![]() |
fabryka ta to słynny CATERPILLAR którego dyrektor Bełdyk moralnie powinien odpowiadać za tą tragedię . To on decyduje o wszystkich sprawach i nakręca spiralę wyzysku kosztem pracownika obcinając fundusze na narzędzia jakimi pracują ludzie.Gdyby nie wielki pośpiech i presja jakie tam panują może nie doszło by do tej tragedii.Zginął niewinny człowiek Panie Bełdyk czy Pana szalony wyścig szczurów ma jakieś granice....
|
![]() |
A jak nazywal się poszkodowany? |
![]() |
dlaczego jeszcze takiej gnidzie jak bełdyk nikt nie wpier***ił
udaje co niedziele w kościele przy ołtarzu wielkiego męczennika jaki on to dobry woźny cata
|
![]() |
Bardzo łatwo być taką jak ty gnidą, która z ukrycia potrafi majaczyć jak w gorączce. Pieprzony idioto!!! Ty zdajesz sobie sprawę co to jest nieszczęśliwy wypadek???!!! Czy będziesz jak "kaczor" obwiniał cały świat za to co mogło być a nie było??? Jeżeli to zrozumiesz to zamkniesz japę i nie będziesz pieprzył farmazonów!!! |
![]() |
Najłatwiej jest opluwać wszystkich wkoło... Szkoda, że nikt z Was nie widzi, że ten człowiek naprawdę się stara i ciężko pracuje żeby zakład był rentowny i utrzymał się na rynku. Nie jest to proste bo Chińczycy czy Ruski mogą zrobić ta samą robotę za pół polskiego wynagrodzenia. Poza tym to nikt w Cat siłą pracowników nie trzyma. Mogą odejść do innych firm, których jest przecież całe multum w Janowie... Zazdrość zżera bo on sobie za biurkiem siedzi ale to nie znaczy, że nic nie robi. Ciekawe, który z tych obrażających Bełdyka dałby radę poprowadzić taką firmę i nie doprowadzić jej do ruiny po miesiącu. Zakład to nie tylko pracownicy fizyczni ale też dobry (czytaj - przedsiębiorczy) zarządca. a to co się stało to nieszczęśliwy wypadek, którego przyczyny wyjaśni śledztwo. Uprzedzając Wasze oskarżenia - to nie mam żadnego interesu, żeby kogokolwiek bronić. Piszę tylko to co myślę. Fakty są takie, że Cat to jeden z niewielu zakładów w LJA, który zapewnia pracę dużej grupie ludzi. Pomyślmy o tym zanim kogoś zmieszamy z błotem.
|
![]() |
oszczędzanie na wszystkim nie jest wcale dobrą gospodarka co za tym idzie nie jest dobrym zarządzaniem ,
a wspominany pan nie za bardzo się nadaje na to stanowisko , po prostu jest osoba niekompetentna ,
oczywiście jest to tajemnica Poliszynela
opluwać jest łatwo , ale jeszcze łatwiej jest gnębić wykorzystując swoją pozycje , mam nadzieje ze śledztwo będzie
rzetelne i zostaną wyciągnięte konsekwencje co do pracodawcy
odnośnie chin i tak nie przeniosą produkcji, dobra wymówka żeby sknerzyć , ot porostu polska elita
|
![]() |
~inny~ kolego malo wiesz to sie nie wypowiadaj
jeswli ktos zglasza ze sa stare i podtarte jakies zawiesia to sie je wymienia a nie oszczedza na czyims bezpieczenstwie,
pan b. nie odpowie za to bo za duzo ma pionkow krorzy moga byc kozlami
|
![]() |
hahaha!! dobre!!! hahaha
|
![]() |
o czym wy ludzie piszecie, jakie stare podarte zawiesia? bezpieczenstwo w naszym zakaldzie to podstawa a ze zdarzyl sie wypadek to juz inna historia. stan kazdej suwnicy i innych urzadzen noszacych jest stale monitorowany przez osoby do tego upowaznione, tak tez jest z zawiesiami, chwytakami, hakami, magnesami itp. jesli chodzi o ten wypadek to glowna przyczyna byl blad popelniny przez pracownika. nie usprawiedliwiam kierownictwa zakladu gdyz to oni wywieraja presje na pracownikach zanizajac czasy wykonywania okreslonych czynnosci a co za tym idzie zmuszaja nas do pospiechu i omijania pewnych dzialan bezpiecznej pracy.
