Jesteśmy, Gmino, ludźmi uczciwymi - pracujemy w trudzie czoła i chcemy godziwie odpoczywać za własne pieniądze. A Ty, Gmino, robisz z nas łgarzy, brudasów, oszustów, krętaczy i chyba głupków, którzy nie umieją nawet czytać tego, co wypisujesz "mądrego" na swej stronie internetowej... Ale pamiętaj, Gmino, my bez Ciebie przeżyjemy, a Ty bez nas? Ach, jeszcze jedno - kilka komentarzy powyżej (ok. 5-7%), wychwalających Pana wójta i jego podopiecznych - to komentarze Twoich pracowników, których sama żywisz naszą krwawicą. Pomyśl, Gmino, dlaczego żaden podmiot wywożący śmieci właściwie nie chce z Tobą współpracować, dlaczego tak jest od 8 już lat... Popraw się, Gmino!
|
|
Drodzy Komentujący, napisałam duży komentarz, ale nie zmieścił się. Nie wiedziałam, że ilość znaków jest ograniczona. Dlatego zamieściłam go w 6 częściach - jakby od tyłu. Zachęcam do lektury moich wynurzeń, ale w tym celu trzeba ten komentarz, który macie zaraz pod spodem potraktować jako nr 6 - ostatni, a jako pierwszy, ten który jest sześć pozycji niżej. Przepraszam za utrudnienia edytorskie, cóż - kobiecie się wybacza, prawda? Do zobaczenia nad jeziorkami.
|
|
Nic dodać nic ująć! Esencja "problemu śmieciowego" i nie tylko w gminie Ludwin! Weź się faktycznie Gmino za siebie i zweryfikuj sposób traktowania swoich żywicieli czyli tzw. letników. Trochę więcej szacunku dla naszych podatków!
|
|
Każdy stały mieszkaniec GMINY płaci podatki i płaci za odbór wyprodukowanych przez siebie śmieci.Nie ma zmiłuj się my płacimy co miesiąc za 12 m-cy,letnikom trudno z a 1-2 m-ce w roku coś tu nie rozumiem.
|
|
Tu nie chodzi o płacenie. Wszyscy wiedzą, że trzeba płacić, koniec i kropka. Chodzi po pierwsze o sprawiedliwe, równe traktowanie zarówno stałych mieszkańców jak i okresowych. Na pewno stali mieszkańcy nie chcieliby płacić za śmieci tyle ile letnicy muszą. Gwarantuje, że już byłby rwetes w gminie. Po drugie proszę sobie wyobrazić 120 litrowy wór z kilkutygodniowymi śmieciami. Czym to dowozić do "punktu odbioru". Samochodem na tylnym siedzeniu? Podobno nie wolno wozić śmieci... W ogóle tu by trzeba było spytać się Sanepidu czy przetrzymywanie kilka tygodni odpadów jest z punku widzenia epidemiologicznego jest bezpieczne i w ogóle dozwolone. Jakoś organizator "ładu śmieciowego" zupełnie o tych sprawach nie myśli. Ja płacę i chętnie będę płacił za wywóz śmieci na uczciwych zasadach no i niech te śmieci ktoś ode mnie odbiera z posesji tak jak ustawa nakazuje. Nie widzę tu żadnego problemu.
|
|
Najlepszy przykład to ceny wody, może się ktoś weźmie i za to! dlaczego jesteśmy gorzej traktowani niż miejscowi
|
|
Głucha słuchawka z tymi śmieciami, w du... mają wszystkich.
|
|
w du... mają,a pomieszczą?
|
|
To co robią z naszymi podatkami to najlepiej powiedzą miejscowi |
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|