Rada 17,zarząd 5.Gratulacje nowej teorii samorządu ,chyba,że to będzie już po nowej Ustawie "wyborczej" uchwalonej którejś nocy.
|
|
Dobre pytanie! |
|
Ta teoria to mówi że 4 członków Zarządu jest radnymi do tego dodaj reszte WS I PSL oraz AG z PO (to ten co wyszedł przed głosowaniem, ale popierał je) i mam to co mamy. I jeszcze jedno nie wprowadza sie uchwał na wariata, wszystko już wcześniej jest ustalone. Pozdrawiam. |
|
Z tym zarządem to chodzi o to, że oni nie uchwalają prawa miejscowego tylko mają pensje i uchwały mają wprowadzać w życie. Kwestia jest jeszcze inna. Według przepisów o samorządzie zarząd liczy od 3 do 5 osób. Nasuwa się pytanie dlaczego w tak małym powiecie płaci się 5 osobom jak można 3. 2 osoby mniej w zarządzie to tyle samo oszczędności co 8 sprzątaczek w ciągu roku. Uprzedzam argument o zapisie statutowym o 5 osobach w zarządzie powiatu - statut może zmienić rada powiatu uchwałami
|
|
[ltr] "Nie każdy jednak może zostać członkiem zarządu powiatu . Ustawa i w tym zakresie przewiduje pewne obostrzenia. Przede wszystkim członek zarządu musi posiadać obywatelstwo polskie. Obcokrajowiec zatem nie może zostać członkiem takiego gremium. Po drugie zasiadania w zarządzie powiatu nie można łączyć z innymi funkcjami w samorządzie terytorialnym oraz z zatrudnieniem w administracji rządowej, a także z mandatem posła i senatora." - tyle prawo, trzeba sprawdzić jak jest u nas [/ltr]
|
|
u nas wszuystko można, jeden z poprzedniego zarządu był też sekretarzem, tak więc nie wiem po co wyszczególniłeś ten motyw o łączeniu stanowisk? |
|
"LLE"-"ostoja" -(prawa,praworządności,patriotyzmu,prawdy)................na szcęście tylko w ich mniemaniu..... w Łęcznej.
|
|
Dlatego lekarstwem na łęczyńską hipokryzję i nieudolność ekonomiczną byłby KOMISARZ, szybko znalazłby pieniądze na szkoły :) może jakies zawiadomienia by złożył, co jeden to nie 5 czy 17 hehehe |
|
Skontaktuj się z tow iliczem leninem on może wskrzesi felka dzierżyńskiego tak ci się marzy komisarz.
|
|
machina już chyba nie działa, stanowiska doradców miały zostać zlikwidowane |
|
A co mówi Izba Obrachunkowa na temat wynagrodzeń w starostwie? Nie zaleca obniżek?
|
|
Na sesji również był punkt dotyczący obniżenia wynagrodzeń z karty nauczyciela, radni zabierają kasę nauczycielom! Chyba teraz będzie gorąco w starostowie.
|
|
jeżli wszystko kojarzy ci się jedynie z Leninem znaczy że jesteś bolszewikiem! czego Dzierżyński a nie komisarz Rex na przykład? czym sie zajmujesz w starostwie? |
|
To w niedawnej przeszłości byli "komisarze" wojskowi i tak ci to utkwiło.Pan Antoni już szykuje oddziały. Niedługo alkohol ma być do 22 wtedy był od 13,marzysz jak Dyzio na łące,nie kładź się na pleckach bo napadało śniegu i przeziębisz płucka.
|
|
a nie on przypadkiem zarządzał finansami szkół? |
|
Zarząd jest czteroosobowy a Rada 17, ale ciekawe że mimo zmiany władzy zarząd zmienił się nieznacznie, i odpowiedzialni za oświatę umyli ręce |
|
powiedz coś o cenzurze jakiej doświadczył internauta "Pewne.info" na jednym z łęczyńskich portali, to też wg ciebie Pan Antoni??? |
|
Powiadają Amerykanie;"pożyjom uwidim".
|
|
Tak to było na Ł24 parę dni temu. Jeden z kolegów pytał na forum gdzie zakupić bloczki betonowe, strop teriwa, pytał czy betonowy atrop lepszy, czy keramzytowy? Oczywiście nadmienił, że jest w posiadaniu działki w Turowoli. Czytając jego wpis postanowiłem mu odpowiedzieć, gdzie może nabyć taniej te materiały i to bezpośrednio od producenta. Jak przeczytałem jego wpis, że się gość wybuduje w Turowoli pomyślałem, że to kolejna osoba, która ucieka z Łęcznej. Nadmieniłem mu, że się cieszę, że kolejny mieszkaniec opuści Łęczną miasto wysokich cen z które owiedzialny jest burmistrz Kosiarski. Zaznaczyłem, że pewnie po takiej krytyce forumowe pieski z Ł24 za wpis mnie oczernią. Potem opisałem osobie pytającej, gdzie może nabyć wymienione materiały na jego budowę. Piesek im Zaciekawiony występujący na Ł24 nie wytrzymał, może wiecie Kto To jest? Moje wpisy z informacjami o materiałach budowlanych całe zostały wykasowane a moderator tylko odpisał, że wpisy moje nie były na temat. Jak krytykuję na forum nieudolne rządy burmistrza Kosiarskiego sam jestem atakowany. To nie dziwne? Usuwają wpisy niewygodne dla władzy, przecież to ja odpowiadam za ich treść. Ale krytyka p. burmistrza powoduje unich nerwowość i chamstwo wypowiedzi na forum. |
|
sam widzisz jaka jest rzetelność prasy, nie pękaj damy radę, w tym potoku łęczyńskiej propagandy czas żeby doszli do głosu zwyczajni mieszkańcy, tacy jak Ty czy Bartol, łamią monopol potoku bzdurnej propagandy sączonej zza urzędniczych biurek - tylko dziennikarstwo społeczne
|
Strona 6 z 6
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|