Troche cieplej i już ślimaki wyłażą na asfalt
|
|
prosta zasada, której młodzi kierowcy totalnie ignorują: nie widzisz-zwolnij, coś się dzieje na drodze-zwolnij, masz złe przeczucie- zwolnij. a tutaj totalna olewka, coś się dzieje, nie widzę bo mgła cisnę pedał, niech inni uważają
|
|
Kobiety jeżdżą jak koń aby do przodu
|
|
Kobieta za kierownicą ma klapki na oczach i wyłączone myślenie. Patrzy tylko do przodu i rozumie tylko ruszyć, jechać, stanąć. Zatrzymuje się tylko na światłach, przed wyraźną przeszkodą i w miejscu docelowym. Innych sytuacji w ruchu drogowym nie widzi i nie rozumie.
|
|
To nie kobiety, to baby
|
|
Ten z Suzuki może i chciał pomóc, ale chyba mógł swój samochód ustawić tak, żeby uniemożliwić przejechanie delikwenta.
|
|
Widać że masz orzeszek zamiast mózgu pisząc taki komentarz
|
|
Już tak nie atakujcie kobiety. Płeć nie ma znaczenia. Ona jest tylko jednym z wielu. Co trzeci kierowca to totalny kretyn, bez wyobraźni bez karności na drodze. W taką pogodę, w mgle, potrafią jeździć tylko na światłach dziennych lub trzymać się kurczowo zderzaka i jeszcze naciskać, żeby jechał szybciej. Totalny brak wiedzy o fizyce. Trociny zamiast mózgu!
|
|
bez jaj, w nocy leżał na jezdni więc po nim przejechała, co w tym dziwnego
|
|
Dlaczego zatrzymano PJ kierującej? Mglisty wieczór to nie jest dobra pora na wypoczynek na drodze publicznej. Na czym polegała jej przewina? Z jej punktu widzenia nie miała obowiązku zatrzymywać się widząc machającego latarką jegomościa - ani to umundurowany policjant, ani oznakowany radiowóz. Byłem kiedyś w podobny sposób zatrzymywany"przez miejscowych "regulatorów ruchu" w przypadku auta, które wylądowało w rowie i zachowałem się podobnie jak kierująca - zwolniłem, ale nawet nie próbowałem się zatrzymać, bo słownictwo tych społecznych milicjantów oraz porywająca koordynacja ruchowa wskazywały na stan melanżu weekendowego.
|
|
prawo jazdy zatrzymali jej do rozpoznania okoliczności. Nie zabiorą go jej ponieważ o ile nie ma nagrania jakiegoś nie są w stanie udowodnić, że jechała z nadmierną prędkością a facet machał jej latarką w sposób, który mógłby świadczyć o tym, że coś na drodze się wydarzyło. Ona mogła tych świateł nawet nie widzieć, może miał jakieś pierdzidełko, którym można sobie oświetlić zamek co by kluczem trafić, a jeśli nie to papuga w razie kłopotów tej młodej kobiety, dla której był to również szok (nie oszukujmy się i nie oceniajmy wszystkiego z poziomu swojej kanapy) może starać się udowadniać, że chłopina machając nieumiejętnie latarką ją oślepił i również jest to prawdopodobne. A co do całej sytuacji to trzeba sobie jasno powiedzieć - zdarza się, może nie tak często ale jednak. wielu z was pewnie by jej juz karę śmierci wlepiło. Uważajcie na to co sami macie przed szybą januszkowie - mistrzowie kierownicy w kapciach na sofie przed tv.
|
|
Po co on się kładł na tej szosie w nocy może się mgłą zachłysną wariat
|
|
bez jaj, w nocy leżał na jezdni więc po nim przejechała, co w tym dziwnegoA ona to ślepa, czy bez świateł jechała? A może tylko trochę za szybko i nienależycie obserwowała drogę przed sobą? |
|
Zapewne nigdy nie jechałeś nocą we mgle przez teren wiejski. Przejedź się to się przekonasz na włąsnej skórze, co to znaczy jechać z widocznością 4 metry w terenie nieoświetlonym latarniami. A nierzadko z widocznością 0 metrów gdzie mgła rozbija się o szybę samochodu. W mojej okolicy 2 miesiące temu był identyczny wypadek ze skutkiem śmiertelnym, kierowcy (sprawcy) oddali PJ i jeździ sobie dalej.bez jaj, w nocy leżał na jezdni więc po nim przejechała, co w tym dziwnegoA ona to ślepa, czy bez świateł jechała? A może tylko trochę za szybko i nienależycie obserwowała drogę przed sobą? |
|
Jeździłem. Tyle że przy tak ograniczonej widzialności zawsze jeżdżę z prędkością umożliwiającą zatrzymanie się praktycznie w miejscu.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|