Mam 40 lat ale chyba wolę ustawowo stracić prawo jazdy np w wieku 80 lat niż jeździć bo mi się wydaje do końca życia.Oczywiście jeśli dożyję tak sędziwego wieku.
|
|
widząc wypadki starszych ludzi (a jest ich dużo) to coraz mocniej rośnie we mnie przekonanie, że nie powinno się prowadzić samochodu powyżej 70roku życia.
|
|
70 lat i koniec z jazda tyle w temacie
|
|
Z całym szacunkiem dla ludzi starszych, ale fakt, iż ktoś w wieku 86 lat siada za kierownicą ewidentnie świadczy o tym, że taka osoba nie jest w stanie w pełnic ocenić nawet własnych możliwości. Od 65 roku życia powinny być obowiązkowe badania na spostrzegawczość, analiza dokładna stanu zdrowia, przyjmowanych leków i ich wpływu na prowadzenie samochodu. Jakiś czas temu 80 latek - kierujący autem zasłabł i doprowadził do śmierci niemowlaka, a teraz znowu kolejna tragedia. Drugą grupą podlegającą ograniczonemu zaufaniu to kierowcy do 27 roku życia. Niby spostrzegawczy, niby mający lepszy stan zdrowia, ale pełni buty i głupiej fantazji, co w efekcie też prowadzi do tragedii.
|
|
Kolejny wypadek w którym auto wbija się pod naczepę. Czy inspekcja mogła by zabrać się za kontrolę belek pod naczepami? One są teoretycznie po to aby takie rzeczy się nie działy. A skoro nie działają może są tylko atrapami zabezpieczania.
|
|
to tak jak z sexem jeden może w wieku 70 lat a drugi odstaje mając 50 , i z prawem jazdy jest podobnie .
|
|
No to wprowadź obowiązkową zbiorową komunikację do każdej wsi,bo obecnie to 85% miejscowości jest komunikacyjnie odcięta od świata. |
|
|
|
Ciekawe, czy tak samo będziesz myślał w wieku 70 lat.. |
|
Ja mam teraz 56 lat, jeżdżę od 19 roku życia i mam zamiar jeździć do oporu, o ile będę się dobrze czuł ;)
|
|
Najwięcej wypadków powodują kierowcy w przedziale wiekowym 20-29 lat.Jaki wniosek-samochody na kołki-prawa jazdy do pieca ,będzie bezpiecznie na drogach i nie będzie wymuszeń na tzw 3-ciego.Uwaga spalać pozwolenia w piecach z filtrami bo to plastiki.
|
|
No właśnie ;) |
|
widzicie czasami młodych szoferów w kapturze za kierownicą samochodu, myślę sobie, po co mu ten kaptur?
pewnie to ***k ze wsi, lub łęczyński czereśniak.
|
|
Tam też powinien być videoradar, skręcający tam do sklepu często robią to w ostatniej, a dużo kierowców omija ich poboczem
|
|
Witam, osoby znające zmarłą proszę o kontakt poprzez pomoc.drb@onet.pl lub 783-031-256. Moge pomóc
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|