Kiedy ta ciemnota skończy się w tym kraju?
|
|
Kiedy ta ciemnota skończy się w tym kraju?gdy oświecone lewactwo odejdzie w piz... do Szwecji albo gdziekolwiek |
|
Gdzie teraz są te wszystkie służby, co tak dwa miesiące temu ganiały każdego pod byle pretekstem i straszyli wielotysięcznymi mandatami za wyjście z domu??? Od ponad miesiąca nie widziałem ani jednego patrolu policji, raz widziałem patrol straży miejskiej a wcześniej widziałem co najmniej 5 patroli dziennie na mojej ulicy. Dlaczego nikt nie pilnuje teraz jak ludzie zachowują się w miejscach publicznych? A co druga osoba nie trzyma dystansu, nie nosi maseczki tam gdzie powinna. Gdzie te "służby"???
|
|
Kler stoi ponad prawem po prostu.
|
|
Do pytam się: wtedy jak ty i tobie podobni wyjadą.
|
|
Moje trzecie dziecko przyjęło komunię Św. w kościele w Bobach w minioną niedzielę i było to cudowne przeżycie ponieważ pierwszy raz rodzice mogli siedzieć wraz z dzieckiem .W końcu było inaczej i wyjątkowo .Jeśli chodzi o te nieszczęsne maseczki to zapewniam że nasi księża cały czas upominali nas aby zakładać .Mnie ani ksądz ani sam papież a już napewno Szumowski nie zmusi do założenia maseczki .Bóg w którego tylko wierzę dał mi wolną wolę a żaden człowiek mi tego nie odbierze .Umiem myśleć samodzielnie innym też radzę
|
|
Nie pos...cie się. Komunia to uroczystość rodzinna i nikt poza rodziną dzieci nie miał interesu, żeby tam być. Więc jeśli "uprzejmie donosze" było z rodziny to ja bym nie chciała takiej rodziny mieć. Po drugie nikt nikogo do wejścia do kościola nie zmuszał (wiem, bo sama bylam gościem na jednej z tych komunii). Pogoda była przepiękna, dziedziniec kościoła olbrzymi, dużo miejsca w cieniu. Więc jeśli ktoś poza dzieckiem i jego rodzicami wszedł, to zrobił to na własne ryzyko. Jak ktoś się bał, mógł zostać w bezpiecznej odleglości. A to coś, co do gazety z tym poleciało (bo człowiekiem tego nie nazwę) niech swego nosa pilnuje.
|
|
Nie pos...cie się. Komunia to uroczystość rodzinna i nikt poza rodziną dzieci nie miał interesu, żeby tam być. Więc jeśli "uprzejmie donosze" było z rodziny to ja bym nie chciała takiej rodziny mieć. Po drugie nikt nikogo do wejścia do kościola nie zmuszał (wiem, bo sama bylam gościem na jednej z tych komunii). Pogoda była przepiękna, dziedziniec kościoła olbrzymi, dużo miejsca w cieniu. Więc jeśli ktoś poza dzieckiem i jego rodzicami wszedł, to zrobił to na własne ryzyko. Jak ktoś się bał, mógł zostać w bezpiecznej odleglości. A to coś, co do gazety z tym poleciało (bo człowiekiem tego nie nazwę) niech swego nosa pilnuje.A to rodzina nie może zakazić? Z domownikami się żyje na ograniczonej powierzchni i się z nimi przebywa na co dzień, ale na komunie przyjeżdża też dalsza rodzina, chrzestni itp. Poza tym msza komunijna chyba nie jest zamknięta - mają prawo pojawić się na niej ludzie całkowicie obcy. Mnie to wali - chcecie, to tam idźcie, zakażajcie się, wasza wola. Ale skoro represyjne państwo wysyła swoje służby wlepiające kary administracyjne (bo nie mandaty) w wysokości 10.000 zł za to, że ludzie przestrzegając przepisów (maseczki, odległości) manifestują przeciwko władzom, to chyba coś tu jest nie tak, że kler może organizować msze, a ich uczestnicy, w tym tenże kler, ma w d*pie przepisy i ograniczenia. I żeby nie było - moje słowa nie są zamachem na niczyją wolność religijną. |
|
