ŚMIECI A NIE ŚMIECIE REDAKTORKU
|
|
Jeszcze nie są dostatecznie wytresowani. Najwyższy czas zmusić mieszkańców, żeby te posegregowane odpady sami przynosili do geszefciarzy, ktorzy zarabiaja na śmieciach.
|
|
A może by tak otworzyć punkty skupu dóbr recyklingowych to i segregacja szła by sprawniej, zamiast płacić za wwóz pieniążki do kieszeni, ale takie rozwiązania jak skup makulatury, czy butelek to czasy złej komuny, a teraz mamy ustawę dekomunizacyjną, więc nie wolno wdrażać takich systemów, bo to uderza w " demokrację"
|
|
Do pierwszego " rozmówcy ": Obie formy są poprawne. Tak samo jak " postaci " i " postacie ". Tym razem to redaktor zdał egzamin z polskiego a nie czytelnik. ☺
|
|
W blokach w Lublinie tez jest segregacja na papierze
|
|
Co za debilne pytanie. Mam kuchnię 6m2 Miejsce na śmieci ma wymiary wys80cm x głęb60cm x szer45cm (w tym rury odpływowe i srodki do zmywarki i inne) Gdzie mam kubły trzymać w dużym pokoju? A może pod stołem w kuchni. Jak ktoś mieszka w domu jednorodzinnym i ma kuchnię 15m2 l lub trzy kubły na zewnątrz domu to może sobie pozwolić na segregację. Zbieram plastikowe butelki i korki. BRAK MIEJSCA
|
|
dlaczego? to proste: przed rewolucja śmieciową płaciłem 30 zł za miesiąc i wrzucałem wszystko do jednego wora, teraz gdy śmieci stały się towarem dla sortowni, ktora zarabia na tym ze sprzeda posegregowane przeze mnie śmieci ja płacę 36zł... skoro posegreguję a ktoś na tym zarobi to przynajmniej powinienem płacić mniej za odbiór śmieci... dlatego każdy ma to w ***
|
|
szlaban, pensje dyrektorów, reklama na Arenie Lublin, to wszystko kosztuje, a co myśleliście?
|
|
Przed reformą płaciłem mniej i nie musiałem srgregować. Dziś 4 pojemniki, płącę więcej więc mam to w D.
|
|
Haha,ludzie segregowac beda,a potem przyjedzie smieciara i wwali razem szklo,plastik,papier,metal,to kto nie segreguje?
|
|
Kolego wyżej, ale obierki z katofli wrzucać do szkła? To już całkiem robienie qwy z logiki.
Minister Lex Szyszko nas chce uszczęśliwić 5 frakcjami na śmieci.
|
|
to nie lexSzyszko tylko Unia Europejska i jej dyrektywy. Pan Szyszko do środowiska ma stosunek jak trzeba!
ale jakie kroki podjęło nasz Urząd Miasta by świadomość segregacji była większa? oprócz zatrudnienia urzedasa??/
|
|
Bo posły wymyślili "USTAWKĘ" a to kosztuje.Pojemniki z atestem,określona ilość papierkomanii,a to kosztuje. |
|
Oj tam, oj tam, żeby jakaś Pani lub jakiś Pan śmieci segregował, toż to poniżej naszej godności i honoru, a zebrać do jednego worka i wyrzucić najlepiej do rowu, lasu, zostawić na przystanku, a nie żeby jeszcze za to płacić, to państwo powinno płacić każdemu za to, że raczył te śmieci zebrać i zanieść do śmietnika
|
|
to bardzo patriotyczne zasrać swój kraj
|
|
Taaak super jak ktoś mieszka w domku to jaki ma problem postawić gdzies za domem jeszcze 4 kubły ale w mieszkaniu to gdzie ma postawić dodatkowe 4 ?? może w przedpokoju albo w salonie i jeszcze ładnie je przyozdobić żeby sie w oczy nie rzucały ?? Hahahahaah
|
|
porabało wszystkich , jak ludzie w blokach w małych mieswzzkaniach maja przeprowadzac segregacje, zasrac mieszkania kubłami, odbiorca powinien we własnym zakresie segregować, 9 zł od osoby to nie jest tak mało, ale najlepiej iść na gotowe , umyte poskładane gotowe do dalszej odsprzedazy bez włożenia włłasnej pracy
|
|
"Mięką politykę uświadamiania" - powodzenia z mentalnością Polaka...
|
|
Ja tam segreguję - mam frakcję suchą, więc suche wkładam do wora, które dostarcza Kom-Eko.. Odpady żywnościowe, czyli frakcję mokrą, wkładam do kubła na śmieci, który stoi pod zlewem.
Co mnie wk...a, to wysokość opłat za wywóz!
|
|
To właśnie ci z domków przywożą śmiecie wieczorami na osiedla i wyrzucają jak leci aby jak najmniej płacić bo to są bogacze pilnujcie tych śmieci co podjeżdżają wieczorami i walcie po szybach do skutku i będzie OK...
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|