ponieważ złapali Polaka to od razu sprawa do sądu. Jakby był Czeczeńcem albo Romem to 3 razy zastanowiliby się czy to nie sprawa polityczna
|
|
super wiadomość na 1 stronę
chyba brak tematów
będę miał srakę za godzinę - zapraszam na wywiad do sracza :))
|
|
ponieważ złapali Polaka to od razu sprawa do sądu. Jakby był Czeczeńcem albo Romem to 3 razy zastanowiliby się czy to nie sprawa polityczna
Jesteś bardzo mądrym człowiekiem. Aż dziwne że masz tylko jedną głowę.
|
|
5 lat za kradzież prądu? Chyba kogoś, kto taką karę za taką bzdurę wymyślił mocno coś popier.... Za ile on ukradł tego prądu? Za 100, 500zł? Za kradzież na taką kwotę wsadzamy ludzi do więzienia? Przecież to chore.
|
|
prawdopodobnie dostanie większą karę niż sprawcy z Rimini
|
|
Grozi kara do 5 lat, a dostanie grzywnę w zawieszeniu. Swoją drogą zazdroszczę tobie, że płacisz za prąd tylko 100 do 500 zł rocznie. To i tak mała kara. Zrób napad na bank i zgarnij stówkę, to zobaczysz ile kara może wynieść ;) Jak studiowałem, to kradzież prądu na Mazurach dochodziła do 30% ogólnego zużycia?! Czyli jedna trzecia rachunków było tam zrzutą na złodziei. A straty przesyłowe to 10%. Ciekawe, czy nie dogrzewał się w zimie. Grzejniczek 2kW. Ile teraz jest za 1kWh? Powiedzmy 50gr. Złotowka na godzinę. Czy nadal twierdzisz, że zużył marne 500zł? Szczerze, to jestem za obniżką cen energii, w Niemczech wszystko jest w domu na prąd, a u nas ino wungiel i drewno. O gazie nie wspominam, bo parę budynków poszłooo...
|
|
Złodziej co by nie kradł jest złodziejem
|
|
nie dadzą chłopu zrobić pranie
|
|
A mogl po prostu zmienic dostawce energii elektrycznej :D To chyba najprostszy sposob na oszczednosci na rachunkach za prad. no i w pelni legalny :) ja skorzystalem z oferty firmy Axpo i nie zaluje. Rachunki za prad sa rzeczywiscie nizsze. polecam samodzielnie zapoznac sie z oferta dystrybutora.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|