Witam. Mieszkańcy Łęcznej, członkowie spółdzielni "Skarbek" powiedzcie co Was boli we wzajemnej współpracy z Spółdzielnią, jak się współpracuje, ile jeszcze trzeba czasu na zmiany? Proszę o szczere wypowiedzi.
|
|
Koniecznie należą się pochwały za super funkcjonujące windy w bloku Staszica 1. Jedna prawie rok nie działa (wyłączona z racji oszczędności),a miała być w czasie awarii załączana, a ostatnio jak nie chodziły pozostałe 2 to pieszo np. z 10 piętra, bo ta co miała być załączana nie chodziła. Ku poprawie fizycznej. A za co płaci się czynsz i opłatę za windy. Ludzie płacą za 3 a nie za 2 chodzące! Klatki schodowe w nocy oświetlone! Po co. Lepiej niech windy 3 chodzą a nie klatki schodowe ewakuacyjne zazwyczaj oświetlone chyba np. dla bezdomnych!
|
|
Witamy panią Prezes na forum.
|
|
Czy prezes! To małyCzajkowski |
|
A o V-ce prezesie zapomniałeś ?
Że czas pożegnania nadchodzi.
http://youtube.com/watch?v=359xL74TsyE
|
|
18.03.2013 r. Blok Staszica 1 Duma Spółdzielni "Skarbek" jest po 21. Na parterze żadnej windy. Żadnej z 3 w bloku. Winda jest ale dopiero na 2 pietrze, idę na 2, wciskam 4 jade na 6. Super nowoczesne rozwiązania. Pani Prezes zapamięci Pani wcisnie 5 to dojedzie do siebie na piętro 7, chyba że zrobi sobie Pani wciskając 7 spacer z górzystej 9 na rownine na 7. A jak mam zjechac do piwnicy pewnie wciskajac tajny przycisk nr -3, tylko ze takiego nie ma, a starsza osobe bola nogi schodzac po schodach dodam niepelnosprawną.Pani także kiedyś będzie starszą osobą. A gdzie likwidacja barier architektonicznych? Widocznie dumą Spółdzielni jest ich tworzenie.
|
|
Jaka to duma spółdzielni?
Okamerowali się, by widzieć kto i z czym idzie i co niesie?
Tak można pracować obserwując innych.
|
|
Precyzując to Zarząd samodzielnie statutu zmienić nie może, tylko Walne Zgromadzenie Przedstawicieli Członków... Skutecznie natomiast doprowadził, działaniami zakulisowymi, do tego, że Przedstawiciele odrzucili proponowany projekt. Zarząd opracował swoją wersję, który oczywiście utrzymywał obecny stan rzeczy. Faktycznie zbliżają się zebrania grup członkowskich, dlatego pod poniższym linkiem załączam propozycję Nowego Statutu SM Skarbek. Projekt, który przedstawiła Komisja z moim udziałem został już odrzucony, w związku z tym kolejny raz nie może być poddany pod głosowanie. Dlatego wprowadziłem w nim kosmetyczne zmiany i proponuję Państwu, aby uczynić z tego projektu: "Społeczny projekt uchwały w sprawie zmiany Statutu SM Skarbek w Łęcznej". Myślę, że taka formuła jest do przeprocesowania. Jeżeli to forum czyta jakiś prawnik, to proszę o kontakt, bo dobrze byłoby sprawdzić go raz jeszcze, ponieważ tak jak mówię, aby móc zgłosić projekt na zebrania grup członkowskich i walne zgromadzenie, dobrze byłoby mieć 100% pewności, że Zarząd nie będzie próbował szukać wad prawnych. A te najbardziej wszystkich interesujące zmiany dotyczące organów spółdzielni, znajdziecie Państwo od strony 12: http://ikasprzak.w.i...karbek_2013.pdf Ostatnio edytowany 19 marca 2013 r. o 17:19
|
|
zapraszam na profil do Facebooka
http://www.facebook.com/pages/Mieszka%C5%84cy-SM-Skarbek-%C5%81%C4%99czna/117360235119173
|
|
Dorzucam Wam ciekawy link, może okaże się pomocny: http://wyborcza.biz/....html#BoxBizTxt
Pomijając tytuł artykułu, jest tam mowa również o dostępie do dokumentów.
Ostatnio edytowany 24 marca 2013 r. o 10:15
|
|
Panie Kasprzak, czy coś Panu wiadomo o oświetleniu w Skarbku?
Czy to prawda, że ktoś kogoś zmusił?
http://youtube.com/watch?v=e8ynBoqlYz0
|
|
A Kogo nasz Gospodarz nie obraża?
Wszyscy w koło i w Łęcznej i nawet poza są źli, tylko Gospodarz, no i pan radny Góral jest the best.
|
|
z tego co zrozumiałem spóldzielnia płaci za oświetlenie do urzędu miasta.
