Spontaniczna nie komercyjna opieka to wyraz dobroci a nie wykroczenie. A może do teatru miał chodzić a Łęcznej. Albo delektować się używkami samotny człowiek.
|
|
Brawo TEN PAN
|
|
Czyli gdzie mam załatwić pozwolenie na przetrzymywanie kota? Kot to też zwierzyna.
|
|
Zabije to źle. Karmi i dba też źle. Tak to jest. Sarna jest pisowska więc mogą do niej strzelać myśliwi. Oto Polin! Brawo!
|
|
Łania w ciąży?
|
|
Sami ludzie widzicie, do czego doprowadzili nas przez te 30 lat wolności i zydodemokracji - rolnik ubije bez zezwolenia swinię z własnej hodowli = trafi do więzienia. Kot wejdzie do obory lub kurnika = prokurator. Kazdy zwierz ma byc policzony, odnotowany. Za hitlera nie było takiego zamordyzmu. I będzie jeszcze gorzej!
|
|
Zaszkodziło oglądanie ZWIERZYŃCA...
|
|
Małą sarenkę bez mamy zagryzły by lisy,a tak żyje jest w dobrej kondycji,,,,,,,a dobroczyńca do paki. Yaki zna się na prawie bo jest politologiem to go wybroni.
|
|
Wypuście do lasu kłusownicy zacierają ręce już ostrzą noże.
|
|
A zapytał ktoś sarne o zdanie Czy się zgadza o "wymiar kary" może czuła się w tym miejscu bezpieczna
|
|
Mało kto pamieta ale było też coś takiego jak Rogaś z doliny roztoki czy jakoś tak???
|
|
Polska to stan umysłu. Kradnie i nic mi nie zrobią, sarnę przygarnie to go ukarają. Dyskoteka nie kraj.
|
|
Czasami oglądam rosyjskie śmieszne zdarzenia albo tak po prostu jak żyją Rosjanie.A nie znam rosyjskiego. Naprawdę wg tego co widzę dużo Rosjan ma dzikie zwierzęta i żyją z nimi tak dobrze lub lepiej niż Polacy z kotami czy psami. Polacy nie lubią generalnie zwierząt, a ci nimi otaczający się uchodzą - wiadomo - jak to jest. Zły człowiek na niego doniósł. Polecam rosyjskie strony: niedźwiedź, szop czy lis tam są kochanymi zwierzętami domowymi.
|
|
Mam świnkę morską ( Kawia ) nigdzie nie zgłoszoną właśnie wypuściłem do lasu aby nie ponosić odpowiedzialności karnej idę teraz wylać rybki mam Trzy karasie ozdobne z oczka wodnego które wyłowiłem po tarle mają po 1cm. zebrałem tylko trochę ikry i to z niej są trzy narybki . Pytanie w jakiej wierze co jest robione...
|
|
wprowadził się do sarny ?
Boże, kto to pisze
|
|
Myśliwi zabijający takie zwierzęta robią to legalnie. A w tym przypadku kara - brawo!!!! Paranoja w polskim stylu.
|
|
Gdyby zamieszkał z chłopem to by było casi...
|
|
W Polsce życie i los zwierząt dzikich został oddany prawnie leśnikom i myśliwym. W 2002 r.znalazłam sarnę w ciąży z połamanymi nogami, w schronisku powiedziano mi że absolutnie nikt nie może pierwszy jej dotknąć przed leśniczym i dopiero on decyduje sarnę zabić czy wzywać lekarza wet. Tak właściwie nie można pomagać dzikim zwierzętom. A inna sprawa że faktycznie Polacy a szczególnie tu w lubelskiem nie lubią zwierząt. Dlatego ktoś doniósł. Jeszcze raz polecam rosyjskiego YOUTUBA - dzikie zwierzęta w domu. Bez znajomości rosyjskiego wiadomo o co chodzi.
|
|
Dobrze że czas rozstania, a nie rozwiązania.....
|
|
Kiedyś baca krótkowidz z owieczki korzystał,
Dziwiąc się, że mu ona nie beczy, lecz śwista.
Dopiero na kolegium mu wytłumaczono
Że wyryćkał świstaka, co był po ochroną.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|