Obciac pensje i premie samorzadowym nierobom i wtedy wystarczu na szkoly.
|
|
Własnie obcieli nauczycielom na dodatkach około 40% i 63% to i niech sobie solidarnie obettna na dodatkch diecie o 50%
|
|
Zlikwidować powiaty . To sztuczne twory do brania pieniędzy na własne utrzymanie.
|
|
Pani kurator niech nie wskazuje na szanse w roku 2019 dlatego, że owszem wówczas do szkół trafi znacznie więcej dzieci, ale będą one kształcone dwutorowo. Te po gimnazjach będą miały swój "szlak", a te po podstawówce (ośmioletniej) swój. Niech pani kurator doda, ze subwencja nie pokryje tych kosztów nawet w 70 %. Ponadto już w roku szkolnym 2022/2023 do szkół średnich nie przyjdą w ogóle nowi uczniowie. I co wtedy?
|
|
Ale walnąłęś ekonomią jak w "haźlu" /gdzie się tylko wydala/ bo pod przyslowiową "budką z piwem"jest znacznie lepsza. |
|
Po całej kadencji można zwalać winę za zadłużenie powiatu na poprzednich rządzących, a Komitet Wspólna Sprawa i PSL dobiera kolejny kredyt i robi to samo. Chyba obecny układ rządzących się nie sprawdził.
|
|
Monopol na wypowiedzi w dzienniku wschodnim ma tylko Kuczyński? Panie Redaktorze proszę zamieszczać wypowiedzi innych radnych.
|
|
Jak radny Kuczyński zostanie posłem to sposób naliczania subwencji dla powiatu Łęczyńskiego się zmieni
|
|
Regionalna Izba Obrachunkowa się nie zna i tyle, pani kurator wie lepiej i nawet uzasadniła na 30 stron. RIO jest głupie tralalalalal
|
|
Władze powiatu nie skorzystał z prawa odwołania się.
Grzegorz błąd Kuczyński. Błędy go znowu zdradziły. Jak ma nie mieć monopolu na wypowiedzi w dzienniku skoro sam podsyła artykuły.
|
|
Artykuł sponsorowany. Uchwały likwidacyjne to nie pomysł RIO. Ich autorem jest zarząd powiatu, czyli również Grzegorz Kuczyński, który wysyła artykuły do dziennika wschodniego.
|
|
Powiat powinien wystawić rachunek pani kurator i kuratorium za to kuriozum. Przedstawiciele oświaty powinni być natychmiast wysłani na kursy ekonomiczne bo maja tylko i wyłącznie wymagania w stosunku do podatników a ja się pytam czy powiat to wyłącznie dzieci i nauczyciele czy innych wydatków mieć już nie może bo taka zdecydowała jakaś paniusia szafując nie swoimi pieniędzmi.
|
|
Ciekawe co zrobi kuratorium ,gdy po wypłaty w październiku,listopadzie,grudniu 2018 r. zgłoszą się nauczyciele szkół z powiatu, przyznana subwencja wystarczy chyba do 20 września br.P.S. Tak na marginesie ,kiedy MEN zwróci powiatowi te 12 milionów?Czy obejdzie się bez sądu,bo ostatnio coś mądrego sąd postanowił w "temacie" subwencji.
|
|
Kuczyński ten od żony w mopsie? |
|
Panie Starosto trzeba iść za ciosem i w sprawie subwencji,której nie doplaca MEN do sądu,niech ktoś z boku przestanie grzebać w portfelu powiatu.Tymi *HAWKAJACYMI" hejterami proszę się nie przejmwac.
|
|
" Przyznawać się który z was mi wysmarował komplement, aż w gazecie to odnotowali. Tak doborze słyszeliście, nie hejt tylko komplement!" cytat z leczna24 na moje oko jedna głowa to pisze, w lekkej euforii, agitacyjny ton, w atmosferze oparów samouwielbienia bez zdolności ralnej oceny własnego postepowania, -czy to Toudi ? |
|
" Przyznawać się który z was mi wysmarował komplement, aż w gazecie to odnotowali. Tak doborze słyszeliście, nie hejt tylko komplement!" cytat z leczna24 na moje oko jedna głowa to pisze, w lekkej euforii, agitacyjny ton, w atmosferze oparów samouwielbienia bez zdolności ralnej oceny własnego postepowania, -czy to To się nazywa schizofrenia i to się leczy. Panie Grzegorzu czy myślał Pan o tym? |
|
To się nazywa schizofrenia i to się leczy. Panie Grzegorzu czy myślał Pan o tym?
|
|
Starosto cytując "przywódcę duchowego" obecnych czasów "Alleluja i Do Przodu"............ -karawana idzie dalej.
|
|
Oczywiście. Pani kurator utrzyma nawet 10 osobowe klasy! Polityka, a nie logika |
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|