Bardzo dobry pomysł - już dawno w gronie znajomych mówiłem, ze w taki sposob nalezy zagospodarować hałdę.
|
|
tak tak słuchajcie go wajs już dawno to mówił
|
|
I to mnie się podobie!
Wolałbym co prawda żeby ta informacja była w czasie teraźniejszym, a nie tylko zapowiedzi co będzie kiedyś, ale mimo wszystko jest to dla nas znak, że istnieje tzw. przyjazny kapitalizm.
Jestem za taką formą prowadzenia działalności gospodarczej!
|
|
Pomysł z wyciągiem narciarskim - super!! Ale po kiego wała budować sztuczne jezioro na pojezierzu? Torfu nigdy nie uda się wybrać w 100% więc jegokawałki zawsze będa odrywały się od dna i będa pływały w wodzie. Obwałowanie (znjąc życie wykonane ze skały płonnej) tez nie będzie zbyt korzystnie wpływało na jakośc wody w zbiorniku.
|
|
A może w końcu kopalnia zajmie się sprzedażą węgla a nie pijarem. Bo jakoś od roku nie można nic kupić w siedzibie kopalni.
|
|
W chorzowskim parku kolejki linowej niema od kilku lat.
|
|
Bardzo dobry pomysł. Widziałam to 15 lat temu we Francji. Ale żeby górka nie przynosiła strat i nie była tylko zimową atrakcją, można by położyć igielit, po którym dobrze jeździ się nawet w upał
|
|
Merytorycznie - techniczne "czyste" wybranie torfu to żaden problem, wykonanie szczelnego obwałowania ze skały płonej (nie płonnej !)także, tam skałą płoną jest mułowiec / iłowiec (materiał plastyczny w kontakcie z wodą). |
|
Proponowałem to już w 1987r ale wtedy dla niektórych był to pomysł "z kosmosu", jak widać dzisiaj eksplorujemy "kosmos". |
|
O kurcze, nie wiedziałem, kilka lat temu jeszcze była, będę musiał sprawdzić. |
|
Tak napewno 2013 rok.
|
|
co to ma być? dawnych fantazji czar??/
|
|
Bogdanka już za Tarasa opracowała program zagospodarowania hałdy.Tarasy widokowe ,stok narciarski,restauracje,jezioro,moto cross itp.itd.
|
|
Tak,tak. I burdele za frico.
|
|
o jakich "burdelach" mówisz po szychcie do domu do swojego DZIUBECZKA! |
|
Troche czasu mineło, a tu jak plany były , tak są dalej..
|
|
Wnioski się realizuje w miarę możliwości,a postulaty po stu latach. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|