Trzymać sarnę w domu nie można to wykroczenie i kara grzywny - przepisy zabraniają ale rozwalić ją samochodem na drodze, niech kona godzinami w męczarniach z połamanymi nogami jest w polsce legalne i dozwolone. W chorym kraju żyję .. wstydzę się takiej policji ...
|
|
W Polsce życie i los zwierząt dzikich został oddany prawnie leśnikom i myśliwym. W 2002 r.znalazłam sarnę w ciąży z połamanymi nogami, w schronisku powiedziano mi że absolutnie nikt nie może pierwszy jej dotknąć przed leśniczym i dopiero on decyduje sarnę zabić czy wzywać lekarza wet. Tak właściwie nie można pomagać dzikim zwierzętom. A inna sprawa że faktycznie Polacy a szczególnie tu w lubelskiem nie lubią zwierząt. Dlatego ktoś doniósł. Jeszcze raz polecam rosyjskiego YOUTUBA - dzikie zwierzęta w domu. Bez znajomości rosyjskiego wiadomo o co chodzi.Faktycznie, nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się w imieniu wszystkich Polaków. Robiłaś jakąś ankitę??, "szczególnie tu w lubelskiem"???. Tu w lubelskiem, w Lublinie widzę na osiedlu bardzo dużo "pańć, pańciów" wyprowadzających psy w jakichś sweterkach na trawniki, gdzie mogą się swobodnie wypróżnić. Natomiast place zabaw są ogrodzone siatką i zamykane. Psy mają swobodę nieograniczoną, a dzieci się zamyka "powiedzmy w klatkach". Niedługo trzeba będzie kosić trawniki i kosiarki ten psi nawóz rozpylą po okolicy na większą powierzchnię. Współczuję tym co będą kosili. Czy ktoś pytał psa czy lubi przebywać na dworze 2 x15 min/dobę. Czy np. pies rasy "alaskan",czy jakoś tak dobrze się czuje w mieszkaniu. Wniosek wypływa z tego tylko jeden - POLACY NIE LUBIĄ ZWIERZĄT. Trzymanie zwierzą tylko dla własnych przyjemności - jak to nazwiesz??. Lubię zwierzęta, ale nie będę ich trzymał/hodował gdy nie mogę zapewnić im ich warunków bytowych. |
|
Trzymać sarnę w domu nie można to wykroczenie i kara grzywny - przepisy zabraniają ale rozwalić ją samochodem na drodze, niech kona godzinami w męczarniach z połamanymi nogami jest w polsce legalne i dozwolone. W chorym kraju żyję .. wstydzę się takiej policji ...a ja wstydzę się, że żyję w otoczeniu takich "ludzi" jak ty, którzy wyżej cenią swobodę i życie sarny, niż swobodę i życie człowieka |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|