Szkoda że się ludzi otumania takimi bzdurami
|
|
SpFling.com - świetny projekt dla dorosłych, którzy chcą znaleźć partnera seksualnego
|
|
Bywałem ponad 10 lat temu w pięknych Zawieprzycach, to miejsce ma ogromny potencjał, tylko trzeba mieć pomysł i środki na to. Pomysł bym miał, gorzej z tym drugim. A korzystając z okazji, czy ktoś może wie, czym jest ta konstrukcja za wsią, chodzi mi o ten niby kanał który idzie od strony lasu i przechodzi w coś w rodzaju mostu urywającego się w połowie Wieprza. Próbowałem znaleźć info na ten temat, niestety bez większych sukcesów.
|
|
To co widziałeś jest to akwedukt melioracyjny. Wybudowany ok 1964 roku w czasie prac melioracyjnych na tym terenie. Podobna konstrukcja znajduje się nad rzeką Bystrzycą pomiędzy m. Spiczyn , a m. Charleż.
|
|
Na początku proponuję jednak poprawić literówki i błędy stylistyyczne, a nie odkrywać uroki Zawieprzyc...
|
|
Możesz rozwinąć myśl?
|
|
Tak, mogę, chociaż ja pieniędzy za pisanie nie biorę, w przeciwieństwie do autora, więc powinienem napisać: poszukaj.
"Zaraz za mostem na Wieprzy" - na czym?
"spod Wiednia do Zawierpzyc" - aha
"Renowacja jednak malowidła na tamburze" - jednak?
"Na początek koniecznie należy naprawić dach, bo jesienią i zimą wdziera się do środka i niszczy bezcenne polichromie" - co wdziera i niszczy? Ja wiem, że wilgoć, ale ludzie, trochę staranności przy pisaniu nie zaszkodzi...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|