Nie wiem przejezdny jak jest w Twojej porządnej rodzinie ale w mojej nikt nie sprząta (np. swojego pokoju, kuchni, wc) za pieniądze. Dlatego myślę, że w tym wypadku absolutnie nie możemy posługiwać się analogią. Widziałbym tu raczej stosunek podobny do usługodawcy - usługobiorcy.przejezdny napisał:W porządnym domu sprzątają wszyscy nie tylko matka==Niezależnie od osiągniętego celu i spałnienia swoich zamiarów pozostaw to miejsce w takim stanie w jakim chciałbyś je zastać.===jest to ciekawa twórczość z KIBLA.Należałoby porządki zacząć od siebie=== JAK CIĘ WIDZĄ TAK CIĘ PISZĄ.
|
|
Natanek czyżby chodziło Ci o osobę, która startowała do rady lecz niestety jej się nie powiodło?
|
|
Jeśli dobrze myślę gość, który startował, a nie dostał się to właśnie bartol , przynajmniej tak można wnioskować w postach w innych tematach na jego temat
|
|
Ciekawa droga dedukcji Tymczasem na stronie urządmiejski24.pl mamy diametralnie inny wynik "śledztwa". To będzie już chyba piąty "Bartol" w tym sezonie!
http://zapodaj.net/images/b50e4df7ea295.jpg
|
|
ehh wszyscy jesteśmy Bartolami
|
|
Bardzo wyrywkowo panie Bartolu Łukaszu robi pan zrzuty ekranu
|
|
robię jak potrafię jutro zapowiada się bardzo interesujący poranek na pl. Kościuszki
|
|
Panowie i Panie, po co się kłócić tutaj na forum kto jest kim. Ta sprzeczka już urosła do rangi " sensacyjnej " Bartol, rzecznik i inni jeśli mają sobie coś do wytłumaczenia niech sobie sami tłumaczą, ich kłótnie , sprzeczki zostawmy im, po co zaśmiecać temat innymi? Pewnie dużo osób już ma dość czytania o Kuczynskim, Bartolu, Mariuszu itp itd.
w Łęcznej mogłaby stanąć jakaś fajnie ozdobiona choinka, nie mowie o jakiejs naprawde full wypas, ale taka , żeby można bylo o niej powiedzieć milo. moze chociaz to można byloby zorganizować ?
mieszkańcy mogliby sami mieć wplyw na taka choinke np jakby ktos chciał mógłby zawiesić bombkę czy jakiś inny ozdobnik. myśle, że pomysł nie zbyt trudny i godny uwagi.
|
|
Świetna myśl i w końcu na temat
|
|
Ale co z tego jak my tutaj mamy pomysł a przy Pl. Kościuszki czytając jutro te wpisy od razu padnie komentarz NIE DA SIĘ, NIE MA PIENIĘDZY. Nie zauważyliście że tak jest zawsze? Sprawy które nie wymagają czasem środków finansowych a chęci też są nie możliwe. Te które wymagają drobnych kwot rzędu kilku tys zł też są uważane za nierealne. To jest Gmina w której się NIE DA i tak napis powinien być przed wejściem do tegoż urzędu.
|
|
A nóż widelec może się uda. Pomysł dobry niedrogi no i najlepsze, ze mieszkańcy mogliby się włączyć
|
|
Zrób porządek wokół siebie nie pomijając głowy. |
|
Po kawie masz tyle agresji? Bardzo fajnie, że pociągnięty został wątek miejskich ozdób na święta. Może ktoś tam w urzędzie coś z tego wyłuska.
|
|
Widzieliście latarnie po stronie deptaka? Wyglądają jeszcze gorzej. Może uda mi się je pofocić.
|
|
Nie masz co się dzisiaj spieszyć, urząd zamknięty więc cisza w eterze. Chyba że powtórzyli by to samo zagranie co z latarniami - numer do serwisu, a Tobie mogli by dać numer do jakiegoś malarza itp |
|
Dzisiejszy dzień pokazuje, że urzędnicy zajmują sie swoimi sprawami i nie mają czasu na pisanie na forum. Dlatego taka cisza. To mnie utwierdza w przekonaniu, że jeden lub więcej urzędników przesiaduje tu godzinami i piszę pod wieloma nickami.
|
|
Chyba reprymenda od wodza była!
|
|
Ale przecież dzisiaj w Lublinie był dzień nagród dla urzędasów
http://moje.radio.lu...zyczliwosc.html
W skrócie dostali nagrody za to...... że pracują. Dla mnie bomba! O dziwo wśród nagrodzonych nie ma nikogo z placu Kościuszki.
|
|
Kolejny podsumowujący artykuł o imprezach na zakończenie sezonu:
http://www.dziennikw...UBLIN/121219699
Łęczna też została wymieniona... w grupie miast w których z okazji sylwestra nie dzieje się nic.
Pragnę zwrócić Waszą uwagę na Radzyń Podlaski (Od godz. 23 do 1 muzyka na dziedzińcu pałacowym, o północy fajerwerki. Koszt to 5,5 tys. zł (pozyskane od sponsorów)) Dało się? To przecież połowa środków wydana na puzzle i jedna trzecia nagrody dyrektora Misiewicza. Dodatkowo, są to środki pozyskane od sponsorów... no tak, nie da się
|
|
http://kfd.pl/s/sylwester_2012_2013
|
Strona 5 z 7
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|