Skoro tak to rozumiem, moze i błednie pozostaje spytac gdzie więc ida oszczedności z windy w bloku staszica 1?
moze sie myle ale tak zrozumiałem.
|
|
Na kamery poszły - teraz winda zarobi na tym, że stoi i się wyrówna.
|
|
Wracając do pierwszego wpisu rozpoczynającego temat, moją szczerą wypowiedzią jest zadowolenie, że projekt statutu został odrzucony.
Statut spółdzielni powinni opracować mieszkańcy, zgłaszać wnioski, bo oni są jej właścicielami.
Zgłaszajcie swoje opinie, niech Was nie rolują, bo to na pewno jeszcze nie jest ich porażką.
Dopóki są na stołkach nie odpuszczą.
|
|
witam ja z zapytaniem o podwyszke ciepłej wody, a mianowicie przy rozliczeniu za wode okazuje się że ciepła woda poszła w góre niedostałam żadnego powiadomienia na piśmie iż jest podwyżka ciepłej wody.Ta sytuacja powtaża się od kilku lat .Spółdzielnia poprostu chce naspuścić z torbami .A teraz sprawa z remontem bloku ,byłpan spisywać usterki i co cisza chodzi mi oto że porapety są zile założone podczas opadów deszczu woda odbija się od parapetów i mocno chlapi szyby już wolałam stare parapety bon tak nie chlapało po oknach ,po drugie barjerki balkonowe rdzewieją a dopiero mineło 2 lata od remontu po prostu wielka ,wielka chała jest zrobiona i tyle,ale nasza spółdzilnia umie tylko robić podwyszki tak lak w ostatniej podwyszce podniesiono fundusz remontowy .Mam pytanie co się dzieje z pieniędzmi z funduszu remontowego skoro co miesiąc się płaci a przez lata no to się nazbiera tych finansów.A to że w bloku są pęknięcia ścian to spółdzielni nie obchodzi.Prosze o odpowieć.Wiesława Derecka
|
|
witam ja z zapytaniem o podwyszke ciepłej wody, a mianowicie przy rozliczeniu za wode okazuje się że ciepła woda poszła w góre niedostałam żadnego powiadomienia na piśmie iż jest podwyżka ciepłej wody.Ta sytuacja powtaża się od kilku lat .Spółdzielnia poprostu chce naspuścić z torbami .A teraz sprawa z remontem bloku ,byłpan spisywać usterki i co cisza chodzi mi oto że porapety są zile założone podczas opadów deszczu woda odbija się od parapetów i mocno chlapi szyby już wolałam stare parapety bon tak nie chlapało po oknach ,po drugie barjerki balkonowe rdzewieją a dopiero mineło 2 lata od remontu po prostu wielka ,wielka chała jest zrobiona i tyle,ale nasza spółdzilnia umie tylko robić podwyszki tak lak w ostatniej podwyszce podniesiono fundusz remontowy .Mam pytanie co się dzieje z pieniędzmi z funduszu remontowego skoro co miesiąc się płaci a przez lata no to się nazbiera tych finansów.A to że w bloku są pęknięcia ścian to spółdzielni nie obchodzi.Prosze o odpowieć.Wiesława DereckaW mordę...kobieto weź naucz się pisać. Tego nie da się czytać. Wstyd ! |
|
a dziś w staszica 1 malowali klatke na parterze na biało. Chyba aby prezesom było jaśniej chodzić :) niech w tym bloku wezmą się za sprzatanie schodów ewakuacyjnych, a nie jeden z mieszkańców sprząta za opłatą od mieszkania 10 zeta miesięcznie.Druga sprawa windy? MIałobyć lepiej nie widze różnicy. ZMIENIĆ PREZESÓW. ZMIENIC
|
|
a dziś w staszica 1 malowali klatke na parterze na biało. Chyba aby prezesom było jaśniej chodzić :) niech w tym bloku wezmą się za sprzatanie schodów ewakuacyjnych, a nie jeden z mieszkańców sprząta za opłatą od mieszkania 10 zeta miesięcznie.Druga sprawa windy? MIałobyć lepiej nie widze różnicy. ZMIENIĆ PREZESÓW. ZMIENICMalowali, bo szefowa z urlopu chyba wraca - musi być schludnie, a i prezes za odważną decyzję dostanie pocieszenie. :wub: A na klatkę schodową na wyższe kondygnacje pieszo lepiej tam nie wychodzić, bo po co? Cieszmy się tym co jest. :D |
|
Witam.
Cały dzień próbowano sie dodzwonić do Pana wiceprezesa SM, a to ma spotkanie, a to wyszedł, a to zajęty. Gdzie szacunek dla mieszkańców? Wcześniej wypytywanie w jakiej sprawie, a kto, a po co to komu skoro i tak nie połączą, a osoby odbierające tel. nie raczą si e przedstawić. Kazano zadzwonić przed 15. 0 14:35 dziś (24.07.2013 r.) otrzymano informację że wyszedł do urzędu załatwić sprawę :) NIE MA CHYBA BARDZIEJ ZAPRACOWANEGO WICE.
MIŁYCH WAKACJI CZY ODPOCZYNKU BO PO TAKIEJ PRACY SIĘ NALEŻĄ CZY NALEŻY.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|