Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Kiedy ta ciemnota skończy się w tym kraju?
Odpowiedz
Kiedy ta ciemnota skończy się w tym kraju?
 gdy oświecone lewactwo odejdzie w piz... do Szwecji albo gdziekolwiek
Odpowiedz
Gdzie teraz są te wszystkie służby, co tak dwa miesiące temu ganiały każdego pod byle pretekstem i straszyli wielotysięcznymi mandatami za wyjście z domu??? Od ponad miesiąca nie widziałem ani jednego patrolu policji, raz widziałem patrol straży miejskiej a wcześniej widziałem co najmniej 5 patroli dziennie na mojej ulicy. Dlaczego nikt nie pilnuje teraz jak ludzie zachowują się w miejscach publicznych? A co druga osoba nie trzyma dystansu, nie nosi maseczki tam gdzie powinna. Gdzie te "służby"???
Odpowiedz
Kler stoi ponad prawem po prostu.
Odpowiedz
Do pytam się: wtedy jak ty i tobie podobni wyjadą.
Odpowiedz
Moje trzecie dziecko przyjęło komunię Św.  w kościele w Bobach w minioną niedzielę i było to cudowne przeżycie ponieważ pierwszy raz rodzice mogli siedzieć wraz z dzieckiem .W końcu było inaczej i wyjątkowo .Jeśli chodzi o te nieszczęsne maseczki to zapewniam że nasi księża cały czas upominali nas aby zakładać .Mnie ani ksądz ani sam papież a już napewno Szumowski nie zmusi do założenia maseczki .Bóg w którego tylko wierzę dał mi wolną wolę a żaden człowiek mi tego nie odbierze .Umiem myśleć samodzielnie innym też radzę
Odpowiedz
Nie pos...cie się. Komunia to uroczystość rodzinna i nikt poza rodziną dzieci nie miał interesu, żeby tam być. Więc jeśli "uprzejmie donosze" było z rodziny to ja bym nie chciała takiej rodziny mieć. Po drugie nikt nikogo do wejścia do kościola nie zmuszał (wiem, bo sama bylam gościem na jednej z tych komunii). Pogoda była przepiękna, dziedziniec kościoła olbrzymi, dużo miejsca w cieniu. Więc jeśli ktoś poza dzieckiem i jego rodzicami wszedł, to zrobił to na własne ryzyko. Jak ktoś się bał, mógł zostać w bezpiecznej odleglości. A to coś, co do gazety z tym poleciało (bo człowiekiem tego nie nazwę) niech swego nosa pilnuje.
Odpowiedz
Nie pos...cie się. Komunia to uroczystość rodzinna i nikt poza rodziną dzieci nie miał interesu, żeby tam być. Więc jeśli "uprzejmie donosze" było z rodziny to ja bym nie chciała takiej rodziny mieć. Po drugie nikt nikogo do wejścia do kościola nie zmuszał (wiem, bo sama bylam gościem na jednej z tych komunii). Pogoda była przepiękna, dziedziniec kościoła olbrzymi, dużo miejsca w cieniu. Więc jeśli ktoś poza dzieckiem i jego rodzicami wszedł, to zrobił to na własne ryzyko. Jak ktoś się bał, mógł zostać w bezpiecznej odleglości. A to coś, co do gazety z tym poleciało (bo człowiekiem tego nie nazwę) niech swego nosa pilnuje.
A to rodzina nie może zakazić? Z domownikami się żyje na ograniczonej powierzchni i się z nimi przebywa na co dzień, ale na komunie przyjeżdża też dalsza rodzina, chrzestni itp. Poza tym msza komunijna chyba nie jest zamknięta - mają prawo pojawić się na niej ludzie całkowicie obcy. Mnie to wali - chcecie, to tam idźcie, zakażajcie się, wasza wola. Ale skoro represyjne państwo wysyła swoje służby wlepiające kary administracyjne (bo nie mandaty) w wysokości 10.000 zł za to, że ludzie przestrzegając przepisów (maseczki, odległości) manifestują przeciwko władzom, to chyba coś tu jest nie tak, że kler może organizować msze, a ich uczestnicy, w tym tenże kler, ma w d*pie przepisy i ograniczenia. I żeby nie było - moje słowa nie są zamachem na niczyją wolność religijną.
