Niech kopalnia płaci górnikom czarnym złotem. Skoro to taki skarb, i jest tyle wart - to w czym problem?
|
|
I bardzo dobrze że będzie protest. Polska faktycznie sprowadza za dużo węgla z zagranicy. I co z tego że tamtejszy jest lepszej jakości. PIS kiedyś obiecało że będą nacjonalizować spółki itp. . Niech znacjonalizują węgiel. I tak za kilka lat Polska będzie wiatrakami stała. Ponoć w zeszłym roku 30% energii elektrycznej już pochodziło właśnie z wiatraków. Wiatraki, panele słoneczne, fotowoltaiczne i biogazownie,ot rentowna i nieunikniona przyszłość Polskiej gospodarki .
|
|
nasz wungiel byłby konkurencujne,ale bez czapki państwowej ,kadry związkowej której jest jak psów ,a płacić każdemu trzeba,bez tysięcy zsr..nych prezesów i wicepresesów ,no i oczywiście zdobyczy socjalnych klasy robotniczej,rodem jeszcze z prl ,skoro wungiel jest tanszy z nowej zelandi australii od naszego,to jest w takim razie wszystko do du.py niepodobne i ch.j nie ekonomia ,a komusza utopia.
|
|
I bardzo dobrze że będzie protest. Polska faktycznie sprowadza za dużo węgla z zagranicy. I co z tego że tamtejszy jest lepszej jakości. PIS kiedyś obiecało że będą nacjonalizować spółki itp. . Niech znacjonalizują węgiel. I tak za kilka lat Polska będzie wiatrakami stała. Ponoć w zeszłym roku 30% energii elektrycznej już pochodziło właśnie z wiatraków. Wiatraki, panele słoneczne, fotowoltaiczne i biogazownie,ot rentowna i nieunikniona przyszłość Polskiej gospodarki .30 % ? to w porywach chyba/wiatrów/. a jak wiatr nie wieje ? te milion samochodów elektrycznych co obiecywał Morawiecki , też wiatrakami bedziemy ładować ? krucha podstawa |
|
A na kogo głosowaliście???? Napiszcie na kogo??? A teraz pretensje do kogo???? Jak stracicie pracę to 100% KK Wam pomoże....
|
|
Będą czternastki?
|
|
Górnicy - Na Belweder - Blokada - Strajk !!!
|
|
I bardzo dobrze że będzie protest. Polska faktycznie sprowadza za dużo węgla z zagranicy. I co z tego że tamtejszy jest lepszej jakości. PIS kiedyś obiecało że będą nacjonalizować spółki itp. . Niech znacjonalizują węgiel. I tak za kilka lat Polska będzie wiatrakami stała. Ponoć w zeszłym roku 30% energii elektrycznej już pochodziło właśnie z wiatraków. Wiatraki, panele słoneczne, fotowoltaiczne i biogazownie,ot rentowna i nieunikniona przyszłość Polskiej gospodarki .biogazownie mogłyby wykorzystywać gaz ze zbędnych urzędników pierdzących w stołki,których jest sakramencki nadmiar w tym prl bis i byłoby ponad 30 % bioenergii |
|
Będą czternastki?bezpieczniejsze jeżeli chodzi o proqrwature będą osiemnastki bądz siedemnastki,a tak zostaniesz pedofilem i forsy dużo mniej |
|
pis r..cha górników bez wazeliny i zarabia prywatnie krocie na ruskim węglu
|
|
Nawet Roxi to Węgiel, tak, tak Polska węglem stoi
|
|
W dopie mam polski węgiel, jeżeli ruski jest tańszy i lepszy. No chyba, że górnik będzie mi dopłacał wyrównanie, a jak nie to niech spada.
|
|
Sprawę tą reguluje rynek a nie górnicy więc żądania z d... wzięte. Niech wydobywają węgiel taniej to rozwiąże ich problemy, tylko nie będzie czternastek, ołówkowego, deputatu węglowego, wczasów pod gruszą itd. A jeszcze muszę nadmienić wcześniejsze emerytury i wszystko "bo się należy". Skoro opłaca się sprowadzić węgiel z drugiego końca świata to znaczy że nasz węgiel jest stanowczo za drogi. A nawiasem mówiąc czas najwyższy rezygnować z węgla. Przyjadą smoluchy do Warszawy, podpalą kilka opon i kolejny rząd się ugnie np. wprowadzając cła ( bo tak najprościej) i znowu zapłacimy za to wszyscy....
|
|
Kupuję ruski bo jest lepszy i dużo tańszy. Jak będzie nasz tańszy będę kupował polski. Ekonomia.
|
|
PGG zrób cenę wartą świeczki i przestań się mazać.
|
|
A mi górników nie szkoda... Dostałem e-auto, mam most w Kazimierzu Dolnym, zmieniam mieszkania 500+,mam pokoje na godziny,promy do Szwecji co 2 minuty,100 obwodnic( będę miał).lodołamacz na taśmę ale mam.Frankow nie spłacam bo PAD mi obiecał,z 500+ zrobiło się 200+ ale mam itd itp mam i nikt mi tego nie odbierze bo mam..
|
|
chętnie kupię polski węgiel po takie cenie jak ruski
|
|
Gdyby nie wywalone łącznie kilkaset miliardów w błoto w górnictwo- w ciągłe podtrzymywanie przy życiu tego ekonomicznego trupa, to Polska byłaby krajem mlekiem i miodem płynącym.
|
|
KODomici tylko obraża ją i rzucają kłody pod nogi rządu! Solidarność po winna powyrzucać na zbite mordy te wrogie anty Polskie kanalie ze szeregów!
|
|
Gdyby nie wywalone łącznie kilkaset miliardów w błoto w górnictwo- w ciągłe podtrzymywanie przy życiu tego ekonomicznego trupa, to Polska byłaby krajem mlekiem i miodem płynącym.ale jak łoni tak ładnie śrubami rucajom i jak cylnie ,a potem te polityczne trutnie jadą tam jak te świnie i śpiewajom i piwsko chlajom i goloku ze swinskiej du.py wpier..jom ,pełne zbratanie,a ostatnio duda wzywał polskich krecików ,żeby ludzi na ulicy pałami bili,jak w 68r |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|