No daj Panie może wieloletnie starania "TEO" się spełnią.
|
|
Tak samo powstanie elektrownia jak powstała kopalnia Jan Karski. Zwyła obłuda przed wyborami.
|
|
Z pełnym szacunkiem Panie Soboń ale nikt normalny nigdy nie uwierzy w Pana słowa. Co Pan chce spalać i utylizować?
|
|
Z pełnym szacunkiem Panie Soboń ale nikt normalny nigdy nie uwierzy w Pana słowa. Co Pan chce spalać i utylizować?Panie Soboń, a co z odszkodowaniem od Niemców za zburzoną Warszawę? Czy PiS już policzył ile nam się należy? |
|
wykopmy więcej węgla, zużyjmy energię żeby go zgazować a następnie spalmy żeby wyprodukować energię. Czy sprawność tego procesu jest wyższa niż tradycyjna metoda kocioł > para> turbina?
Na przemysłową skalę węglowodory z węgla produkują tyko w RPA, ale tam były zupełnie inne uwarunkowania. Tania energia, tani węgiel oraz embargo na dostawy ropy spowodowane apartheidem. Nie mieli innego wyjścia.
W naszych realiach to inwestycja na miarę przekopu Mierzei Wiślanej.
|
|
W sąsiedztwie pojezierza Łęczyńsko-Włodawskiego i Poleskiego Parku Narodowego chcą budować elektrownie węglową ? Chyba słaby pomysł
|
|
..... obawiam się, że Japończycy, li tylko i wyłącznie, podjęli grzecznościowe rozmowy, ponieważ azjatycka kultura nie pozwala odesłać zainteresowanego z kwitkiem. A Soboń, to nic więcej niż lubelska kopia Suskiego. Nienachalnie inteligentny aparatczyk, a nie żaden kreatywny menadżer!
|
|
W sąsiedztwie pojezierza Łęczyńsko-Włodawskiego i Poleskiego Parku Narodowego chcą budować elektrownie węglową ? Chyba słaby pomysłtaki mamy klimat |
|
Panie Soboń a co tam słychać odnośnie helikopterów i ile ich Świdnik sprzedał armi bo już kadencja się kończy obłuda obłuda i jeszcze raz obłuda
|
|
Co wam obiecać? Zapytał ważny minister od pisu. Może...???Zastanawiali się mieszkańcy Łyncny. Dobrze przekop mierzeji pociagniemy do Łyncny. Obiecał ważny minister od pisu.
|
|
Jak można tak pisać beznadziejnie redakcjo? Dlaczego ani słowa o tym że może być drogo, zawodnie a może i niebezpiecznie??
***ieefa.org/wp-content/uploads/2018/09/IEEFA_Projekt-IGCC-w-Lecznej_Spodziewane-wysokie-koszty-i-klopoty-eksplo....pdf
Dlaczego ani słowa o kosztach dla środowiska i zeszpeceniu krajobrazu? Chcecie mieć region turystyczny z parkiem narodowym czy drugi Śląsk i hałdy????
|
|
Pomysł rewelacyjny gdby PIS kochał ten region jak Podkarpacie
|
|
W Świdniku nie da rady bo samoloty się "wytłuką" o druty od elektrowni.
|
|
"Chcielibyśmy przy tej okazji połączyć Łęczną i Lublin linią kolejową – dodaje wiceminister" chyba Łęczne z Lublinem?
|
|
A co z obiecaną kopalnią
|
|
A ja jestem za budową prąd będzie tańszy bo przesył nie będzie kosztował miejsca pracy zbyt węgla był i będzie ale odejdzie transport może jakieś podwyżki w branży by się zdały a jak nie to może stańmy chłopaki ze trzy zmiany to nam dadzą po tysiąc do przodu dla nich słupki pójdą w dół. Szczęść Boże . Jestem za .
|
|
To teraz kolej na wiadomość od Pana Sobonia dot. budowy w Łęcznej portu morskiego. Jest rzeka wody, płyną do morza zatem wszystko jest możliwe. A jak Pan poseł połączy wysiłki ze starostą Niewiadomskim to tylko patrzeć jak w Milejowie powstanie kosmodrom. Zatem niech żywi nie tracą nadziei !
|
|
ale to połączenie kolejowe Łęcznej z Lublinem ,to w jakim celu ?
może lepiej lotnisko
|
|
szczera prawda przed wyborami któryś mówił o spławianiu węgla kanałem Wieprz-Krzna :) :) nie pamietam który
|
|
szczera prawda przed wyborami któryś mówił o spławianiu węgla kanałem Wieprz-Krzna :) :) nie pamietam któryTen mowił co wszystko zrobil i wybudowal KANAŁ. |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|