiedz
Ale cyrk. Niedługo nie będzie można się załatwić bez pozwolenia.
Odpowiedz
A to było z góry załozyc, że jest to drzewo owocowe i ciąć bez jakiejkolwiek zgody.
Odpowiedz
Czy jest jakaś partia, która proponuje w swoim programie normalność w kwestii wycinki drzew na swoim terenie, ponieważ chcę na nią głosować?
Odpowiedz
normal napisał:
Czy jest jakaś partia, która proponuje w swoim programie normalność w kwestii wycinki drzew na swoim terenie, ponieważ chcę na nią głosować?
Takiej partii nie ma bo regulują to przepisy nadrzędne, ale na pewno rządzący w Kraśniku promują donosicielstwo i z tym trzeba skończyć. Zachęcają na donoszenie na każdego i na wszystko. Donosicieli nagradzają, tylko czy mają świadomość że ci sami "JUDASZE" zaczną donosić również na nich jak przyjdzie pora?
Odpowiedz
45 tys. zł kary ma zapłacić Spółdzielnia Mieszkaniowa za ścięcie dębu.....NIe popieram samowoli Dobrze,że nie legalizuje się samowoli,winnych pociąga się "za konsekwencje".Zastanawiam się tylko, dlaczego nie wszystkich to dotyczy.Kilkakrotnie czytałem,że w wielu miejscowościach na zlecenie księży wycięto nielegalnie drzewa na cmentarzach (w tym chronionych)i przy plebanianiach i żadnemu księdzu z tego powodu nawet biret nie spadł
Odpowiedz
Nie jest to osamotniony przypadek beztrosklej wycinki drzew przez Spółdzielnie Metalowiec kierowaną przez Prezesa a jednocześnie radnego Pana Iwana. Na ulicy Klonowej wycięto 6 dębów o średnicy ca. 60 do 100 cm w sposób bezmyślny prawdopodobnie przy akceptacji Urzędu Miasta lub Starostwa Krasnickiego w imię niewiadomo jakiego interesu. Drzewa rosły prawdopodobnie blisko 100 lat ale teraz, jest ładnie i czysto, nie przeszkadzają wejściu do apteki i nie zasłaniają słońca. Na całym świecie chroni się drzewa szczególnie w środku zabudowy mieszkalnej, często w komponywujące je architektonicznie ale w Kraśniku brak jest takich wizji.Jak u Grześkowiaka chłop żywemu nie przepuści..... Chodzą słuchy, że dębina dobrze sie pali w kominkach spółdzielczych i miejskich prominentów.
Odpowiedz
Marysieńka napisał:
A to było z góry załozyc, że jest to drzewo owocowe i ciąć bez jakiejkolwiek zgody.
Fiona - a czy orzech włoski jest drzewem owocowym ?
Odpowiedz
Gość napisał:
a co, jak nie owocowe, po drugie, ludzie nie sadźmy drzew, niech w tym popieprzonym kraju będzie pustynia
Odpowiedz
Gość napisał:
a co, jak nie owocowe, po drugie, ludzie nie sadźmy drzew, niech w tym popieprzonym kraju będzie pustynia
kraj popieprzony,ale ja nie i dlatego sadzę drzewa-pustynia mi nie odpowiada
Odpowiedz
Gość napisał:
Jezeli sam orzech jest owocem, to znaczy , ze drzewo go wydające jest drzewem owocowym. A jak byłoby ci trudno uwierzyc to masz http://pl.wikipedia....i/Owoce_jadalne Owoce jadalne – jadalne części drzew lub krzewów[1] będące z punktu widzenia morfologii roślin owocami lub owocostanami. Rośliny uprawne, z których się je uzyskuje nazywane są drzewami i krzewami owocowymi. Ich uprawą zajmuje się dział ogrodnictwa – sadownictwo. Uprawiane są w sadach, ogrodach i na plantacjach, rzadziej pozyskiwane są ze stanowisk naturalnych (z lasów). Śliwki Zalicza się do nich: drzewa owocowe: ze strefy umiarkowanej: brzoskwinia czereśnia grusza – owoc to gruszka jabłoń – owoc to jabłko leszczyna – owoc to orzech laskowy morela nektaryna orzech włoski śliwa – owoc to śliwka wiśnia
Ostatnio edytowany 20 stycznia 2013 r. o 14:40
Odpowiedz
muszą mieć haka na Iwana bo niedługo głosowanie za śmieciami, a ten blokuje podwyżki, jasne jak slońce
Odpowiedz
logoss napisał:
CIEKAWE http://www.michalmulawa.pl/
To, że rodzina dla pana Mulawy jest najważniejsza to wiemy, bo dzięki niej dostał pracę w Kraśniku i ta rodzina trzyma burmistrza za .... Mógłby jednak wziąć pod uwagę, że rodziny mają też i inni, nawet ten drwal- donosiciel. Jako członek PiS pan Mulawa powinien wiedzieć i wierzyć, że Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy...
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...