jedynie czego nie moge zrozumiec to znieczulicy jak ogarnela pana "B". nawet smierc pracownika nie wzruszyla krzysztofa bo mimo prosby zwiazkow zawodowych o wstrzymaniu produkcji na czas wypadku do chwili zabrania zwlok on stanowczo powiedzial "nie, niech kazdy pracuje i o tym nie mysli". wypadek mial miejsce przed 13ta a zwloki zabrane zostaly po 16ej i w tym czasie kazdy na polecenia dyrektora musial pracowac tak jakby sie nic nie stalo.
kolega z pracy stracil zycie, lezal na ziemi nawet nie przykryty prawie przy samej drodze a ten sku***el dyrektor kazal pracowac jakby sie nic nie stalo! jak taki czlowiek moze zarzadzac ludzmi jak nie ma serca, litosci i zero czlowieczenstwa. brak slow, szkoda wiecej pisac!
|
![]() |
PILNE!!!! PROSZĘ O KONTAKT RODZINY ZNAJOMYCH ŚWIADKÓW WYPADKU MÓJ NUMER TELEFONU 500 521 920 LUB 796 621 725
|
![]() |
POMOC DLA RODZINY POSZKODOWANEGO - POMOC W UZYSKANIU ODSZKODOWANIA i ZADOŚĆUCZYNIENIA DLA KAŻDEGO CZŁONKA TEJ RODZINY.
KONTAKT TEL - 507 837 989
|
![]() |
Ekspert Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych i zaliczek. Naszym wynagrodzeniem jest prowizja od uzyskanego odszkodowania. Jeśli nie uzyskamy odszkodowania nie obciążamy klienta żadnymi kosztami. Miałeś wypadek będąc pasażerem, pieszym, kierowcą, rowerzystą; Zakład Ubezpieczeń zaniżył Ci odszkodowanie; Ktoś bliski zginął Ci w wypadku; Zostałeś poszkodowany w wyniku błędu lekarskiego; Miałeś wypadek w pracy; DOCHODZIMY ROSZCZEŃ ODSZKODOWAWCZYCH DO 10 LAT WSTECZ!!! Zadzwoń lub napisz do przedstawiciela Naszej Kancelarii Prawnej "EKSPERT" e-mail dorotalukasik3@wp.pl tel. 796-621-725 |
![]() |
POMOC DLA RODZINY POSZKODOWANEGO - POMOC W UZYSKANIU ODSZKODOWANIA i ZADOŚĆUCZYNIENIA DLA KAŻDEGO CZŁONKA TEJ RODZINY. KONTAKT TEL - 507 837 989 OGÓLNOPOLSKIE CENTRUM ODSZKODOWAŃ - Siedziba w Lublinie SPECJALISTA ds. ODSZKODOWAŃ Cupryn Marcin Tel. 507 837989 mail: m.cupryn@pewne-odszkodowanie.pl |
![]() |
Kancelarie Prawne OMEGA Kancelarie Prawne OMEGA tworzy zespół prawników wyspecjalizowanych w dochodzeniu odszkodowań od towarzystw ubezpieczeniowych. Dzięki nam skutecznie i bez żadnych problemów odzyskasz należące Ci się odszkodowanie (komunikacyjne, majątkowe, osobowe). Nasze kancelarie działają w bardzo prosty i przyjazny klientowi sposób. Nie pobieramy od naszych klientów żadnych opłat wstępnych czy zaliczek, a rozliczenie następuje na zasadzie prowizji od uzyskanej kwoty. Naszymi klientami są wszystkie osoby pokrzywdzone w danym zdarzeniu. Nasze postępowanie w tym wymiarze jest zgodne z ideą postulowaną przez Sąd Najwyższy, zgodnie z którą:"Zdrowie jest dobrem szczególnie cennym; przyjmowanie niskich kwot zadośćuczynienia w przypadkach ciężkich uszkodzeń ciała prowadzi