Kolejna wyjątkowa kasta?
|
|
Nie wiadomo do końca po co oni to wydobywają skoro i tak ciągle kupuje się tańszy węgiel z Ukrainy i Rosji. Nasz zalega na składach. Kopalnie hamują budowę elektrowni jądrowych bo trzeba by zwolnić wszystkich górników. Ciężka praca bez większego sensu i jeszcze ta nękająca wielu z nich choroba alkoholowa, u młodszych narkotyki. Dobrze zarabiają ale psychicznie wielu jest wykończonych tą kopalnią. Może unia zakaże wydobycia i ta głupota się skończy. Za koszt utrzymania tych kopalni już dawno wybudowano by kilka elektrowni jądrowych.
|
|
Kółko wzajemnej adoracji, praca jak jazda inna, tylko oni uważają się za wyjatkowych
|
|
Kamilu widzę, że doskonale znasz to środowisko oraz jesteś zorientowany w temacie górnictwa albo jesteś jedni z nich albo twoja wiedzą oraz iloraz inteligencji jest tak niski, że piszesz takie głupoty. Pewnie ktoś Ci coś opowiedział Ty dodałeś swoje trzy grosze i tak wygląda ferment później czytają normalni ludzie komentarze i czytają takie głupoty a o elektrowniach jondrowych się nie wypowiadaj bo widzę, że nie masz zielonego pojęcia,najpierw się do edukuj dziesięć razy zastanów dopiero później udzielaj się w sieci.
|
|
Czytam komentarze i nie mogę sobie wytłumaczyć jaki beton mieszka na Lubelszczyźnie. Kopalnia to najważniejszy pracodawca w województwie. Ok. 100 tys. ludzi żyje z tego zakładu. Do skarbu państwa odprowadzane są gigantyczne podatki i inne opłaty a wy swołocz lubelszczyzny narzekacie. A co do ciężkości pracy to powiem tak nie tyle jest ciężka co wykonywana w cieżkich warunkach mam tu na myśli temperaturę powyżej 28 stopni Celsjusza i wilgotności powyżej 82 % . Więc zastanówcie sie co piszecie a dzisiaj w kościele pomódlcie się za tego gigantycznego pracodawcę regionu.
|
|
Nie długo już na szczęście nie będzie kopalni i górników i tych tysięcy nie górników co ciągnęli pieniądze z państwowych dopłat do górnictwa a nie podatki odprowadzali
|
|
Następny geniusz pisze: " już nie długo nie będzie kopalni " to ja mam pytanie: co będą spalać elektrownie których od tak o nie da się przerobić na inne paliwo i drugie pytanie co to jest niedługo wg ciebie. Sam poświadczyłeś to że ciemnogród zajebisty mieszka w tej części Polski.
|
|
Nie długo już na szczęście nie będzie kopalni i górników i tych tysięcy nie górników co ciągnęli pieniądze z państwowych dopłat do górnictwa a nie podatki odprowadzaliTypowa ameba umysłowa nawet nie wie skąd w jego kranie płynie ciepła woda. |
|
Nie wiadomo do końca po co oni to wydobywają skoro i tak ciągle kupuje się tańszy węgiel z Ukrainy i Rosji. Nasz zalega na składach. Kopalnie hamują budowę elektrowni jądrowych bo trzeba by zwolnić wszystkich górników. Ciężka praca bez większego sensu i jeszcze ta nękająca wielu z nich choroba alkoholowa, u młodszych narkotyki. Dobrze zarabiają ale psychicznie wielu jest wykończonych tą kopalnią. Może unia zakaże wydobycia i ta głupota się skończy. Za koszt utrzymania tych kopalni już dawno wybudowano by kilka elektrowni jądrowych.Panie Grzegorzu, nie dostał się Pan do pracy w kopalni, to proszę mieć pretensje wyłącznie do siebie. Czy w urzędzie jest aż tak źle? |
|
Trzeba nie mieć perspektyw życiowych żeby pójść tam do pracy pod ziemię. Zapytajcie ilu dożyje do 60 lat byłych górników, pylica i rak zbierają żniwa. Nawet gdyby płacili 10 tyś m-c to trzeba oddać życie i zdrowie za te pieniądze. Zarabiają tylko prezesi, dyrektorzy i właściciele spółek a reszta to robotnicy do tyrania. Wiem że ci którzy tam pracują się obrażą ale ich praca nie ma sensu. Niemcy zamknęli wszystkie kopalnie i dalej mają prąd.
|
|
Do Jana z Łęcznej. Niemcy dalej prąd z węgla maja poczytaj człowieku. 160mln ton spalaja w elektrowniach
|
|
Nie długo już na szczęście nie będzie kopalni i górników i tych tysięcy nie górników co ciągnęli pieniądze z państwowych dopłat do górnictwa a nie podatki odprowadzaliTez mam nafxieke, ze te "święte kro...y" w koncu odejdą do lamusa |
|
Trzeba nie mieć perspektyw życiowych żeby pójść tam do pracy pod ziemię. Zapytajcie ilu dożyje do 60 lat byłych górników, pylica i rak zbierają żniwa. Nawet gdyby płacili 10 tyś m-c to trzeba oddać życie i zdrowie za te pieniądze. Zarabiają tylko prezesi, dyrektorzy i właściciele spółek a reszta to robotnicy do tyrania. Wiem że ci którzy tam pracują się obrażą ale ich praca nie ma sensu. Niemcy zamknęli wszystkie kopalnie i dalej mają prąd.Ja za najniższą krajową pracuję w zagrzybionym pokoju, gdzie najpierw po przyjściu do pracy muszę go przewietrzyć bo nie da sie w tym smrodzie siedzieć i muszę pracować do 60 lat, a oni jako te ponad prawem pracują krócej i za porządne wynagrodzenie |
|
Przeczytaj komentarze kupują od Rosji tak jak my i palą ale nie wydobywaja. Nasz węgiel ze Śląska leży na hałdach a za ten z Bogdanki przepłacamy my w cenie energii bo można by używać tego od Rosji.
|
|
slychac tutaj głosy na temat pracy górników ja mówię tak zjedz popracuj zobaczysz dopiero potem się wypowiadaj
|
|
Wprowadzamy dodatkowe cła na węgiel z zagranicy i sprawa załatwiona
|
|
Kolejna wyjątkowa kasta?Kolejny idiota, dla którego ważne jest tylko zjeść i napić się ... |
|
Biedny ten kraj, gdzie mieszkają zakompleksieni, zawistni ludzie. Brak szacunku do pracy innych jak i do samych ludzi, taki Polak katolik...
|
|
Ja tam uwielbiam czytać komentarze ludzi którzy wylewają swoje smutki na forum publicznym. Większość widziało kopalnie tylko na fotkach albo gdzieś z zasłyszanych opowieści kolegi sąsiada brata stryja który przesiedział 25lat na kopalni na ciepłym knefelku i opowiada jaka to praca jest fajna .po posłuchania takich opowieści zwykły Kowalski myśli sobie nie dosc że lepiej odemnie zarobi to i emerytura lepszą ma. I w tym momec taki Janusz Kowalski powinien zabrać swoją Stefanie podźwignąć troszkę metalu na grzbiecie a może popelzac na czworaka tak z tydzień czasu
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|