Moje trzecie dziecko przyjęło komunię Św. w kościele w Bobach w minioną niedzielę i było to cudowne przeżycie ponieważ pierwszy raz rodzice mogli siedzieć wraz z dzieckiem .W końcu było inaczej i wyjątkowo .Jeśli chodzi o te nieszczęsne maseczki to zapewniam że nasi księża cały czas upominali nas aby zakładać .Mnie ani ksądz ani sam papież a już napewno Szumowski nie zmusi do założenia maseczki .Bóg w którego tylko wierzę dał mi wolną wolę a żaden człowiek mi tego nie odbierze .Umiem myśleć samodzielnie innym też radzęTwoja wolność kończy się tam, gdzie zaczynasz narażać innych ludzi ograniczając w ten sposób ich wolność. Twoja wiara to twoja sprawa, ale nie możesz ograniczać mojej wolności, w tym prawa do życia i zdrowia uzadaniając to swoją wiarą. Zrozumiałaś? |
|
Chodzi mi o to, że nikt nikogo do udziału we mszy komunijnej nie zmuszał, wszystko działo się na zasadzie dobrowolności. I każdy sam w swojej rodzinie decydowal się czy brać udział w uroczystości, czy nie. Podejrzewam, że nie były to jedyne msze w tym dniu w tej parafii i każdy wierny mógł z nich korzystać bez potrzeby narażania się. Komunie i śluby, zapewne nie mniejsze, odbywają się w innych i miejscowościach i jakoś nikt z tego afery nie robi. Ot i tyle w temacie.
|
|
Chodzi mi o to, że nikt nikogo do udziału we mszy komunijnej nie zmuszał, wszystko działo się na zasadzie dobrowolności. I każdy sam w swojej rodzinie decydowal się czy brać udział w uroczystości, czy nie. Podejrzewam, że nie były to jedyne msze w tym dniu w tej parafii i każdy wierny mógł z nich korzystać bez potrzeby narażania się. Komunie i śluby, zapewne nie mniejsze, odbywają się w innych i miejscowościach i jakoś nikt z tego afery nie robi. Ot i tyle w temacie.Tu masz rację - to jest wolna wola każdego. Chce - idzie, nie chce - nie idzie. Co nie zmienia faktu, że przepisy powinny być przestrzegane. |
|
Dla mojej przyjemnosci możesz człowieku nosić maseczkę do końca życia wisi mi to .Pogratulować rozumu ciekawe jak długo pociągniesz a jak glebniesz to ci wpiszą koronawirus
|
|
Jakbyśmy byli wszyscy tacy jak ty zesrani to by Polska była do tej pory pod zaborami
|
|
Dla mojej przyjemnosci możesz człowieku nosić maseczkę do końca życia wisi mi to .Pogratulować rozumu ciekawe jak długo pociągniesz a jak glebniesz to ci wpiszą koronawirusCzyli jednak nie zrozumiałaś. A to mi zarzucasz braki w rozumie. Ja akurat daleki jestem od paniki, ale skoro są przepisy, to trzeba ich przestrzegać. |
|
Jakbyśmy byli wszyscy tacy jak ty zesrani to by Polska była do tej pory pod zaboramiJak na razie, to ty jesteś pod wielkim wpływem obcego mocarstwa - Watykanu. |
|
Dla mojej przyjemnosci możesz człowieku nosić maseczkę do końca życia wisi mi to .Pogratulować rozumu ciekawe jak długo pociągniesz a jak glebniesz to ci wpiszą koronawirusNic dziwnego, że w naszej części kraju to PiS wygrywa, skoro tu tacy ludzie mieszkają... |
|
Przeczytaj dokładnie moją pierwszą wypowiedz bo schodzisz z tematu albo szare komurki niedotlenione może zdejmij na chwilkę maseczkę ministerstwo nie zauważy
|
|
a zgadzam się zagłosuj raz inaczej
|
|
Przeczytaj dokładnie moją pierwszą wypowiedz bo schodzisz z tematu albo szare komurki niedotlenione może zdejmij na chwilkę maseczkę ministerstwo nie zauważyNo, dzieweczko - chyba z twoimi szarymi "komurkami" coś jest nie tak... Mniej wiary, więcej nauki - pisze się komórki!!! |
|
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|