do niepożądanej deprecjacji tego dobra" (tak SN w wyroku z dnia 16 lipca 1997 r., II CKN 273/97). Jeżeli uległeś wypadkowi: - jako kierowca, pasażer lub pieszy, - ktoś bliski zginął w wypadku, - uległeś wypadkowi w pracy, - doznałeś uszczerbku na zdrowiu w skutek błędu lekarskiego. Uzyskamy dla Ciebie: - zadośćuczynienie za ból i cierpienie, - rentę rodzinną, wyrównawczą, - zwrot poniesionych kosztów leczenia, - zwrot kosztów rehabilitacji. KONTAKT Marcin Cupryn tel. 507 837 989 mail: marcin.cupryn@interia.eu |
![]() |
Jacy wygodni i dobrotliwi - podają numer i czekają że rodzina sama wpadnie im w "łapska"
A może by tak uszanować ból i tragedię Rodziny.
|
![]() |
masz chłpie racje bo kto broni bełdyka ten jest jego psem pozdro dla wary drapidruta (w końcu umyj se rowa) |
![]() |
Przesyłamy najszczersze kondolencje i wyrazy współczucia dla rodziny poszkodowanego.
Caterpillar Sosnowiec Linia WHL.
|
![]() |
Witam dopiero się dowiedziałem o tym wypadku i szczerze współczuję wszystkim,pracować obok kolegi ,który stracił życie.
W ogóle ja nie mogę sobie tego wyobrazić jak można tak zrobić by nie wysłać pracowników do domu wcześniej że by nie oglądali zwłok,ale cele są ważniejsze od ludzi ich życia,zdrowia i samopoczucia.
Zostało to zrobione w sposób nie nadający się do opisania,po prostu brak słów dla człowieka,który jest wykształcony a co za tym idzie powinien mieć dużo oleju w głowie.
Teraz widzimy dokładnie jakim kosztem się to odbywa,ludzie nie są traktowani jak ludzie tylko o wiele gorzej,nie mają nic do powiedzenia tylko robić i to wszystko.
Mam nadzieję,że jeszcze jest coroczna ankieta pracowników i oni się wypowiedzą poprawnie na temat zarządzania i jaki stosunek ma kierownictwo do człowieczeństwa.
Kilka lat temu jak pamiętam też były oszczędności i straszono nas zamknięciem fabryki,ale był pewien pan robił duże interesy na modernizacji oprzyrządowania (może ktoś kojarzy,jak przychodził i sypał dowcipami jak z rękawa)to ta sprawa bardzo szybko ucichła i fabrykę było stać zapłacić duuuże pieniążki za prawdopodobną naprawę,a teraz taka oszczędność,albo kilka setek ton blachy,którą pracownicy wynieśli w reklamówkach haha.
Jestem zadowolony iż skończyłem tam pracować po kilku latach pracy i nie mam zamiary tam wracać naprawdę za dużo zobaczyłem by dać sobą teraz tak rządzić i być poniżanym.
Współczuję jeszcze raz.
|
![]() |
|
![]() |
zachęcam pracowników tej firmy i związki zawodowe o składanie podpisów pod pozwem o naruszenie praw człowieka. Zakład pracy to nie linia frontu na wojnie ,zachęcam prawników o określenie słuszności działania tego dyrektora tej sprawy nie można pozostawić bez echa .............
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|