dopóki karą za złamanie zakazu sądowego będzie kolejny zakaz sądowy a nie np konfiskata samochodu, dopóty tacy debile jeździć po naszych drogach będą
|
|
Luz ... poczekajmy aż debil kogoś zabije. Prawo sądy! Brawo Policja! Oby to był ktoś z waszych
|
|
konfiskata nic nie da !
kupi samochód za 2000 zł i będzie jeździł
|
|
Miał już sądowy zakaz i ośmielił się prowadzić? To niesłychane. Może sąd da mu jeszcze jeden zakaz? Może to coś zmieni. A tak serio to chyba każdy widzi co takie durnie robią sobie z tymi sądowymi zakazami...
|
|
no bo nigdy ale to nigdy nie można się poddawać !
|
|
Po co te zakazy i nakazy. Co to daje jak debil i tak usiądzie za kierownicę. Lepiej ukarać dotkliwie a potem nakazać zrobić prawo jazdy jeśli go nie ma czy miał zabrane. Zakazy tylko potęgują u takich chęć jazdy po pijaku bo nie nic do stracenia. A tak pomyśli zanim usiądzie pod wp ływem za kierownice i będzie miał motywację aby ponownie mu nie zabrano uprawnień. W dzisiejszych czasach auto to nie luksus a narzędzie codziennego życia i jak nie co drugi to co trzeci sie opamięta a tak mamy to co mamy.
|
|
No i pewnie , lepiej edukować i zapobiegać niż karać. Ludzie to są tylko ludzie i zakazów czy karania nie przyswajają. Moim zdaniem edukacja i szansa dała by lepsze efekty ale cóz ja mogę.
|
|
Najlepszym wyjściem jest przymusowe skierowanie na odwyk oraz konfiskata samochodu.
|
|
Zamiast karać to powinno być sądowy nakaz na przymusowe zamknięte leczenie może by pomogło jemu i jego rodzinie
|
|
Leczenie pomaga tym co chcą sie wyleczyć ale alkoholik ma inne zdanie o sobie . Nic złego nie robi i kiedy chce to sobie przestanie a kiedy chce to nie przestanie. UTOPIA.
|
|
Debil to określenie dziecka całkowicie upośledzonego.A ten człowiek jest cholernie bezkarny i cholernie zdrowy na serce ,bo mi jak bym miał stanąć poraz kolejny przed sądem ,to po prostu bym zasłabł i zmarł
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|