- Coraz częściej w mediach się słuszy, że Powiatowe Urzędy Pracy mają zostać zlikwidowane, co sądzisz o tym pomyśle?
- Potrzebne, czy są tylko przechowalnią dla zatrudnionych tam urzędników?
|
|
To bardzo dobry i korzystny dla społeczeństwa pomysł. Po pierwsze zniknie cała banda nikomu niepotrzebnych i opłacanych przez podatnika pracowników urzędów. Skarb p[aństwa na tym sporo zaoszczędzi. Po drugie nie powinniśmy się martwić o pracę dla tych urzędników ponieważ od lat byli fachowcami w jej poszukiwaniu, więc sobie poradzą.
Likwidujmy urzędy pracy!
|
|
czy ktoś z Was znalazł tam pracę? chodzą tylko z pokoju do pokoju
|
|
,,MN,,ja Ci mówie-to kiedy maja znaleść pracę dla ludzi jak cały czas chodzą/jak ten z taczką/
|
|
poszłabym dalej:
Czy potrzebne jest nam starostwo?
|
|
Ustawa z 1998r. /5.06.1998r za rządów AWS z tylnego siedzenia/zmieniła "ustrój" samorządowy w Polsce z 49 województw powstało 16,powołano ponad 300 powiatów /wprawdzie na miejsce Urzędów Rejonowych/ było ich trochę mniej.Łęczna po raz pierwszy została miastem powiatowym,zniknęła Bychawa i Bełżyce z mapy powiatów przed 1975 r.Myślę,że zgłoszenie do "laski Kuchcińskiego" wniosku,jedna nocka i po powiatach.ZACZYNAJTA w historii będzie zapisana Łęczna prekursor w likwidacji powiatów. |
|
Każdy widzi że powiat łęczyński to nieporozumienie, brak jakichkolwiek perspektyw zmian. możemy być prekursorem nic nie stoi na przeszkodzie
|
|
no to do dzieła 3 ++++++++
|
|
może wiecie ilu urzędników pracuje z łęczyńskim PUP?
|
|
10 % ? |
|
A może wiecie coś o działalności takiego organu jak powiatowa rada ds zatrudnienia?
|
|
Nie wiem po co trzymać tylu urzędasów skoro brakuje rąk do prawdziwej pracy?
|
|
??? wątek bez artykułu?
|
|
czy ktoś odważy się przeprowadzić tam redukcje zatrudnienia? to skandal ze brakuje rąk do pracy a tu utrzymuje się taką ilość urzędasów
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|