Odpowiedz
Moje trzecie dziecko przyjęło komunię Św.  w kościele w Bobach w minioną niedzielę i było to cudowne przeżycie ponieważ pierwszy raz rodzice mogli siedzieć wraz z dzieckiem .W końcu było inaczej i wyjątkowo .Jeśli chodzi o te nieszczęsne maseczki to zapewniam że nasi księża cały czas upominali nas aby zakładać .Mnie ani ksądz ani sam papież a już napewno Szumowski nie zmusi do założenia maseczki .Bóg w którego tylko wierzę dał mi wolną wolę a żaden człowiek mi tego nie odbierze .Umiem myśleć samodzielnie innym też radzę
Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczynasz narażać innych ludzi ograniczając w ten sposób ich wolność. Twoja wiara to twoja sprawa, ale nie możesz ograniczać mojej wolności, w tym prawa do życia i zdrowia uzadaniając to swoją wiarą. Zrozumiałaś?
Odpowiedz
Chodzi mi o to, że nikt nikogo do udziału we mszy komunijnej nie zmuszał, wszystko działo się na zasadzie dobrowolności. I każdy sam w swojej rodzinie decydowal się czy brać udział w uroczystości, czy nie. Podejrzewam, że nie były to jedyne msze w tym dniu w tej parafii i każdy wierny mógł z nich korzystać bez potrzeby narażania się. Komunie i śluby, zapewne nie mniejsze, odbywają się w innych i miejscowościach i jakoś nikt z tego afery nie robi. Ot i tyle w temacie.
Odpowiedz
Chodzi mi o to, że nikt nikogo do udziału we mszy komunijnej nie zmuszał, wszystko działo się na zasadzie dobrowolności. I każdy sam w swojej rodzinie decydowal się czy brać udział w uroczystości, czy nie. Podejrzewam, że nie były to jedyne msze w tym dniu w tej parafii i każdy wierny mógł z nich korzystać bez potrzeby narażania się. Komunie i śluby, zapewne nie mniejsze, odbywają się w innych i miejscowościach i jakoś nikt z tego afery nie robi. Ot i tyle w temacie.
Tu masz rację - to jest wolna wola każdego. Chce - idzie, nie chce - nie idzie. Co nie zmienia faktu, że przepisy powinny być przestrzegane.
Odpowiedz
Dla mojej przyjemnosci możesz człowieku nosić maseczkę do końca życia wisi mi to .Pogratulować rozumu ciekawe jak długo pociągniesz a jak glebniesz to ci wpiszą koronawirus
Odpowiedz
Jakbyśmy byli wszyscy tacy jak ty zesrani to by Polska była do tej pory pod zaborami
Odpowiedz
Dla mojej przyjemnosci możesz człowieku nosić maseczkę do końca życia wisi mi to .Pogratulować rozumu ciekawe jak długo pociągniesz a jak glebniesz to ci wpiszą koronawirus
Czyli jednak nie zrozumiałaś. A to mi zarzucasz braki w rozumie. Ja akurat daleki jestem od paniki, ale skoro są przepisy, to trzeba ich przestrzegać.
Odpowiedz
Jakbyśmy byli wszyscy tacy jak ty zesrani to by Polska była do tej pory pod zaborami
Jak na razie, to ty jesteś pod wielkim wpływem obcego mocarstwa - Watykanu.
Odpowiedz
Nic dziwnego, że w naszej części kraju to PiS wygrywa, skoro tu tacy ludzie mieszkają...
Odpowiedz
Przeczytaj dokładnie moją pierwszą wypowiedz bo schodzisz z tematu albo szare komurki niedotlenione może zdejmij na chwilkę maseczkę ministerstwo nie zauważy
Odpowiedz
a zgadzam się zagłosuj raz inaczej
Odpowiedz
Przeczytaj dokładnie moją pierwszą wypowiedz bo schodzisz z tematu albo szare komurki niedotlenione może zdejmij na chwilkę maseczkę ministerstwo nie zauważy
No, dzieweczko - chyba z twoimi szarymi "komurkami" coś jest nie tak... Mniej wiary, więcej nauki - pisze się komórki!!!
Odpowiedz
  • Obrzydliwy donos zwolenniczki zbrodni profanacji wobec Najświętszego Sakramentu!
  • Za coś takiego należy orzec ekskomunikę 
Odpowiedz
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...